files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v boji o kráľa Zemplína uspela

Hokejisti HK Dukla Michalovce si v nervydrásajúcom zemplínskom derby nakoniec pripísali na svoje konto víťazstvo 1:0. O jediný presný zásah sa postaral z trestného strieľania Jaroslav Kmiť. Zverenci trénera Ihnačáka sa týmto víťazstvom vyšvihli na tretie miesto tabuľky, len o skóre za Bardejov a Liptovský Mikuláš. Zajtra sa Dukla predstaví na ľade Púchova, doma ju fanúšikovia opäť uvidia v utorok 11. októbra, keď o 17.00 privíta Senicu.


Rozhodlo Kmiťovo trestné strieľanie

To, že derby zápas nemá favorita sa potvrdilo aj v stretnutí siedmeho kola prvej hokejovej ligy. Diváci videli slabý zápas, s minimom šancí na oboch stranách. Na oboch stranách vynikali brankári, ktoré si aj za pomoci obrán poradili s útokmi súpera. O tesnom víťazstve domácich hokejistov rozhodol Jaroslav Kmiť, keď po faule na tohto hráča hlavný rozhodca Bodák nariadil trestné strieľanie. Samostatný nájazd premenil Kmiť rutinérsky a keďže Dukla už do konca zápasu neinkasovala, bývalý hráč Košíc a Popradu si pripísal na svoje víťazný gól. "Bolo to typické derby, ktoré nikdy nemá favorita. Som rád, že sme to zvládli a doviedli zápas do víťazného konca," povedal jediný strelec zápasu, ktorý na margo súpera dodal. "Trebišov ma veľmi prekvapil. Jeho hráči prišli na derby vyhecovaní. Ešte raz, som rád za toto víťazstvo, myslím si, že sme o ten jeden gól boli lepší."

Nespokojný lodivod Daniš

Hostia prišli na derby veľmi dobre pripravení. Hokejistom Dukly sa vyrovnali takmer vo všetkom a na ľade nebolo vôbec vidno, že hrá tím z hornej polovice tabuľky proti predposlednému. "Bol to typický derby zápas, v ktorom dominovali obaja brankári a obrany. My sme prišli do Michaloviec s cieľom bodovať. Po takomto priebehu, keď prehráme po góle z trestného strieľania, odchádzame sklamaní. Výkon družstva nebol najhorší, škoda našich nepremenených šancí a hlavne obrovská škoda päťminútovej presilovky v závere. Mali sme ju hrať inak, tam vidím, dôvod našej prehry. Urobili sme v nej lacný faul a ten nás možno stál vyrovnanie," skonštatoval po zápase lodivod Trebišova Tibor Daniš. Ten, sa na pozápasovej tlačovej konferencii vrátil aj k momentu, ktorý rozhododol zápas. "Faul to určite bol, nehovorím že nie. Ale, či to bolo aj na trestné strieľanie, to nechám na posúdenie rozhodcu. Podobná situácia sa odohrala aj na druhej strane, keď brankár domácich v čistej šanci fauloval nášho útočníka. Vtedy rozhodca iba vylučoval, o niekoľko minút už na druhej strane nariadil trestné strieľanie," podotkol Daniš k spornému momentu zápasu. V závere duelu rozhodca vylúčil domáceho Hančáka na 5 minút za faul na Trebišovčana Gašpara. Podľa trénera hostí však o kompenzáciu za trestné strieľanie vôbec nešlo. "Pozrite sa, Gašpar prišiel po zásahu obráncu o zub. Myslím, si že vylúčenie bolo zaslúžené, pretože došlo k zraneniu protihráča. Ešte raz, obrovská škoda tej presilovky v závere," dodal Daniš, ktorý však už nevysvetlil, prečo "zranený" Gašpar, odohral takmer celú presilovku hostí.

Výborná kulisa

Zápas siedmeho kola videlo 2200 divákov, čo je pre túto sezónu na michalovskom hokejovom štadióne rekordná návšteva. Tá potešila aj asistenta trénera Michaloviec Petra Mihaľa. "Fanúšikovia obidvoch tímov vytvorili v zápase vynikajúcu kulisu. Takýto zápas je aj o emóciách, či v hľadisku, alebo aj na ľade. Do bodky sa potvrdilo, že derby zápas nemá favorita. Z našej strany, to bol nervózny zápas, súper sa na nás dobre pripravil. Trebišov dobre vykrýval stredné pásmo, narúšal našu kombináciu. Vďaka Bohu aj za takéto víťazstvo a za tri body získané v ťažkom zápase," uviedol Mihaľo, ktorý okrem troch bodov, ocenil aj výkon súpera. V jeho radoch sa objavil ešte donedávna hráč Michaloviec Juraj Pavličko. "My sme vedeli, že Juraj príde na zápas namotivovaný. Tak sa aj stalo, odohral dobrý zápas," povedal na margo útočníka Trebišova Mihaľo, ktorého slová doplnil lodivod hostí. "Juraj odohral výborný zápas. V našej prvej formácii dostal priestor, ktorý nedostal v Michalovciach. S jeho dnešným výkonom som bol spokojný."

Dukla už chce zabodovať aj vonku

Hokejisti HK Dukla si tak aj vo svojom štvrtom domácom zápase pripísali na svoje konto víťazstvo. Horšie je to však s výsledkami na súperovom klzisku. Z troch zápasov naplno zabodovali zverenci trénera Ihnačáka iba v Liptovskom Mikuláši, potom si pripísali dve prehry (v Trnave 2:3 a Topoľčanoch 2:4). "To, že doma vyhrávame a vonku nie, si nevieme vysvetliť. Aj v prehratých zápasoch sme mali šance, ktoré sme však nedokázali premeniť. Doma bodujeme naplno, no vonku nám žial vždy niečo chýba. Dúfam, že sa to zmení v nasledujúcom zápase, ktorý odohráme v utorok v Púchove, odkiaľ by sme sa nechceli opäť vracať s prázdnymi rukami," podotkol na margo zápasov vonku asistent domáceho lodivoda Peter Mihaľo.

Ďalší program Dukly: 8. kolo: Utorok 4.10. Púchov - Michalovce, 9. kolo: Piatok 7.10. voľno, 10. kolo: Utorok 11. 10. Michalovce - Senica.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.10.2011 17:58:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.