files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hrad nad obcou Vinné zdobia nové informačné tabule

 


Turisti sa konečne o Vinianskom hrade dozvedia viac. O histórii hradu, flóre, faune sa dočítajú z novej tabule.

O novú hradnú tabuľu postaralo OZ Zemplínsko-užská hradná cesta. Po mnohých návrhov sa vytvorila tabuľa s informačným textom v 6-tich jazykov (slovenskom, anglickom, poľskom, maďarskom, nemeckom a ruskom). Za grafickú stránku zodpovedal Michal Klima.

Pri zrode novej informačnej tabuli stáli Michal Čverčko, Patrik Cimprich, Diana Zarembová, David Vartáš a Anton Michalka. Aj keď neprišli všetci členovia OZ, mnohí na hrade pomáhali inokedy a boli pri ňom od začiatku. ,,Samotné tabule sme zmajstrovali svojpomocne. Sú na hrade, aby informovali ľudí o dejinách,“ hovorí Anton Michalka, predseda OZ.

Tabuľa zobrazuje hrady Zemplínskej stolice, ukážku flóry a fauny prírodnej rezervácie Viniansky hradný vrch, jedného z vlastníkov hradu grófa Imricha Sztáray, či to ako hrad vyzeral minulosti. ,,Na tabuli je reprodukcia ideálnej rekonštrukcie hradu, ktorú nášmu OZ láskavo dovolil uverejniť jej autor, pán Peter Gutek,“ objasňuje Michalka. Okrem toho sa na tabuli nachádza aj súčasný pohľad na hrad z lietadla a dobrovoľníci pri práci. Zaujímavosťou tabule je, že sa na nej nachádza logo a web stránka skupiny, ktorá sa postarala o jej postavenie. Urobiť tak mohli vďaka finančnej podpore Nadácie Orange a grantovému programu Šanca pre váš región.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 05.12.2011 09:53:40 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.