files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Týždeň boja proti drogám - Michalovčania o drogách vedia


Skončil sa Týždeň boja proti drogám. Počas neho sa polícia sa zamerala najmä na základné školy. Prevencii sa ale venuje vždy. Najčastejšou povolenou drogou je alkohol. Polícia riešila už aj 13-ročné dievča. Michalovčania sa s drogami v meste stretávajú. Najdostupnejšie je marihuana.

 

Dôležitá je prevencia

Podujatie Týždeň boja proti drogám sa uskutočnilo v spolupráci s Riaditeľstvom hraničnej polície v Sobranciach. Policajti v boji proti drogám zorganizovali  prednášky a praktické ukážky so špeciálne vycvičeným psom v Malčiciach, Trhovišti, Vinnom, Zalužiciach, či v Michalovciach. Ďalšie prednášky s preventistkou OR PZ v Michalovciach boli zamerané na trestnú činnosť páchanú pod vplyvom drog. Do projektu sa zapojili školy z michalovského okresu.

 

Michalovčania o drogách v meste už počuli

Michal, 24 rokov:  Stretol som sa s drogami a viem, že v Michalovciach sú! Drogy sa do podnikov nechodia predávať ako je to v amerických filmoch. Je to uzavretá komunita, teda tí,  ktorí sa v tom pohybujú o sebe vedia.

Mária, 65 rokov: Myslím si, že Michalovce sú malé mesto na to, aby tu boli drogy. Podľa mňa to skôr prebieha vo väčších mestách. Nevidela som nikdy ani deti piť alkohol.

Dušan, 27 rokov: Priamo som sa s nimi nikdy nestretol. Mám to šťastie, že sa pohybujem medzi ľuďmi, ktorí majú rozum. Ale ešte, keď som mal dlhé vlasy, tak ma sem tam v bare oslovili neznámi ľudia, či nemám na predaj trávičku.

Zuzana, 15 rokov: Viem, že v našej škole drogy sú. Neviem, či moji spolužiaci drogujú, ale alkohol už pijú skoro všetci.

Jozef, 32 rokov: Najľahšie dostupná je tráva. V meste sú drogy už dávno. Ešte, keď som bol stredoškolák, tak sme chodili do baru, kde sme vyskúšali asi fakt každú drogu. Teraz už to mám za sebou, ale drogy sú tu stále. Mladý človek chce všetko vyskúšať, ale je dôležité do toho nepadnúť. Doteraz stretávam niektorých ľudí, o ktorých viem, že sú v tom odvtedy.

Anna, 51 rokov: O drogách v meste nič neviem. Ak sa za drogu považuje aj alkohol, tak každodenne vidíme alkoholikov pred obchodmi.

Veronika Cholewová

 



Uverejnené: 20.11.2011 21:23:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.