files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania sú moderní – majú už logo

 


Michalovce majú nové logo. Jeho autorom je Marek Misár z Kaluže. K oficiálnemu predstaveniu loga došlo posledný septembrový piatok v Mestskom kultúrnom stredisku. Primátor potiahnutím šnúrky odhalil jeho moderný vzhľad.


Na podujatí Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám sa udiala vážna vec. Predstavilo sa nové logo Michaloviec. Novému logu ľudia tlieskali. Moderná doba si vyžaduje moderné zmýšľanie. Erby sa udeľovali kedysi dávno podľa presných zásaditosti. Dnes má každé správne mesto svoje logo, ktoré používa ako svoju značku. Podľa hovorkyne Ivety Palečkovej túto novú identifikáciu plánuje používať radnica mesta pri externej komunikácii, na svojich propagačných a prezentačných materiáloch, darčekových predmetoch i pri organizovaní rôznych podujatí.

 

Moderné srdce bije pre Michalovčanov

Mesto vyhlásilo verejnú neanonymnú súťaž v marci tohto roku. Prihlásilo sa 42 autorov so 69 návrhmi. Víťazným logom so sloganom – Michalovce, srdce Zemplína sa stal návrh, ktorého autorom je pán Marek Misár z Kaluže. Autor loga sa inšpiroval históriou a erbom mesta. Vo svojej tvorivosti zašiel až do heraldiky. ,,Inšpiroval som sa starým známym – Michalovce, srdce Zemplína,“ povedal autor loga. Prvotnou myšlienkou M. Misára sa stalo srdce. ,,Napadlo ma navrhnúť moderné srdce, tak som to urobil v tomto zmysle.“ Víťazné logo, ktoré je vyhotovené v dvoch farbách, a to modrej a žltej, má tvar srdca.  Niektorí v logu vidia pulzujúce srdce, nekonečnú osmičku ako úplne nekonečno existencie Michaloviec. Dokonca aj dvoch vtáčikoch, ktorí sú aj v michalovskom erbe. V novom logu je ,,zakódované“ vraj všetko. ,,Máte nádherné logo,“ zhodnotil pri jeho predstavení Michal Hudák. ,,Keď sa ma budú pýtať, či som už videl nové logo Michaloviec, budem machrovať, že som bol pri tom.“

 

Primátor mal iného favorita

O výbere nového loga rozhodovali laici i odborníci. ,,V marci sme vymenovali komisiu, v ktorej členmi boli prevažne odborníci, ale aj členovia mestskej samosprávy,“ povedal pri oficiálnom predstavení loga primátor. Medzi 11-timi členmi boli ľudia z oblasti grafiky, výtvarného umenia, histórie a zamestnanci mesta. O samotnom víťazovi rozhodlo hlasovanie. ,,Každý člen komisie dal hlas niektorému z týchto návrhov a vyhral ten s najvyšším počtom hlasov,“ vysvetlil proces výberu V. Záhorčák. Keď návrh v júni odsúhlasilo aj mestské zastupiteľstvo, mohol sa oficiálne predstaviť všetkým obyvateľom jeho mesta. ,,Tento návrh sa mi páči,“ povedal primátor, ktorý za okamih prezradil, že hlasoval za iný. ,,Priznám sa, že som mal iného favorita.“ Zdôraznil, že sa mu páči aj víťazný návrh, pretože je moderný a vyjadruje to, čo sa od neho očakávalo. ,,Je tam to moderné, dynamické srdce a naznačuje aj modernosť a aj možný rozvoj Michaloviec,“ dodal primátor Záhorčak.

Veronika Cholewová





Uverejnené: 10.10.2011 15:19:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.