files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mestská športová hala pripravená na extraligu

Mestská športová hala, ktorú dostal na desať rokov s následnou desaťročnou opciou do nájmu začiatkom júla hádzanársky klub Hc winLand Michalovce prešla v posledných dvoch mesiacoch rozsiahlou rekonštrukciou. Výmena palubovky, nové kancelárie, či miestnosti trénerov, nové ozvučenie, VIP, či mediálne priestory, všetko prešlo rekonštrukciou a práve dnes môžu funkcionári klubu hlásiť, že hala je funkčná a môže sa v nej odohrať už zajtrajší duel tretieho extraligového kola Hc winLandom Michalovce - 1. MHK Košice.

Roboty ako na kostole

Keď klub Hc winLand prebral začiatkom júla od mesta športovú halu, jeho predstavitelia sa zhodli, že na jej spružnenie je potrebné obrovské množstvo roboty. Okrem sociálnych zariadení, spŕch, či šatní bola totiž hala v dezolátnom stave a keď ju chcel Hc winLand upraviť pre extraligovú sezónu museli sa jeho funkcionári pustiť do roboty. "Najdôležitejšou súčasťou obnovy haly bola výmena strarej, už chátrajúcej palubovky. Stará palubovka prešla opravou. Na brúsene USB dosky išiel športový povrch, sedem milimetrov hrubý umelohmotný vo Francúzsku vyrobený tarkett, ktorý má certifikát Európskej EHF a takisto aj Medzinárodnej hádzanárskej federácie IHF. Teraz táto palubovka spľňa aj naprísnejšie kritéria týchto dvoch organizácii, takže sa tu môžu organizovať zápasy, ktoré majú pod palcom EHF, či IHF," povedal predseda správnej rady klubu Hc winLand Ing. Stanislav Hudák. Následne sa dostalo aj na priestory v hale, ktoré bolo nutné podľa Hudáka takisto rekonštruovať. "Okrem šatní, či sociálnych zariadení bolo ostatné priestory v hale nutné opravovať. Priestor pre rozhodcov, trénerov, fyzioterapeuta. Takisto sme vytvorili práčovňu a mojim najbližším plánom je vybudovať pre hráčov klubovňu, ktorá by mala slúžiť na oddych po tréningoch, alebo aj na rozbory zápasov. Hráči sú totiž profesionáli a aj oni potrebujú priestor na oddych, či regeneráciu nových síl," podotkol Hudák, ktorý nechcel prezradiť presnú čiastku akú musel investovať do objektu Mestskej športovej haly.

Priamy kontakt s divákom

Dnes je v Mestskej športovej hale, ktorú dostal hádzanársky klub Hc winLand do prenájmu teda úplne zrekonštruovaná palubovka a hala je ako tak pripravená na prvý zápas, ktorý odohrá Hc winLand v stredu o 18.30 proti 1. MHK Košice. "Palubovku sme dokončili začiatkom tohto týždňa, v utorok už hráči na nej prvýkrát trénovali. Rekonštrukciou prešlo aj zábradlie okolo palubovky. Podľa mňa toto zábradlie dá divákom ešte väčší komfort a čo je najdôležitejšie fanúšik dostane priamy kontakt s ihriskom a hráčmi. Hlavne prvé rady budú zaujímavé," skonštatoval Hudák, podľa ktorého je hala ako tak pripravená na prvý zápas. "Ešte je tu veľmi veľa práce. Tie sa týkajú osvetlenia, rekonštrukcie strechy, či už spomenutej klubovne, ktorú by sme chceli vytvoriť čo najskôr," dodal predseda správnej rady Hc winLand.

Vďaka priateľom a dodávateľom

Za necelé dva mesiace tak stavebná firma winLand, ktorej majiteľom je šéf hádzanárskeho klubu Stanislav Hudák stihla zrealizovať potrebnú rekonštrukciu a tak sa môže zápas tretieho kola medzi Hc winLand Michalovce a 1. MHK Košice uskutočniť práve tu. Samotný majiteľ klubu netajil, že bez pomoci dodávateľov, či svojich priateľov by to určite nezvládol. "Keď sme zobrali na svoje plecia projekt rekonštrukcie haly, vedeli sme, že bez pomoci iných by sme to nezvládli. Našťastie zo svojho pôsobenia v stavebníctve mám veľa dobrích priateľov, ktorí mi pomohli aj teraz. Takisto mi pomohli dodávatelia, s ktorými spolupracujem aj v normálnom biznise. Dodržali šibeničné termíny, čo určite nebolo ľahké. Som im zato veľmi vďačný. Bez ich pomoci by sa táto rekonštrukcia haly v tak krátkom čase určite neudiala. Je len na škodu, že tí, ktorí mi pomohli neboli ani z Michaloviec, ani z blízkeho okolia, ba dokonca niektorí neboli ani zo Slovenska," podotkol Hudák, ktorého potešilo, že v hale sa môže odohrať už zajtrajší zápas tretieho kola. "Nutnú rekonštrukciu sme stihli v pravý čas, zajtra sa teda môže hrať," dodal na záver predseda správnej rady Hc winLand.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 13.09.2011 14:21:05
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.