files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Každý má svojich fanúšikov

       

Najväčším ocenením práce športových klubov je počet divákov na tribúnach. Ak praskajú vo švíkoch, medzi funkcionármi a hráčmi vládne veľká spokojnosť. Keď sú hľadiská prázdne, hľadajú sa príčiny neutešeného stavu.

           

 Dočkali sa aj futbalisti

      

Hráči druholigového A-mužstva MFK Zemplín Michalovce dlhé roky zápasili o priazeň divákov. Ešte počas minuloročnej jesene navštívilo väčšinu stretnutí 800 až 1 000 priaznivcov najrozšírenejšej kolektívnej hry. Svetlými zábleskmi boli iba súboje proti vtedajšej špičke. Na duely proti Trenčínu a Petržalke si našli cestu zhruba dve tisícky fanúšikov.

      

Veľký obrat nastal počas tohtoročnej jesene. Michalovčania začali vyhrávať doma i vonku. Prakticky počas celých dvoch mesiacov boli na vedúcej pozícii. To futbalová história už dávno nepamätala. Divák začal cítiť, že úsilie o postup do Corgoň ligy nemusí byť márne. Preto v stále väčšom počte chodí na štadión. Takže, nebolo žiadnou výnimkou, keď na zápasy prišlo aj 2 500 ľudí. MFK Zemplín má suverénne najvyššiu divácku návštevnosť. Je vysoký predpoklad, že si ju udrží až do záveru prvej polovice súťažného ročníka.

     

Nuž a ťažko povedať, koľko ľudí začne chodiť na futbale, keď sa už v budúcom roku začnú hrať majstrovské zápasy pod umelým osvetlením. Michalovskému priaznivcovi sa tak naskytne zážitok, aký ešte na prekrásnom štadióne nezažil. Futbalový stánok má kapacitu 4 200 miest. Ktovie, možno bude pod reflektormi aj naplnená.

         

Aj hádzanári sú sledovaní

       

Na vysoké návštevy si už zvykli aj hráči extraligového Winlandu Michalovce. Obe tribúny sú dosť husto zaplnené. Vždy na nich sedí minimálne tisícka priaznivcov. Obnova seniorskej hádzanej má obdivuhodný vzostup. Veď ešte pred rokom a pol sa len spomínalo na to, ako kedysi michalovská mužská hádzaná prekvitala. Hlad po tomto športovom odvetví bol v centre Zemplína obrovský. Pretože raz darmo, michalovská mužská hádzaná má ďaleko bohatšiu tradíciu ako tá ženská. Už v multifunkčnej telocvični Gymnázia Pavla Horova sa tiesnili štyri stovky divákov. A mohli ich prísť oveľa viac. Lenže, mnohí neprišli kvôli obmedzenej kapacite tohto športového zariadenia. Všetko si však vynahrádzajú teraz. Navyše, výrazne posilnený kolektív jasne naznačuje, že bude čiernym koňom najvyššej súťaže a že boj o medaily vôbec nemusí byť iba snom. Fanúšik to cíti a preto sa vo veľkom počte chodí pozerať na Janovcov. Tí v súťaži ešte ani náhodou nepovedali posledné slovo. No a ktovie, koľko ľudí ich príde povzbudiť, keď sa pri Laborci budú hrať nervydrásajúce súboje play-off.

     

V druhom dieli sa povenujeme fanúšikovskej základni Iuventy Michalovce a HK Dukla Michalovce.

                                                                (jan)

 

          

   

 



Uverejnené: 17.10.2011 11:38:33 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.