files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V samostatných nájazdoch šťastnejší Trebišov

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v zápase 20. kola na ľade Trebišova 4:5 po samostatných nájazdoch. Zverenci trénera Okuliara mali víťazstvo v tomto stretnutí na dosah, keď po prvej tretine viedli 3:1. V poslednej tretine však domáci hráči vyrovnali. Dukla ešte raz viedla presným zásahom Paľovčíka, no potom hlavný rozhodca Halecký doslova daroval domácim presilovku, z ktorej štyri minúty pred koncom vyrovnal svojim tretím gólom v zápase Tomáš Sax. V predĺžení sa o víťazovi zemplínskeho derby nerozhodlo a tak prišli na rad trestné strieľania. V nich sa viac darilo domácim, ktorý gólom Leškaniča v štvrtej sérii naklonili misky váh na svoju stranu. Duklu teraz čakajú dva domáce zápasy, keď v utorok1 5. novembra privítajú Púchov a v piatok 18. novembra Považskú Bystricu.

V zemplínskom derby sa hral hokej, ktorý určite hrial srdce fanúšika. Skóre zápasu mohol otvoriť na hosťujúcej strane Meidl, ale jeho strela si cestu do bránky nenašla. Z následného útoku sa až pred Kotvana preštrikoval Findura, michalovský golman sa však prekvapiť nedal. V 7. minúte však už bolo 1:0. Horváth od modrej nahadzoval puk na bránku Dukly a ten na prekvapenie skončil v sieti zaskočeného Kotvana. O niekoľko sekúnd už mohlo byť 2:0, no Marek Mach svoju šancu nevyužil. Odpoveď Dukly na seba dlho nenechala čakať. V 14. minúte sa pred bránou domácich najlepšie zorientoval mladík Fajčák, ktorý nedal Smikovu v bránke Trebišova šancu. Chvíľu nato putoval na trestnú lavicu Veľk a Dukla presilovku o jedného hráča využila. Po vyšachovaní obrany Trebišova sa k puku dostal Drotár a pre tohto útočníka už nebolo problém skórovať. Ďalší klinec do rakvy Trebišova mohli pridať Halás s Boltunom, no ani jednému z nich sa nepodarilo prepasírovať puk do bránky domácich. Čo sa nepodarilo im, podarilo sa kapitánovi Boržíkovi, ktorý v poslednej minúte prvej časti unikol obrane Trebišova a presnou strelou poslal Duklu do dvojgólového vedenia.

Úvod druhej časti vyšiel lepšie domácim. Tí zahrávali po faule Slováka presilovú hru a po góle Tomáša Saxa bol stav už iba 2:3. Hneď z ďalšej akcie mohol vyrovnať Schnelly, no jeho strela do bránky Dukly neprešla. V 27. minúte Žemba nádherne uvoľnil Fajčáka, no jeho strela skončila na hornej žŕdke Smikovej bránky. Túto spojnicu trafil o niekoľko minút aj Kadlubiak, ktorý si v presilovej hre nádherne nakorčuľoval pred bránku, jeho strelu však zastavila spomenutá spojnica bránky. V závere druhej tretiny ešte ušla bratská dvojica Saxovcov, no tí prečíslenie dvoch na jedného nevyužili.

Domáci na začiatku tretej tretiny vrhli všetky sily do útoku. Vyrovnať sa im podarilo v 45. minúte, keď sa presadil po druhýkrát v zápase Tomáš Sax. O niekoľko sekúnd mohol dostať domácich do vedenia Milan Mach, ale jeho strela išla tesne nad. Dukla sa ešte raz v zápase dostala do vedenia. Slovák vybojoval puk za bránkou, posunul ho úplne voľnému Paľovčíkovi, ktorý prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Trebišov mohol poslať definitívne do kolien o niekoľko sekúnd Drotár, no puk z jeho hokejky do bránky neprešiel. Michalovskí hokejisti následne kontrolovali priebeh hry a nepúšťali svojho súpera do žiadnych šancí. V 56. minúte napadol Trebišovčan Koky Minčáka, toho sa však zastal Hančák, ktorý sa dostal do pästnej výmeny z domácim hráčom. Táto potyčka neostala bez povšimnutia a na trestnú lavicu putovali obaja hráči, navyše Hančák dostal dvojnásobný trest, takže domáci dostali dokonalú možnosť na vyrovnanie.  Tú Trebišov dokonale využil, keď sa tretím gólom v zápase presadil Tomáš Sax. Tesne pred koncom tretej tretiny mohol rozhodnúť Tomáš Sax, no sám pred Kotvanom zaváhal.

V päťminútovom predĺžení sa okrem ďalšej „darovanej“ presilovky nič neudialo a tak obidve družstvá pristúpili k samostatným nájazdom. V prvej sérii zaváhali Milan Mach, ako aj Michalovčan Minčák. V druhej najprv Kotvan vychytal Ficka a následne Paľovčík poslal Duklu do vedenia. To zmazal premeneným nájazdom Marek Mach. Gašpar v záverečnej sérii mohol rozhodnúť, no Smik ho tentokrát vychytal. Vo štvrtej sérii sa realizácia nájazdov vymenila. Paľovčík už druhýkrát Smika neprekonal a na druhej strane Leškanič premením nájazdu rozhodol o výhre domáceho družstva.

Štatistika:

Štatistika:

HK Trebišov - HK Dukla Michalovce 5:4 po s. n. (1:3, 1:0, 2:1 - 0:0)

Góly: 7. Horváth (T. Sax, L. Sax), 22. T. Sax (L. Sax, Horváth) pres/1, 45. T. Sax (Findura, L. Sax), 57. T. Sax (L. Sax, Veľk) pres/1, rozhodujúci sam. nájazd Leškanič - 14. Fajčák (Halás, Boltun), 16. Drotár (Paľovčík, Slovák) pres/1, 20. Boržík (Boltun, Fajčák), 51. Paľovčík (Slovák, Drotár).

Vylúčení: 4:6. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Halecký (Hric, Bogdaň). Divákov: 1100.

Trebišov: Smik - Kobeľa, Valko, Veľk, Horváth, Danko, Ivančo, Leškanič, Pačuta - Findura, Marek Mach, Koky - T. Sax, L. Sax, Milan Mach - Pisio, Ficko, Schnelly - Marcinko, Cútt, Jaroš.

Michalovce: Kotvan - Mucha, Žemba, Valentín, Šeliga, Kadlubiak, Hančák, Boržík - Minčák, Gašpar, Pavličko - Slovák, Paľovčík, Drotár - Halás, Fajčák, Boltun - Meidl, Kovaľ, Štefan.

Fotogalériu a rozšírený text doplňujeme



Uverejnené: 13.11.2011 21:45:04

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623