files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín neuspel v Lučenci

Futbalisti MFK Zemplín prehrali v zápase 12. kola II. futbalovej ligy na ihrisku Lučenca 2:0. Keďže ďalší ašpirant na postup Myjava svoj zápas zvládla a porazila Rimavskú Sobotu 1:0, stala sa novým lídrom súťaže. Zverenci trénera Petrželu v tabuľke klesli na druhé miesto. V 13. kole sa MFK Zemplín predstaví doma, keď v nedeľu 16. 10. o 14.30 privíta na domácom štadióne rezervu corgoňligového Ružomberka.

 

MFK Zemplín Michalovce neuspel v dnešnom zápase 12. kola na pôde Lučenca, kde prehral 2:0. Na ťažkom teréne sa hral priemerný bojovný futbal, prvý strelecký pokus patril hosťujúcemu celku, v 7. minúte vychytal Zonzona brankár Michalík. Hneď o minútu neskôr prenikol po pravej strane domáci Pyrka, prihral na päťku, ale michalovská obrana nebezpečnú situáciu vyriešila. Lučenec udrel ako blesk z jasného neba v 27. minúte, Gálik strelou z diaľky nachytal na hruškách gólmana Brudňaka a bolo 1:0. MFK Zemplín zvýšil aktivitu a v 39. minúte mohol vyrovnať kapitán Hottek, ktorého tečovaná prízemná strela spoza šestnástky iba lízla žrď domácej brány. Z následného rohu vypálil Ceesay z výhodnej pozície vysoko nad. V 43. minúte mal ďalšiu veľkú príležitosť na vyrovnanie Škvarka, ale loptu napálil len do Michalíka. 

Po obrátke prišiel hneď v úvode druhý domáci úder, brankár Brudňak nepresne rozohral päťku, lopty sa zmocnil Ravas a zoči-voči michalovskému gólmanovi nezaváhal - 2:0. Tesne po hodine hry Brudňak chytil priamy kop Gálika z nebezpečnej vzdialenosti. V 64. minúte odcentroval hosťujúci Dolný na Fótyika, ktorý v obrovskej šanci hlavičkoval tesne nad bránu. O osem minút zahrávali domáci ďalší priamy kop, tentoraz na Brudňaka nevyzrel Kulík. V 77. minúte nebezpečne prihrával pred bránu hostí Gálik, ale stopér Dargaj odkopol loptu do bezpečia. Hneď z protiútoku vystrelil z uhla tvrdo Fótyik, ale Michalíka neprekonal. V 85. minúte vypálil nad domácu bránu Dolný. Domáci mohli v 87. minúte pridať aj tretí gól, ale Lukáčova bomba skončila tesne vedľa šibenice hosťujúcej brány. Minútu pred záverom unikol cez rozhodenú obranu hostí po pravej strane Beňo, ideálne prihral do päťky Lukáčovi, ten však loptu zluftoval. Posledné slovo zápasu patrilo hosťujúcemu Škvarkovi, ktorý vytrelil do Michalíka. Domáci tak po bojovnom výkone získali tri cenné body.

FK LAFC Lučenec - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 27. Gálik, 52. Ravas.

ŽK: 17. J. Vajda, 77. R. Kulík, 88. Mižík, 88. J. Beňo - 21. D. Kunca, 26. Škvarka, 54. Zonzon, 72. Darga.j

Rozhodoval: Mastiš - 720 divákov. 

FK LAFC: M. Michalík - Gálik, Mižík, Daško, M. Szabó - M. Hloušek, J. Vajda, T. Opiela, Szegedi (9. J. Beňo), Ravas (74. Milan Lukáč) - Mateusz Pyrka (64. R. Kulík).

MFK ZEMPLÍN: J. Brudňak - Waseem, Hottek, Dargaj, A. Ceesay - D. Kunca (51. Fótyik), Krmpotič, Škvarka, Zonzon (67. Kovaľ), Jakubčo (34. Dolný) - A. Hesek.

Ostatné stretnutia 12. kola: FK Bodva Moldava nad Bodvou - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:3 (0:1), MFK Ružomberok B - FC Petržalka 1898 1:0, TJ Spartak Myjava - MŠK Rimavská Sobota 1:0 (0:0).

Zdroj: mfk zemplín



Uverejnené: 08.10.2011 21:50:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.