files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí policajti v materskej škole

 

 Policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Michalovciach sa dňa 14.10.2011 zúčastnili súťaže „MALÝ DOPRAVÁČIK“. Organizátorom súťaže bola XXII. Materská škola na ulici Jána Švermu 8 v Michalovciach, ktorá v rámci vzdelávacieho programu má názov "Materská škola v pohybe". Materská škola organizovala súťaž pod záštitou mesta Michalovce, Odboru školstva  a pána primátora Viliama Záhorčáka, v spolupráci Okresným dopravným inšpektorátom v Michalovciach OR PZ Michalovce.

Už samotný názov programu, ktorý sa poskytuje deťom hovorí o tom, že pre deti sa realizujú aktivity zamerané na pohyb a šport. Súťaž bola zameraná na bezpečný pohyb detí na pozemných komunikáciách a  dopravnú výchovu detí predškolských zariadení mesta Michalovce. Deti sa plnenia úloh zhostili veľmi dobre. Súťaže sa zúčastnilo 8 materských škôl : II. MŠ, IV.MŠ, IX.MŠ, XI MŠ, XIII MŠ, XVIII MŠ, XXI MŠ.  

 

V teoretickej časti  deti mali určiť a rozpoznať 5 dopravných značiek, a následne riešili labyrint - nájsť správnu cestu do materskej školy.

V praktickej časti si preverili zručnosti v zvládaní kolobežky na čas pomedzi dopravné kužele. V poslednej disciplíne viedli bicykel po dopravnom ihrisku, kde   mali správne reagovať na svetelné signály, kruhový objazd a zvislé dopravné značenie.

 

1. miesto v kategórii chlapci získal: Tomáš Sabov z XXII. MŠ

2. miesto: Lukáš Marcin z II.MŠ

3. miesto Boris Ihnát z XI. MŠ

 

V kategórii dievčat:

1. miesto získala: Timea Smaržíková z IX. MŠ

2. miesto Miriam Stzrančáková z XXI. MŠ

3. miesto Lea Lustigová zo IV. MŠ.

 

Víťazom a aj všetkým zúčastneným deťom boli odovzdané vecné ceny. Okresný dopravný inšpektorát v Michalovciach  ďakuje organizátorom súťaže, „všetkým malým dopraváčikom“ a učiteľkám materských škôl, že aj takouto formou zvyšujú bezpečnosť účastníkov cestnej premávky.  




Uverejnené: 17.10.2011 11:54:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.