files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná prehra Iuventy, postup sa nakoniec nekonal

Hádzanárky Iuventy Michalovce nestačili v treťom kole Pohára víťazov pohárov na švédsky Sävehof a po dvoch tesných prehrách 33:37 a 24:25 sa s touto súťažou rozlúčili. Ako je známe, po dohode klubov sa obidva zápasy odohrali v Göteborgu, kde sídli aktuálny švédsky majster, ktorý má vo svojich radoch aj niekoľko reprezentantiek troch koruniek. Aj napriek skutočnosti, že obidva zápasy sa odohrali na palubovke favorizovaného súpera, ktorému len o vlások ušla tohtoročná edícia Ligy majstrov sa zverenky trénera Vuru až do poslednej chvíle bili o postup do ďalšieho kola. Hlavne v odvete, keď praktický celé stretnutie viedli (v 19. minúte mali postup vo svojich rukách, keď viedli 10:4) boli k senzácii veľmi blízko. Nakoniec sa postup nekonal, no treba povedať, že hráčky slovenského majstra si vo Švédsku určite hanbu neurobili. Po týchto dvoch prehrách ukončili zverenky trénera Vuru svoje tohtoročné pôsobenie v európskych pohároch.


Iuventa sa v nedeľňajšej odvete musela zaobísť bez spojky Pollákovej, ktorá v sobotňajšom súboji utrpela zranenie a to jej nedovolilo nastúpiť. Michalovčanky napriek tomu začali skvele, v 4. minúte po góloch Bachyrievovej, Tobiašovej a Geričovej viedli 3:0! Vďaka výborne chytajúcej Gubikovej sa v 9. minúte dostali po góle Bachyrievovej už do štvorgólového náskoku (1:5)! Keď v 13. minúte Wollingerová zvýšila po trháku na 2:7 pre slovenské farby, vyžiadal si tréner domácich oddychový čas. Ten na chvíľu zaúčinkoval, pretože Fogelstromová dvoma gólmi znížila na 4:7, ale tri presné zásahy Iuventy v rade znamenali v 19. minúte vedenie 4:10! Vtedy sa šokované Švédky spamätali a šnúrou štyroch gólov stiahli michalovský náskok na dva góly (8:10). Keď v 25. minúte rýchlonohá Sandová znížila na 10:11, vybral si oddychový čas aj kouč Iuventy József Vura. Heroicky hrajúce Zemplínčanky však zásadný obrat nepripustili a vďaka skvelej obrannej hre odchádzali do kabín s dvojgólovým vedením.

Tri minúty po zmene strán sa domácej Odénovej podarilo prvýkrát v stretnutí vyrovnať skóre (15:15), ale dva góly Bachyrievovej a jeden Wollingerovej znamenali v 36. minúte vedenie Iuventy 16:19. Potom prišli strelecké suchoty, Iuventa sedem minút neskórovala a keď Robertsová v 46. minúte dostala Sävehof prvýkrát do vedenia (20:19), vyžiadal si tréner Vura oddychový čas. Ten zabral, pretože góly Hollej a Kovaličkovej znamenali priebežnú remízu (21:21). Menší obrat sa črtal v 52. minúte, keď najprv Bachyrievová (22:23) a po nej Hollá získali pre Michalovce dvojgólové vedenie (22:24). Žiaľ, Iuventa od 55. minúty už neskórovali, zato Sävahof strelil tri góly po sebe a v 57. minúte Odénova stanovila stav 25:24. Keďže trhák Horňákovej dve minúty pred koncom skončil na brvne a bombu Rebičovej 15 sekúnd pred sirénou famózne chytila brankárka Gubstrommová, zrodila sa tesná prehra Iuventy. Absolutórium za predvedený výkon si zvlášť zaslúži brankárka Gubiková, ktorá svojimi zákrokmi držala Michalovčanky nad vodou, o čom svedčí jej 51-percentná úspešnosť, keď mala až 26 zákrokov!

Štatistika

Sävehof - Michalovce 25:24 (13:15)

Pok. hody: 3/2 - 4/4, vylúčené: 1 - 3, rozhodovali: Baranowski a Lemanowicz (obaja Poľsko) - 400 divákov.

IK: Bundsenová, Grubstrommová - Jensenová, Blohmová 1, Sandová 3, Fogelstrommová 3, Odénová 7/2, Robertsová 3, Togstedtová 2, Wikenstenová 2, Almová 3, Olssonová, Skogbergová, Isaksonová.

IUVENTA: Gubiková, Kudročová - Bachyrievová 6/1, Bačíková, Geričová 3/1, Szollosiová 1, Kovaličková 2, Polláková, Hollá 3, Horňáková, Tobiašová 4/2, Hvostaľová, Wollingerová 5, Rebičová.

 

Najbližší program: 9. kolo WHIL (sobota 12. novembra 2011 o 17.30 hod.): Olomouc - Iuventa, 12. kolo WHIL (sobota 3. decembra 2011 o 17.30 hod.): IUVENTA - Veselí.

Zdroj: Iuventa Michalovce



Uverejnené: 06.11.2011 19:30:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.