files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Primátor predstaví logo a heslo mesta Michalovce

 

Súťaž na logo mesta bola vyhlásená ešte v marci 2011 a počas jej trvania – do konca apríla -  bolo na mestský úrad doručených 69 návrhov od 42 autorov. Víťazným logom s heslom Michalovce – srdce Zemplína sa stal návrh, ktorého autorom je Marek Misár z Kaluže.

 


 

 

Mesto Michalovce používa v zmysle Štatútu mesta na svoju identifikáciu vlastné symboly – erb, vlajku, pečať a znelku. Na prezentáciu mesta a jeho aktivít, pre budovanie a upevňovanie identity mesta bolo potrebné vytvoriť značku – logo.

Mesto vyhlásilo verejnú neanonymnú súťaž, do ktorej sa zapojilo 42 autorov z rôznych miest Slovenska. Z prihlásených návrhov potom jedenásťčlenná porota zložená z odborníkov z oblasti grafiky, výtvarného umenia a histórie spolu so zamestnancami mesta, vybrala hlasovaním víťazný návrh loga a hesla mesta Michalovce. Jeho autorom je Marek Misár z Kaluže. Logo je jednoduché a ľahko reprodukovateľné. Vytvorené je vo farbách mesta – žltej a modrej a predstavuje ho srdce s heslom Michalovce - srdce Zemplína.

Logo sa bude používať na externú komunikáciu – propagačné a prezentačné materiály, darčekové predmety, tlačoviny, webovú stránku, spoločenské, kultúrne a športové aktivity, na podporu rozvoja cestovného ruchu.

Víťazný návrh predložil primátor mesta poslancom mestskej rady a mestského zastupiteľstva, ktorí ho na svojom júnovom rokovaní jednomyseľne schválili. V súčasnosti je už logo a heslo mesta aj súčasťou Štatútu mesta Michalovce, ktorého doplnok rovnako odobrili mestskí poslanci.

 


Ďalším krokom bola tvorba dizajn manuálu, ktorý detailne pokryje aplikácie víťazného návrhu pre bežné potreby ako hlavičkový papier, e-mailové záhlavia, vizitky či propagačné materiály.

Nové logo bude používané aj v kombinácii s erbom mesta, ktorý však nenahrádza.

Logo mesta Michalovce sa stane súčasťou vizuálneho štýlu v komunikácii s verejnosťou. Naše mesto sa tak zaradilo medzi moderné mestá, ktoré okrem erbu majú aj svoje logo.


Primátor mesta Viliam Zahorčák  predstaví víťazné logo a heslo mesta Michalovce na kultúrnom podujatí Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám, v piatok 30. septembra vo veľkej sále mestského kultúrneho strediska.


Všetky návrhy na logo nájdete aj na portáli mesta www.michalovce.sk, v časti – Samospráva – novinky.

 

 

Ing. Iveta Palečková

hovorkyňa primátora a MsÚ

 



Uverejnené: 27.09.2011 13:52:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.