files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla víťazom Zemplínskeho derby

 Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v zápase 7. kola prvej hokejovej ligy nad odvekým rivalom zo Zemplína Trebišovom futbalovým výsledkom 1:0. O jediný presný zásah v zápase sa postaral z trestného strieľania Jaroslav Kmiť. Zverenci trénera Ihnačáka v utorok cestujú do Púchova a doma sa opäť predstavia v utorok 11.10, keď privítajú Senicu.

V úvode zemplínskeho derby sa mohol do streleckej listiny zapísať Šechný, keď po Minčákovej prihrávke spoza bránky záchranil pri jeho strele Smik. V 5. minúte išiel na trestnú lavicu Boržík, no jeho vylúčenie hostia aj napriek prevahe v presilovej hre nevyužili. V 9. minúte mal dobrú príležitosť útočník hostí Tomáš Sax, no domácich zachránil Kotvan. V ďalšej časti prvej tretiny sa hra prelievala na obidvé strany, no pozorné obrany nepustili svojich súperov do šancí.

V 25. minúte druhej tretiny mal úvodný gól na hokejke Segľa, no po Paľovčíkovej prihrávke netrafil odkrytú bránku. V 30. minúte urobila obrana domácich hrúbku, po ktorej unikol Jaroš, ktorého zastavil faulom brankár Kotvan. V presilovej hre unikla dvojica Šechný, Slovák no pred Slovákom zachránil Smik. Hneď z následného útoku trafil žrďku Kotvanovej bránky Tomáš Sax. Po skončení trebišovskej presilovky unikok domáci krídelník Halás, prihral Kmiťovi a toho faulovala vo vyloženej šanci hosťujúca obrana. Hlavný rozhodca neváhala a nariadil trestné strieľanie, ktoré Kmiť premenil na vedúci gól. Do konca druhej časti sa už nič podstatné neudialo.

 

Na začiatku tretej tretiny bol vylúčený Tomáš Sax. Pri jeho vylúčení si Michalovčania vypracovali niekoľko dobrých príležítostí na strelenie gólu, no brankár Smik svojich podržal. Trebišovčania sa po skončení trestu svojho útočníka začali viac sústrediť na útok, čo bola voda na mlyn pre rýchlych domácich hráčov. Najprv si dobrú príležitosť vypracoval Bouz, poňom ušla dvojica Kmiť, Halás, no skóre ostávalo nezmenené. V čase 54.17 dostali hostia skvelú príležitosť na vyrovnanie, keď hlavný rozhodca vylúčil za faul domáceho Hančáka na 5+ DKZ. V päťminútovej presilovke hostia zatlačili, no domáca obrana odolala. Vyrovnanie mal na hokejke najmä ete nedávno michalovčan Juraj Pavličko, ktorého strelu vak skvele zlikvidoval Kotvan. V zemplínskom derby sa tak zrodil futbalový výsledok 1:0. 

 

Štatistika:

Strely na bránu: 33:23, Vylúčenia: 9:7, navyše Hančák (Mich.) 5+DKZ, Presilovky a oslabenia: 0:0, Rozhodovali: Bodák (Gajdoš, Štec), Divákov: 2200.

Dukla: Kotvan - Žemba, Valentín, Hančák, Kadlubiak, Boržík, Šeliga, Mucha - Minčák, Šechný, Slovák - P.Segľa, Paľovčík, Bouz - Bednár, Kmiť, Milan Mach - Kovaľ, Fajčák, Králik - Halás.

Trebišov: Smik -  Kobeľa, Valko, Veľk, Horváth, Danko, Ivančo, Pačuta, Tomaščík - Findura, Gašpar, Pavličko - T.Sax, L.Sax, Schnelly - Ficko, Cútt, Pisio - Jaroš, Marek Mach.

Ostatné výsledky 7.kola: Piešťany - Liptovský Mikuláš 9:2 (3:0, 4:1, 1:1), Detva - Prešov 4:2 (1:1,1:1,2:0), Bardejov - Trnava 7:2 (1:1, 4:0, 2:1), Považská Bystrica - Spišská Nová Ves 3:1 (2:0,1:1,0:0), Senica - Topoľčany 5:3 (1:2, 3:1, 1:0). 

Ďalší program Dukly:  8.kolo: (utorok 4.10. o 18.00) Púchov - Michalovce, 9.kolo: Michalovce voľno, 10.kolo: (utorok 11.10. o 17.00) Michalovce - Senica



Uverejnené: 01.10.2011 11:45:55
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.