files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Falošné ospravedlnenky

 

Falošné ospravedlnenky nie sú na stredných školách v Michalovciach a okolí ničím výnimočným. Učitelia sa s nimi stretávajú denno-denne, niekedy si ani nevšimnú, že ide o falzifikáty a inokedy o nich s istotou vedia, ale niektorým žiakom to žiaľ aj tak vždy prejde. Prečo triedni učitelia vo väčšine prípadov zatvárajú oči a takýmto študentom nič nepovedia? Dôvodov je hneď niekoľko.


Páska cez oči

Viacerým študentom, ktorí zodpovedne navštevovali školu každý deň a učili sa, resp. boli prítomní na hodine, prekáža správanie sa ich triednych. V neprítomnosti dlho chýbajúcich žiakov vyhlasujú, že ich trest neminie. Ale keď sa konečne dostavia do školy (bez ospravedlnenky) povedia im, aby ju doniesli na druhý deň, čo samozrejme donesú. Každý vychýrený záškolák má vlastný dátumovník, sfalšovanie podpisu už nie je až takým veľkým problémom.


Študenti a študenti

Neblahú skúsenosť s falošnými ospravedlnenkami mal aj osemnásťročný Ján, ktorý sa však stal nevinnou obeťou.

„Jeden z našich spolužiakov sa stále flákal a chodil poza školu,“ hovorí Ján. Jeho spolužiak často nevstúpil do triedy aj tri týždne. Triedna vedela o jeho falošných ospravedlnenkách, pretože si ich „pravosť“ už viackrát overovala – neúspešne. Svoje zistenie posunula i ďalej na vedenie, aby situáciu vyriešilo. Žiak však dostal iba napomenutie. „Keď sa po troch týždňoch vrátil, ukázal falošné ospravedlnenie, posadil sa a život šiel ďalej,“ hovorí Ján, ktorý asi o týždeň ochorel. Ostal však doma iba jeden deň, a potom priniesol ospravedlnenie podpísané rodičmi. Triedna učiteľka mu však odmietla ospravedlniť vymeškané hodiny, pretože akceptuje iba ospravedlnenky od lekára alebo lekárnika. Nepoučiteľní záškoláci obišli bez jediného napomenutia a žiaci, plniaci si svoje povinnosti, okúsili nespravodlivosť na vlastnej koži.

 

Lukáš Mano



Uverejnené: 27.09.2011 13:37:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.