files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nešťastné vypadnutie MFK Zemplín

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nestačili v druhom kole Slovenkého pohára, ktorý sa po novom volá Slovnaft Cup na corgoňligovú Banskú Bystricu, ktorej po remíze 1:1 v riadnom hracom čase podľahli po strelách zo značky pokutových kopov 3:4. Z domácich hráčov bola neúspešná dvojica realizátorov Kaka a Krmpotič. Rozhodujúci pokutový kop premenil brankár Banskej Bystrice Belic a svojim presným zásahom posunul svojich spoluhráčov do tretieho kola pohára.

Úvod pohárového zápasu vyšiel lepšie Michalovčanom. Už v 1. minúte napriahol spoza hranice šestnástky Isaacs, brankár Belic jeho strelu vyrazil a obrana Stredoslovákov poslala loptu na roh. V tretej minúte unikol hosťujúci Ľupták, no jeho aktivitu zmaril vklzačkou Hottek. V 9. minúte sa tento hráč už dostal k zakončeniu a jeho strela skončila na pravej Le Giangovj žrdi. O desať minút už Ľupták svoju tretiu šancu pretavil na úvodný gól, keď po individuálnej akcii vystrelil k vzdialenejšej žrdi a poslal hostí do vedenia. Hneď o minútu nato mohol vyrovnať Kovaľ, no jeho strele chýbala razancia. Michalovčania vyrovnali v 27. minúte. Po Isaacsovom centri sa v pokutovom kope najlepšie zorientoval Škvarka a strelou pomedzi nohy Belica vyrovnal na 1:1. Domáci futbalisti pokračovali v aktívnej hre. Najskôr Kovaľ prirpavil horúce chvíle súperovej obrane a potom strelu Krmpotiča zrazili Bystričania iba na rohový kop.


Druhý polčas začali lepšie domáci hráči. V 50. minúte ich mohol poslať do vedenia Ceesay, no jeho strela z hranice šestnástky išla tesne nad. O dve minúty neskôr si na center Krmpotiča nabehol Škvarka, no jeho hlavička tesne minula bránu. Ten istý hráč sa ocitol aj v ďalšej šanci zápasu, keď mu priťukol loptu Kunca, no jeho strelu Belic kryl. V 68. minúte odcentroval Kovaľ, no opäť bol v súboji so Škvarkom úspešnejší Belic. Z následného rohu hlavičkoval Hruška tesne nad. v 75. zahrával Hottek nepriamy kop, no jeho prudký center nikto z jeho spoluhráčov netečoval. Až potom prišli k slovu hostia. Hlinkovu strelu zmaril Le Giang, ktorý sa následne vyznamenal aj pri rohovom kope súpera. V nadstavenom čase mal na kopačkách postupový gól Jakubko, no Le Giang vytlačil jeho strelu na rohový kop. Po nerozhodnom výsledku tak o postupujúcom museli rozhodnúť pokutové kopy. Hneď prvý realizátor michalovský Kaka sa pomýlil. Následne svoj pokus premenil Uškovič. Po zaváhani Krmpotiča a presnom zásahu Hlinku sa zdalo, že o postupujúcom bude rozhodnuté. V štvrtej sérii ešte zdramatizovali situáciu najskôr Hottek a poňom aj michalovský golman Le Giang, ktorý zmaril pokus Pančíkovi. V piatej sérii najskôr vyrovnal na 3:3 Kokočák, no na posledný pokus Banskobystričanov sa podujal brankár Belic, ktorý rozhodol o postupe svojho tímu do tretieho kola. Futbalisti MFK Zemplín sa však za svoj výkon vôbec nemusia hanbiť, pretože boli corgoňligistovi vyrovnaným súperom.

MFK Zemplín Michalovce - FK Dukla Banská Bystrica 1:1 (1:1), na strely zo značky PK 3:4

Góly: 26. Škvarka - 19. B. Ľupták

Penaltový rozstrel: Faleiro - nedal - 0:0, Uškovič - dal - 0:1, Krmpotič - nedal - 0:1, M. Hlinka - dal - 0:2, L. Hruška - dal - 1:2, Jakubko - dal - 1:3, Hottek - dal - 2:3, M. Pančík - nedal - 2:3, Kokočák - dal - 3:3, Belic - dal - 3:4

ŽK: 56. Krmpotič, 73. Waseem – 36. Bažík, 39. Jakubko, 61. M. Turňa, 75. Chupáč

Rozhodoval: Chmura - 2735 divákov.

MFK ZEMPLÍN: P. Le Giang - Waseem, Hottek, L. Hruška, A. Ceesay - Škvarka, Kovaľ (80. Faleiro), Jakubčo (64. Zonzon), Krmpotič, D. Kunca - A. Hesek (75. Kokočák)

FK DUKLA: Belic - M. Turňa, Kupčík, Chupáč, S. Savič - Považanec (46. Johancsik), J. Prekop (76. Uškovič), Bažík (58. M. Hlinka), B. Ľupták - M. Pančík, Jakubko



Uverejnené: 13.09.2011 21:41:34
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.