files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ocenili 43 darcov striebornými plaketami


V Michalovciach odovzdali 43 strieborných plakiet. Každá získaná plaketa mala svoj príbeh. Niektorí začali darovať krv ešte na vojne. Ďalší  darcovstvo jednoducho v rodine podedili.

V stredu bolo v reštaurácii Dúha v Michalovciach slávnostne ocenení 43 bezpríspevkových darcov krvi striebornou plaketou prof. MUDr. Jána JÁNSKEHO. Pri akte oceňovania pomáhali ako každý rok študenti zo Strednej zdravotníckej školy v Michalovciach.

 

S odberom začal už na vojne

Medzi ocenenými boli mladí ľudia a ľudia stredného veku, väčšinu tvorili muži. Jedným z ocenených bol Slavomír Maďar. Jeho prvý odber krvi bol na vojne, keď to bolo povinnosťou. ,,Bolo to veľmi dávno, viac než pred 20-timi rokmi, ešte na vojne.“ Myslí si, že ani po prvýkrát to nebolo nič strašné. Odvtedy chodieva darovať krv viac-menej pravidelne. Medzi ocenenými bol a kňaz Marek Uličný z Vysokej nad Uhom. Darcovstvo krvi sa u nich v rodine akosi dedí. ,,Prvú plaketu získal môj tatko a teraz si idem po prvý raz pre ňu ja.“ Marek prezradil, že darovanie krvi brali v rodine vždy ako samozrejmosť. Jeho otec sa stal preňho vzorom.

 

Odovzdávanie pokračuje

Odovzdávanie plakiet bude pokračovať. ,,16. novembra odovzdáme 29 zlatých plakiet, 3 diamantové, 4 ktorí darovali krv viac než stokrát dostanú pamätnú medailu prof. Kňazovického,“ informovala Mgr. Mária Pavluvčíková, riaditeľka územného spolku Slovenského Červeného kríža.

Veronika Cholewová




Uverejnené: 15.11.2011 22:46:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.