files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zajtra proti Detve

Hokejisti HK Dukla Michalovce porazili v nedeľňajšom vloženom zápase reprezentáciu Slovenska do 20 rokov tesne 3:2. Nový kormidelník Branislav Okuliar dúfa, že jeho zverencov táto výhra nakopne k lepším výsledkom. Dukla sa predstaví na domácom ľade aj zajtra, keď v rámci 14. kola jej hráči privítajú o 17.00 celok Detvy. Na tento zápas by už novému kormidelníkovi mali byť k dispozícii aj uzdravení Paľovčík a Drotár.

Rozhodujúci gól v zápase proti SR 20 strelil Juraj Minčák

Obrat v poslednej tretine

Víťazstvo Dukly sa v zápase proti SR 20 začalo vyvíjať podľa plánu, keď už v 40. sekunde otvoril skóre zápasu Martin Slovák. V druhej tretine však dostalo vážne trhliny v podobe dvoch inkasovaných gólov. Hráči Dukly sa však v záverečnej tretine zmobilizovali a dvoma gólmi Kovaľa a Minčáka, otočili skóre vo svoj prospech. „Dnes som práve takýto zápas očakával. Mladíci totiž dokážu hrýzť a keď vycítia šancu vedia byť veľmi nepríjemní. Našťastie sme v poslednej časti strhli vedenie na svoju stranu a pripísali si na svoje konto tri body,“ uviedol po zápase tréner Dukly Branislav Okuliar, pre ktorého to bolo prvé víťazstvo na lavičke Dukly. Jej hokejisti sa týmto triumfom mohli odraziť k lepším výkonom v samotnej súťaži a definitívne tak pochovať určitú minikrízu, ktorá družstvo postihla. „Neviem určite, či tu bola nejaká kríza, pretože som to až tak dôsledne nesledoval. Družstvo nevyhralo pár zápasov, ale o kríze by som určite nehovoril. Dúfam, že hráči budú podávať v každom zápase lepšie výkony a družstvo nakopneme nielen k lepším výkonom, ale najmä výsledkom. Ako som už povedal pri svojom príchode, kvalita tu je, len ju treba dokázať na ľade,“ dodal Okuliar, ktorý potom čo skončil v extraligovej Nitre neostal dlho bez angažmánu a dnes už naplno zarezáva na lavičke Dukly.

Záverečný tlak skomplikovalo vylúčenie

Zatiaľ čo tréner Michaloviec mohol byť po zápase spokojný s výhrou, jeho náprotivok na lavičke reprezentačnej dvadsiatky mal iné pocity. Jeho tím prišiel o víťazstvo, v závere navyše nemohol ani uskutočniť záverečný nápor, pretože tri a pol minúty pred koncom zápasu bol na 5 minút plus DKZ za faul na Šeligu vylúčený mladík Lamper. „Po takomto zápase, keď sme po dvoch tretinách viedli, som dúfal v lepší výsledok. O ten nás však pripravili nepremenené šance a naša slabá aktivita pred bránkou súpera. Navyše v dobe, keď sme sa nadychovali k záverečnému tlaku, bol na päť minút plus dokonca zápasu vylúčení náš útočník Lamper. Jeho vylúčenie nám výrazne skomplikovalo šance na záverečný nápor,“ podotkol k stretnutia hosťujúci tréner Anton Tomko, ktorý slovenskú reprezentačnú dvadsiatku vedie od tejto sezóny.

Zajtra proti  Detve

Hokejistov Dukly čaká v utorok ďalší domáci zápas, keď o 17.00 privítajú na svojom ľade Detvu. Tomuto súperovi majú čo vracať, keďže v piatok na strednom Slovensku nepochodili a prehrali po samostatných nájazdoch 3:4. Na zajtrajší zápas by už mali byť k dispozícii aj uzdravení Paľovčík a Drotár, ktorí chýbali v posledných stretnutiach. Na zápas proti Detve tak Dukla nastúpi takmer v plnom zložení, chýbať bude jedine obranca Žemba.

Peter Brendza 



Uverejnené: 24.10.2011 22:15:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.