files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand začína dnes v Považskej Bystrici

Hádzanári Hc winLand začnú v sobotu písať svoju extraligovú kapitolu. Podľa trénera Pavla Jana posilnené mužstvo má svoju kvalitu, ktorú však musí dokázať aj na palubovke. Samotný tréner je spokojný s prípravou, ako aj s posilnením družstva pred novou sezónou. Na úvod čaká jeho zverencov ťažký žreb, pretože v prvých dvoch kolách cestujú na palubovky svojich súperov. Už dnes sa predstavia v Považskej Bystrici, kde je zápas prvého kola na programe o 18:00.

 

Oporou tímy by mal byť aj ukrajinský reprezentant Vjačeslav Sadovyj

 

Príprava prebehla podľa plánu

Extraligový nováčik odohral v príprave spolu deväť zápasov, v ktorých zaznamenal štyri výhry a päť prehier. Tréner tímu Pavol Jano vyjadril s prípravou na sezónu spokojnosť. "So samotnou prípravou môžem byť spokojný. Odohrali sme ťažké duely, proti silným súperom. Tých sme vyberali schválne, pretože oproti minuloročnej jari máme výrazne pozmenené družstvo. To sa potrebovalo zohrať," povedal tréner Hc winLand. Jeho mužstvo sa pred sezónou výrazne posilnilo. Prišlo až desať nových hráčov, čo môže byť dôsledok toho, že michalovský nováčik bude v extralige výrazne mútiť vodu. "S posilnením kádra som takisto spokojný. Momentálne máme takmer všetky posty zdvojené. Obzeráme sa ešte po jednom perspektívnom golmanovi, ktorý by nás mohol posilniť v najbližších dňoch, či týždňoch," podotkol Jano k zloženiu kádra extraligového nováčika.

Ciele nestanovujú

Do súťaže vstupuje ambiciózny nováčik bez presne stanovených cieľov a konkrétneho umiestnenia, kde by chcel skončiť. Podľa trénera tímu až súťaž ukáže na čo v extralige Hc winLand má.  "S predsedom predstavenstva Stanislavom Hudákom sme sa dohodli, že nebudeme určovať konkrétne ciele do súťaže. Pôjdeme proste od zápasu k zápasu, tak ako sme išli počas jarnej časti prvej ligy. Vtedy nám to vychádzalo. Bol by som veľmi rád, keby ste aj teraz mohli písať o víťazných sériách Hc winLand, ale teraz to už je iný level ako prvá liga, poznamenal Pavol Jano," ktorého mužstvo počas jarnej časti dosiahlo desaťzápasovú víťaznú sériu, ktorú zastavil až víťaz prvej ligy rezerva prešovského Tatrana.

Na úvod s Považskou Bystricou

V úvodnom kole čaká na zverencov trénera Jana stabilný extraligista Považská Bystrica. Minuloročný štvrtý tím extraligy po sezóne výrazne pustil žilou. Z jeho kádra totiž odišiel kľúčový hráč Ľubomír Ďuriš, ktorý si to namieril do Hlohovca. Spolu s ním odišla do tohto klubu aj minuloročná jednotka v bráne Marián Žernovič. Do kádra trénera Júliusa Korňana pribudli iba dorastenci. Považská Bystrica by tak v tejto sezóne mala ustúpiť zo svojich pozícii. "Na úvod nás čaká ťažký súper. Aj keď sa pred sezónou oslabil, určite nepredá svoju kožu lacno. Ja sa ani tak neobávam toho, že moji hráči nezvládnu zápas s týmto súperom, ale hlavne toho, aby na nich nedoľahla ťarcha prvého vážneho zápasu v extralige," uviedol Pavol Jano, ktorý tím Hc winLand prevzal v januári tohto roku a jeho hlavným cieľom bolo, to aby svojich zverencov čím skôr doviedol do extraligy. To sa mu podarilo hneď na prvýkrát. "Zdravotný stav kádra je uspokojujúci. Problémy majú akurát Gamrát, ktorý má natiahnutý stehenný sval a Krajňák. Ten zase dostal v poslednom prípravnom zápase proti Satu Mare úder do hlavy. Uvidíme ako sa obaja do zajtra vystrábia, no ja dúfam že na Považie pôjdeme kompletní," dodal na záver lodivod Hc winLand. 

 

Súpiska Hc winLand:

PREDSEDA PREDSTAVENSTVA: Stanislav Hudák. PREZIDENT: Rudolf Gadomský.

REALIZAČNÝ TÍM - TRÉNER: Pavol Jano (1972). ASISTENT: Štefan Rapač (1943). KONDIČNÝ TRÉNER: Rastislav Švický. LEKÁR: MUDr. Stanislav Ivanecký. FYZIOTERAPEUT: Marin Kasakov. VIDEOTECHNIK: Stanislav Štefanisko.

BRANKÁRI: Maroš Kolpak (1971, 190, 102), Martin Bumbera (1981, 82, 81), Michal Serečun (1989, 186, 78).

PIVOTI: Vladimír Krajňak (1986, 182, 84), Juraj Géci (1987, 188, 105).

KRÍDLA: Olexandr Tybulovyč (1985, 176, 73), Matúš Miňo (1988, 186, 83), Tomáš Urban (1989, 188, 85), Radoslav Kollár (1993, 181, 75), Ján Frajkor (1984, 178, 77).

SPOJKY: Lukáš Gamrát (1987, 189, 95), Michal Holdoš (1991, 199, 98), Marián Huňady (1982, 191, 98), Jevgen Svyridovyč (1981, 199, 94), Genadij Kučer (1991, 186, 85), Vjačeslav Sadovyj (1990, 195, 103), Martin Pilnik (1991, 181, 83).

PRIŠLI: T. Urban, Holdoš (Tatabánya), Miňo (Oroszháza), Huňady (Minden), Svyridovyč (Záporožie), Tybulovyč, Sadovyj, Kučer (Brovary), Géci (Prešov), Kollár (Košice).

ODIŠLI: Dani, Lörinc (Košice), Regenda, Piskay, Mandžák, Oblažný (Sečovce), M.Cibere, Vetrecin (bez klubu).



Uverejnené: 03.09.2011 09:32:06 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.