files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín porazil aj Moldavu, zostáva na prvom mieste

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce porazili v zápase 10. kola na domácom ihrisku v krajskom derby Moldavu nad Bodvou, gólom stredopoliara Škvarku zo 74. minúty 1:0. Týmto víťazstvom si tak udržali prvú priečku v tabuľke. Teraz čakajú na zverencov trénera Petrželu dva zápasy vonku, keď v sobotu 1.10. nastúpia na ihrisku Dolného Kubína a v nasledujúcom kole sobotu 8.10 pocestujú do Lučenca. Doma ich fanúšikovia budú môcť vidieť o tri týždne, keď privítajú rezervu Ružomberka.

Prvú šancu zápasu si vypracovali domáci futbalisti, keď po prieniku Kovaľa chýbala strele Kuncu potrebná razancia. O dve minúty neskôr Ruskovského strieľaný center skrotil brankár Moldavy Novák. V 12. minúte sa tvrdo do lopty oprel hosťujúci Bernardo, no Le Giang v bránke MFK Zemplín si s jeho strelou poradil. Z následného útoku mohlo zahrmieť na druhej strane. Ruskovkého štipľavú strelu vyrazil Novák len pred Kuncu, ale ten trestuhodne prestrelil súperovu bránku. Hráči oboch tímov to väčšinou skúšali strelami spoza šestnástky, na hosťujúcej strane Hanzuš a Nakamura, na domácej Kovaľ a Hottek, ani jeden z nich však medzi tri žrde nenamieril. V 32. minúte odcentroval do šestnástky Ruskovský, no Hesek loptu neskrotil podľa svojich predstáv. O minútu nato sa nepresadil ani Škvarku, potom, čo ho ideálne našiel Ceesay. Prvý polčas sa tak skončil bez gólov.

Do druhého polčasu urobil tréner Petržela dve zmeny v zostave, keď Kovaľa vymenil Jakubčo a Kuncu nová posila z Prešova Jozef Dolný. Michalovčania sa aj v tomto dejstve trápili s koncovkou. Aj napriek prevahe v strede poľa si nedokázali vypracovať čisté šance. V 52. minúte mohol otvoriť skóre po Ruskovského centri Hesek, no vo vzduchu sa nepresadil. Ten istý hráč mohol zažiariť aj o desať minút, ale jeho strela tesne minula Novákovu bránu. MFK Zemplín svoju prevahu korunoval v 74. minúte, keď strela Škvarku spoza šestnástky skončila v sieti Moldavy. V závere mohol ešte poistiť vedenie Michalovčanov Škvarka, no golman Novák sa tentoraz prekvapiť nedal. MFK Zemplín si tak na svoje konto pripísal ďalšie tri body a v tabuľke odskočil svojim prenasledovateľom.

 

Štatistika:

MFK Zemplín Michalovce - FK Bodva Moldava nad Bodvou 1:0 (0:0)

Gól: 74. Škvarka

ŽK: 53. Waseem, 90+. P. Le Giang - 39. R. Novák, 57. Hanzuš, 58. T. Labun, 77. N. Pavlovič, 90+. Pelán

Rozhodoval: Mastiš - 2495 divákov.

MFK ZEMPLÍN: P. Le Giang - Waseem, Hottek, Dargaj, A. Ceesay - Ruskovský, Škvarka, Krmpotič, Kovaľ (46. Jakubčo) - D. Kunca (46. Dolný), A. Hesek (90. Fótyik)

FK BODVA: R. Novák - Pelán, Ojirogbe, N. Pavlovič, Hanzuš - Dyjan, T. Labun, Ribár (63. Timkovič), F. Bernardo - Nakamura (82. Palencsár), P. Húšťava (63. Schnurer)



Uverejnené: 24.09.2011 22:54:07

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623