files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MŠ v Strážskom ostáva zatvorená

 


Jediná materská škola v meste Strážske ostáva naďalej zatvorená aj napriek tomu, že školský rok sa už rozbehol. Dôvodom je rekonštrukcia budovy, s ktorou sa začalo začiatkom augusta. Vedenie počítalo s ukončením prác do 5. Septembra (deň nástupu do školských lavíc), ale výpočty zlyhali.


Stručný oznam

 Jediné, čo mesto občanom odkázalo, bol jednoduchý oznam na internetovej stránke mesta:

"Riaditeľstvo Materskej školy v Strážskom oznamuje rodičom žiakov, že prevádzku školy (z dôvodu rekonštrukcie) začne dňa 12. 09. 2011  v riadnom pracovnom čase 06:30 - 16:30 hod."

Mesto strážske pred rokmi zrušilo materskú školu na Okružnej ulici, odvtedy je v meste iba jedna. Je veľmi chvályhodné, že sa začalo s rekonštrukciou. V polovici prázdnin si túto skutočnosť pochvaľoval každý. Rodičia aj učitelia. Ako však býva zvykom – nie všetko sa stihne načas, a tak namiesto chvály prichádzajú na rad hanlivé slová. Najväčší problém majú rodičia, ktorí musia počas týždňa do zamestnania.


Čo s deťmi?

 Niektoré šli na týždeň k starým rodičom, o iné sa starajú susedia od vedľa. A s niektorými si jednoducho niet rady. Mama alebo otec si museli vziať náhradné voľno alebo si nechali vypísať paragraf.

„Máme malého syna,“ hovorí 28 ročný Juraj, ktorého dieťa navštevuje MŠ v Strážskom. „Svokra síce býva neďaleko, ale je chorá, nedokáže sa poriadne postarať o seba, nemôžeme od nej čakať, že dá pozor aj na malého. Manželka si musela vziať voľno, čo jej v práci len tak nezabudnú, keďže sa iba teraz skončilo dovolenkové obdobie. Najviac ma zaráža, že deti nepresunuli niekam inam. Týždeň nie je až tak veľa, ale pomohlo by to mnohým,“ dodáva Juraj a pri pohľade na lešenie pri materskej škole krúti hlavou.

Deti však budú od budúceho týždňa navštevovať vynovenú a zrekonštruovanú budovu, v ktorej sa o nich postará pedagogický zbor. Rodičia si tak konečne vydýchnu.

 

Lukáš Mano

 

 



Uverejnené: 07.09.2011 11:43:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.