files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mládežnícke tímy Iuventy cez víkend stopercentné

Mladšie dorastenky Iuventy Michalovce uspeli v zápase 6. kola najvyššej dorasteneckej ligy na palubovke Partizánskeho, kde vyhrali 34:28. Mladšie dorastenky sa najbližšie predstavia v domácej dohrávke 5. kola v stredu 19. októbra o 18.00 hod. doma proti Drábovej Košice, o týždeň neskôr v stredu 26. októbra ich o 16.00 hod. čaká dohrávaný duel 3. kola proti majstrovskej UDHK Nitra.Okrem mladších dorasteniek sa v Partizánskom predstavili aj ich staršie kolegyne. Aj ony boli vo svojom zápase šiesteho kola úspešné a domov si vezú dva body za víťazstvo 30:24. Staršie dorastenky sa najbližšie predstavia doma, v stredu 26. októbra bude ich súperom v dohrávanom zápase tretieho kola UDHK Nitra.Do tretice si v sobotu pripísali dva body aj juniorky Iuventy, ktoré v prvoligovej súťaži žien zvíťazili na palubovke Zlatnej na Ostrove 26:21 (12:9), čím dosiahli už tretiu výhru na ihrisku súpera v doterajšom priebehu súťaže. Juniorky Iuventy sa najbližšie predstavia doma v nedeľu 30. októbra o 15.00 hod. proti Nesvadom.

Juniorky

Zlatná na Ostrove - Michalovce 21:26 (9:12)

Pok. hody: 3/1 - 2/2, vylúčené: 3-1, navyše ČK: 20. Vargová (Iuventa za hrubý faul), rozhodovali: Mandák a Rudinský - 300 divákov.

IUVENTA: Kolesárová, Sedláčková - Bačíková 6/2, Martonová 3, Vargová 1, Feňovčíková 3, Olšovská 3, Koritárová 2, Ujhelyová 1, Daňková, Nemčíková, Lazorová 7.

Tréner junioriek Tomáš Hlavatý: "V dnešnom stretnutí sme podali výborný výkon. Videli sme bojovný zápas, od začiatku do konca sa bojovalo o každú loptu. Snažili sme sa vychádzať z obrany 0-6, ktorá nám celý zápas vychádzala. Za dobrou obranou stála vynikajúca chytajúca Sedláčková. Zo zabezpečenej obrany sme sa snažili prechádzať do rýchlych protiútokov, ktoré nám aj vychádzali. V útoku sme sa presadzovali hlavne jedna na jednu a dalo by sa povedať, že nám vychádzala aj spolupráca s pivotom. V 20. minúte nám trochu narušilo koncepciu vylúčenie Vargovej, no dievčatá sa dokázali vysporiadať aj s týmto faktom. Do konca prvého polčasu sme si vypracovali trojgólový náskok, ktorý ešte v druhom dejstve narástol. Za dnešný výkon chcem pochváliť celý kolektív, ktorý príkladne zabojoval a na svoje konto si pripísal cenné víťazstvo. Navyše sa chcem poďakovať aj našim mladším a starším dorastenkám, ktoré celý zápas povzbudzovali a vytvorili nám tak doslova domácu atmosféru. Dnešnú sobotu hodnotím veľmi pozitívne, pretože si víťazstvo na svoje konto pripísali tak mladšie, ako aj staršie dorky a domov sa tak vraciame s troma výhrami."

 Ďalšie výsledky 6. kola prvej ligy žien: Bytča - Inter Bratislava 32:30 (14:12), Bernolákova Košice - Senica 23:24 (16:10), Nesvady - Topoľčany 36:23 (18:8), Banská Bystrica - Močenok 25:27 (13:13).

Staršie dorastenky

Partizánske - Michalovce 24:30 (12:15)

Pok. hody: 2/2 - 3/0 , vylúčené: 1-1 , rozhodovali: Komáromi a Balogh.

IUVENTA: Krebsová, Hujdičová - Martonová 3, Olšovská 4, Popovičová 2, Dziurová 1, Vargová 4, Nagyová 7, Špaková 4, I. Kišíková, Janičová, Feňovčíková 5.  

Tréner starších doriek Tomáš Hlavatý: "Od úvodu tohto duelu sme sa zamerali na tvrdú obranu, ktorá nám prinášala počas celého zápasu úspech. Na súperky sme od úvodu vybehli. Z obrany sme vychádzali do rýchlych protiútokov, ktoré sme premieňali. V závere prvého polčasu nastalo z našej strany mierne poľavenie, ktoré súperky využili na zníženie výsledku. V druhom polčase sme opäť na palubovke dominovali. V závere som dievčatá prestriedal, pretože niektoré dnes ešte nastúpia na zápas junioriek v Zlatnej, a tak sme potrebovali, aby si ušetrili čo najviac síl. V celom zápase sme aj tak dominovali a naše víťazstvo je plne zaslúžené."

Mladšie dorastenky

Partizánske - Michalovce 28:34 (12:18)

Pok. hody: 1/1 - 5/5, vylúčené: 0-3, rozhodovali: Komáromi a Balogh.

IUVENTA: Hurčíková, Čičáková - Lešková, Dziurová 2, Skočná 4, Chorovská, Ščerbáková, V. Kišíková 2, Tabaková 6, Špaková 14/5, Čičáková, Nagyová 5, Šimková 1, Danková, Kniežová.

Tréner mladších doriek Dušan Daniš: "Zápas sme mali od začiatku plne pod kontrolou. O výsledku sme rozhodli už v prvom polčase, ktorý sme vyhrali o šesť gólov 18:12. V zápase sa strelecky presadila hlavne autorka štrnástich gólov Špaková, ktorej zdatne sekundovali Nagyová a Tabaková. Za predvedený výkon však musím pochváliť celý kolektív."

Zdroj: Iuventa Michalovce



Uverejnené: 16.10.2011 22:14:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.