files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla opäť prehrala na nájazdy

Hokejisti HK Dukla prehrali v zápase 5. kola nadstavbovej časti na domácom ľade s Topoľčanmi, ktorým podľahli 3:4 po samostatných nájazdoch. Domáci zápas Dukly tak už po tretíkrát museli rozhodnúť samostatné nájazdy, ktoré tentoraz domácim nevyšli. Hokejisti Michaloviec síce svojho súpera prestrieľali vysoko 53:39, no zmohli sa iba na tri góly. Ešte v riadnom hracom čase mohol o osude zápasu rozhodnúť Pavličko, ktorý však niekoľko minút pred koncom nepremenil trestné strieľanie nariadené za úmyselné hratie v bránkovisku. Dukla teraz cestuje v nedeľu do Spišskej Novej Vsi, kde v nedeľu odohrá predohrávku 8. kola. V utorok nastúpi na zápas v Bardejove a doma sa jej hráči najbližšie predstavia vo štvrtok 22.12., keď o 17.00 privítajú Piešťany.

HK Dukla Michalovce - HC Topoľčany 3:4 (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)

Na zápas 5. kola nastúpila Dukla s dvoma novými posilami brankárom Kuralim a obráncom Penksom. Skóre zápasu mohol otvoriť v 6. minúte po preštrikovani obrany Dobrý, jeho strelu však brankár Beliansky kryl. V 9. minúte sa k zakončeniu dostal hosťujúci Hurtaj a poholdne otvoril skóre zápasu. Odpoveď Dukly nenechala na seba dlho čakať. V 11. minúte pri signalizovanom vylúčení po faule na Drotára sa puk dostal ku Gašparovi, ktorý nezaváhal a vyrovnal stav zápasu na 1:1. O niekoľko sekúnd už Dukla viedla. Paľovčík nádhrerne uvoľnil Majeského a ten strelil už svoj tretí gól v drese Dukly. V závere prvej časti ešte svoje ance nevyužili Kovaľ, Majeský, či Králik, a tak Dukla viedla po prvej tretine 2:1. 

Úvod druhej tretiny vyšiel lepšie hosťom. Tí v rozpätí 58 sekpnd otočili skóre zápasu vo svoj prospech, keď sa do čierneho trafila dvojica Hurtaj a Goga. Dukla tak opäť musela otáčať skóre zápasu. V 6. minúte sa na modrej čiare uvoľnil Majeský, no jeho samostatný nájazd brankár Beliansky kryl. O dve minúty sa situácia zopakovala a Majeský opäť svoju šancu nevyužil. V 31. minúte sa najskôr mohol presadiť Drahovský, hneď z následného útoku netrafil po vyšachovaní obrany bránku hostí Paľovčík. O dve minúty neskôr naservíroval Minčák ideálny puk Penksovi, nová posila obranných radov Dukly si však svoj strelecký účet neotvorila. V 35. minúte mala Dukla vynikajúcu šancu na vyrovnanie, keď na trestnú lavicu putovala hneď dvojica hráčov Topolčian. Počas presilovky o dvoch hráčov si vynikajúce šance na skórovanie vypracovali Paľovčík, či Gašpar, Hančákova strela obrtela žrďku Belianského bránky, no Topoľčany nakoniec odolali. Pred koncom druhej tretiny mal gól na hokejke po Minčákovej prihrávke aj Králik, jeho strela však za chrbát topolčianského golmana neprešla.

Dukle sa podarilo vyrovnať v 44. minúte, keď sa po Gašparovej prihrávke presadil Drotár. Následne mohol poslať domácich do vedenia Slovák, Beliansky však jeho pokus kryl. O niekoľko sekúnd zatlačil tretí útok Dukly, no svoje šance nevyužili postupne Králik, Pavličko, ani Kovaľ. V 51. minúte mala Dukla ideálnu šancu dostať sa do vedenia. Potom, čo hosťujúcu obránca zakryl puk v bránkovisku nariadil hlavný rozhodca Bodák trestné strieľanie. To však Pavličko nepremenil. V samom závere zápasu sa ešte mohli strelecky presadiť na jednej strane Kovaľ a na druhej Goga s Káčerom. Svoje šance však nepremenili.

V predlžení si ani jedno družstvo čistú šancu nevypracovalo. Na rad tak prišli už po tretikrát v domácom stretnutí Dukly samostatné nájazdy. Jediným úspešným realizátorom bol hosťujúci Tartaľ, a tak sa z cennej výhry tešili hostia.

HK Dukla Michalovce - HC Topoľčany 3:4 (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)

Góly: 11. Drotár (Gašpar, Penxa), 12. Majeský (Paľovčík), 44. Drotár (Gašpar) - 9. Hurtaj (Havlíček, Klačanský), 23. Hurtaj (Klačanský, Havlíček), 23. Goga (Hurtaj). Rozhodujúci samostatný nájazd Tartaľ.

Vylúčení: 2:7.

Presilovky: 0:0.

Oslabenia: 0:0.

Rozhodovali: Bodak - Kalina, Štec.

Divákov: 980.

Samostatné nájazdy: Kovaľ 0:0, Hurtaj 0:0, Drotár 0:0, Tartaľ 0:1, Majeský 0:1.

Michalovce: Kurali - Boržík, Šeliga, Hančák, Petruňa, Mucha, Penxa, Škrak - Minčák, Gašpar, Drotár - Majeský, Paľovčík, Slovák - Králik, Dobrý, Pavličko - Mach, Kovaľ, Banovský.

Topoľčany: Beliansky - Oravec, Tartaľ, Joanidis, Slávik, Štepánek, Mučka - Kľačanský, Hurtaj, Havlíček - Uhrík, Káčer, Varga - Bystričan, Drahovský, Pekarčík - Goga, Štefanech.

Ďalší program Dukly:  5. kolo: Piatok 16.12. Michalovce - Topoľčany. 8. kolo: Predohrávané Nedeľa 18.12. Spišská Nová Ves - Michalovce. 6. kolo: Utorok 20.12. Bardejov - Michalovce. 7. kolo: Štvrtok 22.12. Michalovce - Piešťany.



Uverejnené: 16.12.2011 20:43:02
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.