files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori HK Mládež začínajú nadstavbovú časť

Juniori HK Mládež počas minulého víkendu skončili základnú časť I. ligy juniorov skupina Východ, ktorú suverénne vyhrali. Do nadstavbovej časti, ktorá sa začína už tento víkend tak vstupujú s troma bonifikačnými bodmi. V tejto časti sa už stretnú nielen s tímami z Východu, ale už aj s družstvami zo Stredného a Západného Slovenska. Cieľom tímu v nadstavbovej časti bude skončiť súťaž do druhého miesta, čo by znamenala, že juniori postúpia do baráže, kde sa stretnú s tímami z extraligy. Zverenci trénera Mateja Ševčíka začínajú súťaž už tento víkend, keď v sobotu o 14.00 privítajú na svojom ľade tím HK Bulldogs 2008 Trenčín a v nedeľu o 10.30 sa doma stretnú s Považskou Bystricou.

Po základnej časti spokojnosť

V základnej časti sa juniori stretli iba s tímami zo skupiny Východ. Túto skupinu vyhrali s osem bodovým náskokom, keď už tri kolá pred koncom ich nemohol nikto predstihnúť. Do nadstavbovej časti si tak priniesli tri body. „Základná časť nám vyšla veľmi dobre. S výsledkami môžem vysloviť spokojnosť. V závere som dokonca niektorým hráčom dal oddýchnuť, aby sa čo najlepšie pripravili na nadstavbu, kde nás čakajú oveľa ťažšie zápasy,“ uviedol po skončení základnej časti tréner juniorov HK Mládež Matej Ševčík, ktorý v posledných dvoch stretnutiach v Prešove a Ružomberku nechal odpočívať kľúčových hráčov, s cieľom aby si ušetrili sily na dôležité súboje v nadstavbe.

Cieľom je postup do baráže

Do nadstavbovej časti vstúpia juniori už tento víkend, keď ich čakajú dva domáce duely. Najprv v sobotu o 14.00 privítajú tím HK Bulldogs 2008 Trenčín a nedeľu o 10.30 zase nastúpia proti Považskej Bystrici. „Silu súperov zo strednej a západnej skupiny síce nemáme celkom zmapovanú, no určite vieme, že nás čakajú ťažkí súperi. Tak Trenčín, ako aj Považská Bystrica sú kvalitné tímy, no keď chceme naplniť naše stanovené ciele, mali by sme si s nimi na domácom ľade poradiť,“ skonštatoval Ševčík, ktorý následne dodal. „Sila tímov zo stredu a západu sa rovná podľa mňa našej, takže by sme v súťaži nemali hrať druhé husle. Myslím si, že spolu s Prešovom, by sme mali skončiť v prvej štvorke. Našim cieľom je skončiť súťaž do druhého miesta, čo by znamenalo, že postúpime do extraligovej baráže, v ktorej sa stretneme už s extraligovými tímami.“

Na posilách sa stále pracuje

Naplniť stanovené ciele pomôže juniorom aj dvojica posíl, ktorá prišli do družstva tesne pred začiatkom nadstavbovej časti. „Jedná sa o útočníkov Mareka Magica, ktorý k nám prišiel z Košíc a Igora Gregu. Ten naposledy pôsobil v Spišskej Novej Vsi a za sebou už má aj niekoľko zápasov za mužov Trebišova. Na ďalšom posilnení kádra naďalej pracujeme,“ uviedol tréner, ktorému robí vrásky na čele zdravotný stav jednej z opôr tímu Františka Zreláka. Tomu v týchto dňoch lekári diagnostikovali zápal mozgových blán a momentálne leží v nemocnici. „Pri prvej správe o jeho zdravotnom stave som sa naozaj vyľakal. Pri silnejšom type tejto choroby by totiž mohlo prísť aj k trvalým následkom, čo človek nikomu nepraje. Ide o veľmi šikovného hráča, ktorý v posledných týždňoch už trénoval s prvým mužstvom. Našťastie, podľa najnovších informácii má Fero iba ľahší typ tohto ochorenia a už zajtra (v piatok 2.12. pozn. redaktora) by ho mali prepustiť z nemocnice. Po konzultácii s lekárom by sme ho následne pomaly začali zapájať do tréningového procesu. Viem, že do konca roka už k dispozícii nebude, ale podľa mňa by už mohol naskočiť do januárových zápasov,“ uviedol k zraneniu svojej opory Ševčík.

Ráta aj s Fajčákom a Kovaľom

Tréner juniorov do nadstavbovej časti ráta aj s dvojicou „mužov“ útočníkmi Ľubošom Fajčákom a Martinom Kovaľom, ktorí sú vekovo ešte juniormi a za určitých okolností by mohli družstvu pomôcť. „Samozrejme, bol by som veľmi rád, keby táto dvojica za nás nastúpila, pretože naša sila by ich príchodom výrazne vzrástla. Ešte sme sa o tom s predstaviteľmi Dukly nerozprávali, ale som presvedčený, že nebudú týmto hráčom brániť v štartoch aj v juniorskom drese. Ako som povedal, s ich príchodom by naša šanca na extraligovú baráž výrazne vzrástla,“ dodal na záver Ševčík, ktorého zverenci začínajú nadstavbu už túto sobotu.

Program Juniorov HK Mládež v nadstavbovej časti: 3.12. o 14.00: Michalovce - HK Bulldogs Trenčín. 4.12. o 10.30: Michalovce - Pov. Bystrica. 10.12. Prešov - Michalovce. 11.12. o 14.00: Michalovce - Prešov. 17.12. o 14.00: Michalovce - Ružomberok. 18.12. o 10.30: Michalovce - Humenné. 7.1. Topoľčany - Michalovce. 8.1. Nové Zámky - Michalovce. 14.1. Piešťany - Michalovce. 15.1. Ružinov - Michalovce. 21.1. HK Bulldogs Trenčín - Michalovce. 22.1. Pov. Bystrica - Michalovce. 4.2. Ružomberok - Michalovce. 5.2. Humenné - Michalovce. 11.2. Michalovce - Topoľčany. 12.2. Michalovce - Nové Zámky. 18.2. Michalovce - Nové Zámky. 19.2. Michalovce - Piešťany.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.12.2011 20:32:53 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.