files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand zajtra o ďalšie víťazstvo

Hádzanári Hc winLand Michalovce zajtra o 18.30 privítajú na vlastnej palubovke celok Topoľčian. Zverenci trénera Pavla Jana sú momentálne v laufe, keďže už v troch za sebou idúcich extraligových kolách si na svoje konto pripísali víťazstvá. Podľa samotného trénera ich zajtra čaká štvorbodový zápas, v ktorom mu určite bude chýbať opäť zranený Marián Huňady.

Vyrovnaná súťaž

Extraligový nováčik si v posledných troch kolách pripísal na svoje konto za víťazstva v Bardejove (27:38) a doma s ŠKP Bratislavou (31:19), či naposledy Považskou Bystricou (27:23) plný počet bodov. Po ôsmich kolách sú zverenci trénera Jana so ziskom dvanástich bodov na druhom mieste tabuľky. „Až teraz nám dochádza, aké dôležité víťazstvá sme dosiahli v úvodných dvoch kolách v Považskej Bystrici (21:23) a Topoľčanoch (20:23). Nebyť týchto dvoch triumfov, v tabuľke by sme takto dobre nestáli. Extraligová súťaž je totiž veľmi vyrovnaná,“ povedal na margo druhého miesta v tabuľke tréner tímu Pavol Jano. Jeho zverenci v minulom kole doma porazili Považskú Bystricu, ale tréner nebol po skončení stretnutia úplne spokojný. Po vychladnutí emócií si však uvedomil, že jeho hráči dosiahli v tomto zápase zlaté dva body. „Stretnutie s Považskou Bystricou bolo pre nás veľmi náročné. Už pred samotným zápasom som sa obával jeho priebehu a moje obavy sa naozaj potvrdili. Po zápase som nebol s výkonom svojich zverencov spokojný, no po zhliadnutí videa som si uvedomil, že Považská Bystrica je naozaj ťažkým súperom. U nás zahrala veľmi dobre a keby takto hrala aj v ďalších súbojoch určite, nebude na poslednom mieste tabuľky, ako je teraz,“ dodal k zápasu ôsmeho kola tréner winLandu.

Štvorbodový zápas

V deviatom kole čaká na zverencov trénera Jana ďalší ťažký protivník, keď zajtra o 18.30 privítajú na domácej palubovke celok Topoľčian. Tento tím príde do Michaloviec určite nabudený, pretože v stredu porazil v dohrávke 8. kola Hlohovec 24:21. „To je presne to, čo som hovoril. Mňa ich víťazstvo nad Hlohovcom neprekvapilo. Ide o konsolidované družstvo, ktoré má svoju kvalitu. Tú však majú všetky tímy extraligy. Zajtra nás čaká štvorbodový zápas. Samozrejme, chceme ho vyhrať, no bude to veľmi ťažké, uviedol k zápasu s Topoľčanmi Pavol Jano, ktorému bude zajtra určite chýbať opätovne zranený Huňady. „Marián včera nedokončil tréning. Opäť sa u neho vyskytli problémy s kolenom. Tie budú podľa mňa závažnejšieho charakteru. Samozrejme, ľavák na pravej spojke nám bude chýbať. Musíme sa však s jeho absenciou vysporiadať,“ skonštatoval k zraneniu svojej opory tréner Hc winLand. My len dodajme, že menšie zdravotné problémy má aj dvojica ukrajinských spojok Sadovyj, Kučer. Obaja by však zajtra mali byť k dispozícii.

Maroš Kolpak ostáva v Michalovciach

Kolpak ostáva

V minulých dňoch v médiách zaznel obrovský záujem prešovského Tatrana o golmana winLandu Maroša Kolpaka. Slovenský majster prišiel tragickou smrťou Františka Boháča o druhého brankára a Kolpak bol jednou z dvoch alternatív jeho náhrady. „Prešov mal o Maroša záujem. Medzi klubmi a samotným hráčom sa uskutočnili aj určité rokovania. Maroš však ostáva hráčom Michaloviec,“ uviedol Pavol Jano, ktorý v zapätí dodal: „Kolpak je našim kľúčových hráčom. Nebyť jeho, nemali by sme na konte šesť víťazstiev a určite by sme neboli na druhom mieste tabuľky. Podľa mňa je to najlepší golman celej extraligy. Som preto rád, že v Michalovciach zostáva“. My len dodajme, že slovenský majster sa včera na zmluve dohodol so srbským brankárom Svetislavom Verkičom, ktorý bol po Kolpakovi druhou alternatívou na post brankárskej dvojky v tíme slovenského šampióna.

Tabuľka po 8. kole

1. Nové Zámky 8 7 0 1 251:201 14
2. Michalovce 8 6 0 2 225:189 12
3. Hlohovec 8 5 1 2 210:185 11
4. Košice 8 5 0 3 257:232 10
5. ŠKP Bratislava 8 3 1 4 225:251 7
6. Topoľčany 8 2 0 6 195:218 4
7. Bardejov 8 2 0 6 196:250 4
8. Považská Bystrica        8 1 0 7 200:233 2

 

Program 9. extraligového kola: Piatok: 14.10. 18.00: Michalovce - Topoľčany. 20.00: ŠKP Bratislava - Nové Zámky. Sobota: 15.10. 18.00: Považská Bystrica - Košice, Bardejov – Hlohovec.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.10.2011 16:49:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.