files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín vypadol po roku opäť na penalty

Futbalisti MFK Zemplín nestačili v druhom kole Slovenského pohára, ktorý sa po novom volá Slovnaft Cup na corgoňligovú Banskú Bystricu, ktorej po výbornom výkone a viacerých nepremenených šanciach, po nerozhodnom výsledku 1:1 podľahli na pokutové kopy 3:4.

 

História sa opakovala

Zverenci trénera Petrželu si proti mužstvu z vyššej súťaže verili. Na zápas nenastúpili z rozstrasenými kolenami, ba naopak. Od momentu, keď Ľupták strelil v 19. minúte prvý gól Bystričanov, boli vo všetkých činnostiach lepším družstvom. O sedem minút neskôr zaslúžene vyrovnali gólom stredopoliara Škvarku. "Sme veľmi sklamaní Chceli sme totiž postúpiť ďalej. Mať v zápase toľko šancí ako dnes a nevyužiť ich. Je to obrovská škoda, pretože sme boli lepším mužstvom," povzdychol si strelec michalovského gólu Michal Škvarka. "Pri mojom presnom zásahu mi loptu veľmi dobre posunul Simo a ja som prestrelil hosťujúceho golmana. V druhom polčase som však mal niekoľko dobrých príležitosti a mohol som tak pridať aj ďalšie góly do bystrickej siete," doplnil ešte Škvarka. História sa tak opakovala. Presne pred rokom totiž mMchalovčania takisto privítali na domácom ihrisku družstvo z najvyššej súťaže Ružomberok a prehrali s ním na pokutové kopy. Aj vtedy boli zverenci trénera Petrželu lepším mužstvom, no na postup to nestačilo.

 

Penalty Petrželovou traumou

Domáci lodivod po prehre netajil sklamanie. Svojich zverencov však za hru pochválil. "Dnes sme boli lepším mužstvom. Bohužial, penalty sú lotéria. Ja som mal už pred nimi zlé tušenie, pretože za toľké roky, čo som pri futbale som na penalty asi ešte nevyhral," skonštatoval po nešťastnej prehre lodivod Michalovčanov Vlastimil Petržela. Ten sa nevyhol ani kritike do svojich radov. Podľa neho totiž na spomenuté pokutové kopy mali ísť najprv skúsení hráči Hottek, či Hruška. "Práve títo dvaja aj boli určení na prvé série. Necítili sa však nato, a tak išiel kopať najskôr Kaka a potom Krmpotič. Takíto skúsení hráči však v týchto momentoch musia zobrať zodpovednosť na svoje plecia," povedal Petržela na margo toho, že prvý dvaja exekútori pokutových kopov svoje pokusy nepremenili.

Brankár Tomáš Belic aj napriek rodinnej tragédie bol v tomto zápase pánom situácie

 

Rozhodol brankár Belic

V penaltovej lotérii sa zaskvel hlavne golman Banskej Bystrice Tomáš Belic. Ten najprv zneškodnil pokusy Kaku a Krmpotiča a v poslednej sérii za stavu 3:3 zobral zodpovednosť na svoje plecia a penaltu rutinérsky premenil. Tento brankár ukázal v týchto dňoch obrovský profecionalizmus, keďže bol švagrom  tragicky zosnulého Pavla Demitru. "Tomáš je obrovský profík. Aj v týchto dňoch, keď jeho rodinu zasiahla obrovská tragédia, ukázal pevné nervy a obrovskou mierou sa pričinil o náš postup do tretieho kola. Dávam pred ním klobúk dole," pochválil brankára svojho tímu, tréner Dukly Štefan Zaťko.

Stretnú sa o rok spolu v Corgoňlige?

Tréner hosťujúceho tímu po zápase skonštatoval, že jeho družstvo postúpilo so šťastím a za odvedený výkon pochválil michalovských futbalistov. "Náš dnešný súper podal výborný výkon. Vôbec nebolo vidno, kto je corgoňligista a kto hrá druhú ligu. Myslím si, že aj vzhľadom na prostredie, ktoré tu je, vybudovaný štadión, tréningové plochy, vynikajúci tréner, perspektívna mládež si Michalovce zaslúžia hrať najvyššiu súťaž. Dúfam že, keď sa nabudúce stretneme v priamom súboji, nebude to iba v Slovenskom pohári, ale aj v Corgoňlige. Veľmi to tomuto klubu prajem," dodal na záver lodivod Banskej Bystrice.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 15.09.2011 17:06:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.