files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rozhodujúci krok nevyšiel

 

     

Iuventa Michalovce nesplnila jeden zo svojich predsezónnych cieľ. Predovšetkým kvôli prehre s Veselí n/M. (21:30) nepostúpila do II.fázy kvalifikačného turnaja v rámci Ligy majstrov.

       

 To, že Michalovčanky podľahnú odvekému rivalovi z Veselí n/M. čakali azda len najväčší pesimisti. Predsa len, roky-rokúce sa Iuvenťáčky stretávajú s týmto súperom v interlige WHIL. Veľmi dobre poznajú jeho herný štýl. Navyše, v posledných sezónach zvíťazili nad týmto tímom nielen doma, ale aj vonku. A predsa vyšli naprázdno! Možno práve priaznivá bilancia s týmto celkom zvádzala Michalovce k predstave, že protihráčky sa zdolajú samé. Ktovie, možno kdesi hlboko v dušu Tobiášová a spol. predpokladali, že sa to opäť skončili štvor- až päťgólovým víťazstvom Iuventy. Lenže ono to tak nebolo! Veselí n/M., perfektne pripravené Petrom Sabadkom sa nijakými kalkuláciami nezaoberalo. Išlo vyhrať a hotovo! Oduševnená priamočiara a rýchla hra podoprená fantastickým výkonom 45-ročnej brankárskej veteránky Lenky Černej slávila zaslúžený úspech. Veselí n/M. nerobilo nič iné, len využilo to, čo mu ponúkol na pol plynu hrajúci súper. Deň otvorených dverí v obrane zúročilo na celú plejádu gólov. Proti svojmu materskému klubu sa už tradične vytiahla Zuzana Drotárová, autorka deviatich gólov.  Zdatne jej sekundovali aj ďalšie Slovenky v moravskom drese -  Súkenníková a Rajnohová. Michalovce vyprodukovali kvantum odpadu. Toľko zahodených streleckých pokusov v takom dôležitom zápase. To sa len tak nevidí. Iuventa sa občas vrátila do zápasu. Boli to však len záblesky. Žiadny trvalý jav.

  

Faktom je aj to, že v poslednom zápase išlo Michalovciam o všetko. Tak dôležitý súboj na takej úrovni mnohé ešte nehrali. Pociťovali prílišnú psychickú ťarchu. Nie je to však nič nové. Veď ani spanilá jazda z uplynulej majstrovskej sezóny nezačala nijako oslnivo. Len si zaspomínajme na nečakané vypadnutie v Pohári EHF s islandským Valurom Reykjavík. No a ešte väčším šokom bola prehra v Jindřichovom Hradci v II.kole interligy. Potom sa však dievčatá spamätali a dočkali sa majstrovskej koncovky. Veríme, že niečo podobné dokážu aj v tomto ročníku. No a ani v pohárovej Európe ešte nič nie je stratené. Keďže Michalovce skončili v tabuľke kvalifikačnej skupiny až na treťom nepostupovom mieste, čakajú ich ešte súboje v Pohári EHF.

                                                                                                                (jan)



Uverejnené: 05.09.2011 13:02:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.