files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prezentácia knihy Spiace mesto

 

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach
a České centrum v Bratislave

Vás pozývajú
na prezentáciu knihy českého spisovateľa Martina Vopěnku SPIACE MESTO

6.októbra 2011 o 11:00 hod. v priestoroch knižnice a o 13:00 hod. na I.ZŠ v Michalovciach.




Martin Vopěnka vyštudoval fakultu jadrovej fyziky, ale svoje miesto si našiel v literárnej tvorbe,  ktorej sa venuje od začiatku 90. rokov. Knihy nielen píše, ale aj vydáva vo svojom vydavateľstve Práh. Miluje drsnú opustenú prírodu hôr a studených krajov, prírodu, ktorá nenávratne mizne.

Jeho literárnu tvorbu môžme rozčleniť do dvoch smerov, a to psychologického, zaoberajúceho sa tajomstvom ľudského vnútra a filozoficko-ekologického, vyznačujúceho sa obavou o krehké bohatstvo prírodného spoločenstva. Debutoval v r.1989 dielom Kameny z hor, v ktorom denníkovou formou zaznamenal pocity a spomienky vyvolané putovaním po rumunských Karpatoch. Tejto scenérií zostal verný aj v nasledujúcej próze Balada o sestupe /1992/. Autobiografické motívy tvoria os ďalšieho románu z r.1999 Hotel uprostřed života.

Vopěnkov tématický a žánrový register sa počas rokov rozšíril, takže sa s ním môžme stretnúť nielen ako s autorom psychlogických próz, napr. Moře smutku za tvým psem/2002/, či thrilleru o mravnom rozklade spoločnosti Konec zákona/2003/, ale taktiež ako s filozofujúcim cestovateľom-ekológom Antarktida na prahu konce/2002/, autorom kníh pre deti Pohádky z věterných hor/1998/ do ktorých  vložil všetku svoju pokoru voči stvoreniu a úctu k živým tvorom. Je aj  autorom obsiahlej detskej encyklopédie z r.2002 Poznávam život a svět.

Svoju najnovšiu knihu Spiace mesto venoval deťom, ale aj ich rodičom. Vydajte sa na dobrodružnú cestu do sveta, kde všetci rodičia spia a kde sa začína nemilosrdný boj o prežitie detí vo svete zostávajúcich dospelých...

Tešíme sa na Vás!

 

 

 



Uverejnené: 04.10.2011 08:35:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.