files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sečovská Mestská športová hala zažije derby ako remeň

V stredu 14.12. o 18.00 bude v Sečovskej Mestskej športovej hale hádzanársky sviatok. Tamojší HK totiž privíta v osemfinále Slovenského pohára extraligistu z Michaloviec. Tieto dve družstvá sa v oficiálnom zápase naposledy stretli ešte v extraligovej sezóne 1998/1999, odvtedy si zahrali proti sebe iba v prípravných stretnutiach. Medzitým obidva kluby finančne stroskotali a v súčasnosti prežívajú reštart. Extraligový winLand Michalovce bude určite favoritom tohto zápasu, no sečovská pôda je známa tým, že hosťujúcim tímom nepraje. V obidvoch táboroch sa nachádza niekoľko odchovancov z radov ich stredajšieho súpera a tak toto stretnutie sľubuje zaujímavý náboj. Kto bude úspešnejší, prvoligista, ktorý bude mať za sebou búrlivú domácu kulisu, alebo extraligista, na ktorého strane sú skúsenosti?

Búrlivé prostredie

Jedným z dvoch odchovancov sečovskej hádzanej v službách winLandu Michalovce je Lukáš Gamrát. Ten má v súčasnosti vynikajúcu formu a v posledných troch zápasoch je ťahúňom zraneniami zdecimovaného winLandu. „Na zápas osemfinále Slovenského pohára sa pripravujeme tak ako na iné stretnutie. Pre mňa a pre Janka Frajkora to však bude určite iný zápas, ako pre ostatných chlapcov,“ povedal Gamrát, ktorý v Sečovciach pôsobil až do zániku klubu v sezóne 2006/2007. Potom sa vybral na skusy do zahraničia a na začiatku minulej sezóny zakotvil v Michalovciach, kde sa stal oporou tímu. „Očakávam veľmi ťažký zápas. V Sečovciach sa totiž každému hrá ťažko, je tu dosť búrlivé prostredie. Bude to môj prvý zápas proti materskému klubu, takže uvidíme ako sa nám bude dariť. Za seba môžem povedať, že sa na toto stretnutie veľmi teším,“ dodal Gamrát, ktorý je jedným z dvojice sečovských odchovancov v drese winLandu. Druhým je ľavoruký krídelník Ján Frajkor.

Sečovčania sa spoliehajú na „siedmeho“ hráča

Zápas osemfinále Slovenského pohára bude špecifickým aj pre päticu odchovancov michalovskej hádzanej, ktorí obliekajú dres Sečoviec. Stabilnými členmi kádra HK sú Vladimír Regenda, Miroslav Mandžák, Peter Piskay, Rastislav Oblažný, či brankár Michal Serečun. Navyše, na lavičke Sečoviec stojí Vít Teleky, ktorý bol vo winLande v minulej sezóne asistentom trénera Štofu. „Pre nás Michalovčanov to bude trošku špecifickejší zápas ako pre ostatných chlapcov. Ja osobne sa na tento zápas veľmi teším, dúfam že podáme čo najlepší výkon a Michalovciam sťažíme cestu za postupom,“ povedal jeden z odchovancov michalovskej hádzanej, krídelník Vladimír Regenda. „Favoritom je winLand, ale v Sečovciach je dosť špecifické, povedal by som, že až búrlivé prostredie. Dúfam, že sečovskí priaznivci utvoria vynikajúcu kulisu a budú pre nás siedmim hráčom,“ dodal Regenda, ktorý v minulej sezóne pomohol Michalovciam vybojovať extraligu a momentálne je v Sečovciach na hosťovaní zo svojho materského klubu. My len dodajme, že zápas sa uskutoční v stredu o 18.00 a rozhodovať ho bude prešovská dvojica Patrik Klimko - Zoran Klus

Vladimír Regenda ešte v drese michalovského winLandu

Program osemfinále Slovenského pohára: 13.12. 19.00 Modra - ŠKP Bratislava. 19.30. Malacky - Hlohovec. 14.12. 18.00 Sečovce - Michalovce, Martin - Topoľčany.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.12.2011 22:49:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.