files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Počas víkendu a Sviatku všetkých svätých polícia posilní služby

 

 Polícia v Košickom kraji počas víkendu a Sviatku všetkých svätých posilní dopravné a poriadkové hliadky. Policajná akcia zameraná na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ako aj zvýšený dohľad verejného poriadku v okolí cintorínov, kritických úsekov a miest bude prebiehať od piatku 28. októbra do stredy 2. novembra tohto roka.

 

Nulová tolerancia alkoholu

Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na parkoviskách a príjazdových cestách k cintorínom. Pod zvýšeným dohľadom budú hlavné cestné ťahy a frekventované križovatky v mestách a obciach Košického kraja. Pozornosť budeme venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, ako aj ich správaniu voči chodcom. U vodičov nebudeme tolerovať alkohol a rýchlu jazdu.

     

Pozor aj na svoje osobné veci     

Zlodeji a vykrádači áut neobchádzajú ani parkoviská pri cintorínoch, v najbližších dňoch budú tieto lokality pod zvýšenou ochranou poriadkovej polície. „Aj keď bude zvýšený počet policajtov v blízkosti cintorínov, nedajme šancu zlodejom. Odporúčame vozidlo po opustení dôkladne uzamknúť a zobrať si z neho všetky cenné veci a doklady. Taška v aute, hoci aj prázdna, môže prilákať zlodeja. Zlodejovi stačí na krádež vašich vecí len niekoľko sekúnd, počas ktorých sa vzdialite od vozidla.  Taktiež upozorňujeme návštevníkov cintorínov, aby kabelky a príručné tašky neodkladali na hroby a nenechávali ich bez dozoru. Majte na pamäti, že zlodej využije každú šancu.“

 

           

Policajti sa zamerajú aj na pneumatiky ...

Hliadky dopravnej a poriadkovej polície sa v týchto dňoch zamerajú aj na kontrolu stavu pneumatík a ich použitie v zimnom období. Na používanie ochranných prilieb cyklistami a vybavenie bicyklov. Polícia bude upozorňovať na potrebu používania reflexných prvkov cyklistami a chodcami za zníženej viditeľnosti. Policajti sa zamerajú aj na rešpektovanie ustanovení cestnej premávky týkajúce sa povinností vodičov voči chodcom a v prípade chodcov na používanie cestných priechodov.

Príchodom jesene, kedy sa dá očakávať hmlisté, daždivé počasie, dochádza k zvýšenému počtu dopravných nehôd. Dlhšie noci, znížená viditeľnosť aj počas dňa, znížené teploty a mokré cesty sa podieľajú na vzniku kolíznych situácií. „Odporúčame vodičom, aby si v tomto období skontrolovali osvetlenie vozidla, funkčnosť stieračov. Keď poklesnú teploty k nule, je dôležité vymeniť pneumatiky za zimné. Vodiči, za zníženej viditeľnosti používajte svetlá do hmly, znížte na klzkom povrchu vozovky rýchlosť. Chodci, používajte reflexné prvky na oblečení, aj taká maličkosť vám môže zachrániť život. Cyklisti, nehazardujte so životom jazdou za silného vetra, v zimnom období na zľadovatenej alebo zasneženej ceste. Opatrnosti nikdy nie je dosť, preto buďme ohľaduplní, predvídaví a neohrozujme ostatných účastníkov cestnej premávky.“

 

Od novembra prísnejšie !!!          

Od 1. novembra nadobúda účinnosť novela zákona o cestnej premávke, ktorá sprísňuje pravidlá cestnej premávky. S novelou zákona o cestnej premávke súvisia aj zmeny v Trestnom zákone. Cieľom zmien v Trestnom zákone je okrem iného prísnejšie potrestanie páchateľov trestných činov, ktorých sa dopúšťajú ako vodiči dopravného prostriedku pod vplyvom alkoholu. Vodiči by si teda nemali v žiadnom prípade sadať za volant pod vplyvom alkoholu.  



Uverejnené: 26.10.2011 13:06:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.