files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalisti 1. BK v príprave na sezónu

Basketbalisti 1. BK Michalovce sa pripravujú na novú sezónu. Pre finančné problémy, sa Orli tento rok neprihlásili do prvej , ale len do druhej regionálnej ligy. Klub sa chce zamerať na mládež a jeho predstavitelia dúfajú, že sa im to v budúcnosti vráti. Mužský káder ostal až na zraneného Tebeľáka pohromade, cieľom v tejto sezóne bude vyhrať druhú ligu. Úvod regionálnej ligy je naplánovaný na začiatok októbra, dovtedy chcú Orli odohrať niekoľko prípravných zápasov. Už túto sobotu ich čaká domáci Memoriál Juraja Magoča, na ktorom sa zúčastnia okrem domácich basketbalistov aj tímy MMBK Sabinov a Abovia Košice. Tento turnaj sa uskutoční v multifunkčnej telocvični GPH.

Zamerali sa na mládež

Basketbalisti 1. BK Michalovce sa po dvanástich rokoch neprihlásili do prvej ligy, ale budú hrať len druhú regionálnu súťaž. Vyplynulo to z finančných problémom, ktoré klub zasiahli a činovníci 1. BK sa museli rozhodnúť, či ponechajú mužské družstvo v prvej lige a zrušia dve mládežnícke družstvá, alebo sa zamerajú na mládež a muži pôjdu o súťaž nižšie. Rozhodli sa pre druhú možnosť dúfajúc, že sa im to v budúcnosti vráti. "Stratou Mestskej športovej haly sme prišli aj o určitý finančný obnos a tieto peniaze nám teraz chýbajú. Vzhľadom nato, museli sme sa rozhodnúť, či muži budú hrať prvú ligu, alebo sa zameriame na mládež. Vyhrala druhá možnosť, ktorá sa nám v danom momente zdala správnou.  Muži síce v tejto sezóne absolvujú len regionálnu ligu, no zachovali sme všetky mládežnícke kategórie, dokonca sme do súťaže prihlásili aj novú kategóriu, kadetov. Momentálne tak máme vytvorené štruktúru od najmladších žiakov až po kadetov. Všetci v klube dúfame, že sa nám to raz vráti a chlapci budú napredovať," skonštatoval hrajúci tréner 1.BK Roman Rakovský.

Hrajúci tréner Roman Rakovský

Káder mužstva nezmenený

Družstvo sa na nový súťažný ročník pripravuje už od konca mája. Výnimkou bol len prvý prázdninový mesiac, keď malo Orli dovolenku. "Ako po minulé roky príprava prebieha v domácich podmienkach. Tento rok sa prvýkrát pripravujeme v telocvični GPH, ktorá bude v tejto sezóne našim domovským stánkom. Celý jún a august bola príprava zameraná hlavne na kondíciu, teraz už vylaďujeme aj hernú činnosť. Káder mužstva ostal pokope. Výnimkou je len zranený Andrej Tebeľák, ktorý je po operácii kolena a laborovať bude jeden rok. Máme však od neho prísľub, že po vystrábení sa zo zranenia sa k nám vráti a bude opäť súčasťou kádra. Ostatní chlapci ostali v tíme. To sa týka aj našich juniorov, ktorí síce odišli na vysoké školy, no len do blízkych miest a tak takisto budú k dispozícii nášmu klubu," oboznámil nás Rakovský o zložení družstva, ktoré bude tento rok účinkovať v regionálnej, čiže druhej lige.

Andrej Tebeľák bude chýbať jeden rok

 

V sobotu 5. ročník Memoriálu Juraja Magoča

Basketbalový klub 1. BK Michalovce v sobotu organizuje už 5. ročník basketbalového turnaja Memoriálu Juraja Magoča, ktorý sa uskutočňuje na počesť tragicky zosnulého hráča, či neskôr funkcionára klubu. Turnaj sa po prvýkrát neuskutoční v Mestskej športovej hale, ale v multifunkčnej telocvični GPH. Juraj Magoč, bývalý hráč, či funkcionár klubu, tragicky zahynul vo veku nedožitých 37 rokov 7. mája 2006.  Na jeho počesť klub 1. BK Michalovce organizuje každý rok spomenutý Memoriál. Tohto roku sa na turnaji zúčastnia okrem domácich hráčov aj tímy Abovia Košice a MMBK Sabinov. Víťazstvo z minulého roka obhajujú domáci basketbalisti, ktorí si minulý rok poradili tak s Geotrendom Košice (74:41), ako aj s Kapybarom Košice (91:79).

 

Rozpis turnaja

 

Memoriál Juraja MAGOČA 5.ročník VYŽREBOVANIE ZÁPASOV

 

SOBOTA: 10.9.2011


11:15: 1.BK MICHALOVCE : ABOVIA KOŠICE

13:00: OTVORENIE TURNAJA

13:15: MMBK SABINOV : ABOVIA KOŠICE

15:15: 1.BK MICHALOVCE : MMBK SABINOV

16:45: VYHODNOTENIE TURNAJA

 

Peter Brendza



Uverejnené: 08.09.2011 20:25:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.