files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Predajca Nota Bene si nezbiera na čučo, ale rieši svoje dlhy

 

 

Pavol, predajca Nota Bene v Michalovciach, sa nerád zviditeľňuje. Napriek tomu prezradil dôvody, ktoré ho k tomu viedli. Kultivovaný prejav odhalil jeho osobnosť. Žiaden chudák, len človek, ktorý sa ocitol v problémoch. Slušne vyzerajúci, upravený, veľmi milý predáva zvyčajne pred potravinami (Kaufland). Nota Bene považuje za milosť od Boha. Rieši si ním dlhy a exekúcie.

V Michalovciach je jediným predajcom Nota Bene. Predáva aj mimo distribučných miest, ako v Humennom, Trebišove, Snina, Svidník, Bardejov. Tam, kde ho ľudia nespoznávajú. Vyberá si mestá, kde časopis nepredáva nikto iný.

 

Robí to pre dlhy a exekúcie

Pavol K. tvrdí, že je to lepšie ako chodiť s nastavenou rukou a pýtať si peniaze na čučo ako to robievajú iní.  ,,Som jedným z tých, ktorý to robí, lebo má exekúcie, dlhy a mám problém so zamestnaním,“ hovorí úprimne. Hlbšie dôvody nechce prezrádzať. Nie je to bezdomovec, ale človek, ktorý sa ocitol v hraničnej situácii a snaží sa z nej dostať. Je vďačný manažmentu periodika, že mu to dovolili. ,,Predávať časopis nechodia všetci, len tí, čo na to majú a ti, čo chcú a ja si tým spôsobom riešim svoje problémy,“ vysvetľuje Pavol.

Priznáva, že týmto spôsobom si zarába, a tak pomaly rieši finančné ťažkosti, ale vie aj o predajcov, ktorí zisk z časopisu zneužívajú na alkohol. Pred 3 rokmi bolo aj v Michalovciach distribučné miesto, ale boli tu problémy s alkoholom. ,,V Michalovciach to mal na starosti jeden pán, ale nevyšlo to, lebo veľa z predajcov popíjali,“ prezrádza Pavol.


 

Štvrtý rok stojí vonku od rána do večera

Pavol sa s predajom sa trápi už štvrtý rok. Nie je to jeho doživotný plán, ale ešte mu to potrvá asi rok. ,,Časopis si musím kúpiť za 70 centov a za 1,40 ho predám.“ Polovica z predaja ide predajcovi.  Keď človek poctivo predáva dá sa aj uživiť, ale štýlom akým predáva on, od rána do večera. Takých je vraj málo. ,,Nechcem sa tým vyzdvihovať, ale väčšinou idú na nejaký čas, predajú si a ja to predávam dosť šialeným spôsobom,“ pousmieva sa.

Podľa Pavla cítiť, že ľudia sú na sviatky viac senzitívnejší. Medzi ľuďmi je inokedy napätie a kríza z nezamestnanosti. Počas sviatkov vraj všetko zmizne. ,,Ľudia sú ináč naladení a cítiť to aj na predaji časopisu.“ Človek, ktorý stratil zamestnanie a ocitol sa v dlhoch, našiel východisko a robí všetko preto, aby sa z problémov dostal. ,,Som za to vďačný, Nota Bene je pre mňa taká milosť od Boha.“

Veronika Cholewová



Uverejnené: 18.12.2011 22:25:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.