files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Okuliar skončil, novým kormidelníkom Dukly Ján Vodila

V hokejovej Dukle nastala opäť trénerská zmena. Branislava Okuliara, ktorý na lavičke HK Dukla Michalovce pôsobil od 13. kola základnej časti totiž strieda Ján Vodila, naposledy pôsobiaci v druholigovom Humennom. Ten už dnes spoločne s asistentom Petrom Mihaľom viedol dopoludňajší tréning tímu.  Ide už o druhú trénerskú výmenu na lavičke Dukly, keďže na začiatku sezóny bol hlavným trénerom tímu Miroslav Ihnačák, ktorého po 12. kole nahradil práve Okuliar. Zmeny nastali aj v kádri Dukly. V tíme skončila trojica Penxa, Škrak, či Dobrý, navyše družstvo opustí aj jeden z trojice golmanov.

Rozišli sa korektne

Branislav Okuliar prišiel na lavičku Dukly po 12. kole, keď na nej vymenil dovtedajšieho lodivoda Miroslava Ihnačáka. Tomu sa stala osudnou domáca prehra 2:5 s Bardejovom. Pre Okuliara, ktorý túto sezónu začal na lavičke extraligovej Nitry, je to teda už druhý predčasný odchod z lavičky tímu, ktorý v tejto sezóne viedol. "Môžem skonštatovať, že už nie som trénerom Dukly Michalovce. S vedením klubu som sa rozišiel korektne. Dúfam, že hráčom nový impulz pomôže a budú napĺňať predstavy klubu," povedal Branislav Okuliar, ktorý Duklu viedol v 21 zápasoch, v kde si Dukla na svoje konto pripísala deväť víťazstiev a dvanásť prehier. Okuliarovi sa stala osudnou predvianočná prehra 0:2, ktorú družstvo zaznamenalo na domácom ľade proti Piešťanom. "Po tejto prehre sme sa s vedením klubu dohodli na mojom predčasnom skončení. Myslím si, že som tímu niečo dal a takisto na druhej strane sa chcem poďakovať funkcionárom klubu, že mi umožnili v Dukle pôsobiť," dodal Okuliar.

Branislav Okuliar už nie je lodivodom Dukly

Niečo robiť museli

Vedenie klubu sa po troch domácich prehrách so Senicou, Topoľčanmi a Piešťanmi rozhodlo urobiť rázny krok.  Nástupcom  Branislava Okuliara sa tak stal Ján Vodila, naposledy pôsobiaci v druholigovom Humennom. Pätnásťnásobný československý reprezentant sa s michalovským celkom dohodol na zmluve do konca tejto sezóny. Jeho asistentom naďalej ostáva Peter Mihaľo, ktorý pôsobil v tíme aj doteraz. "Po troch domácich prehrách a hlavne poslednom bezkrvnom výkone, ktorý podali hráči proti Piešťanom sme museli niečo urobiť. Keďže nemôžeme vymeniť polovicu mužstva odniesol si to tréner Okuliar. S jeho prácou síce bola relatívna spokojnosť, no my potrebujeme teraz vyhrávať, čo sa nestávalo. Práve preto nastala zmena. Oslovili sme niekoľko potencionálnych trénerov, no voľba padla na pána Vodilu. Od nového kormidelníka si sľubujeme, že do tímu prinesie nový impulz, ktorý naštartuje kabínu k lepším výsledkom," uviedol na margo trénerskej výmeny prezident HK Dukla Ing. Milan Mráz. V Dukle sa tak v priebehu niekoľkých mesiacov mení kormidelník už tretíkrát. Podobná situácia nastala aj v minulej sezóne, kedy sa na lavičke Dukly vystriedala takisto trojica trénerov. Vtedy Dukla súťaž začínala na lavičke s Branislavom Kohutiarom, ktorého vymenil Peter Bohunický. Tomu však pôsobenie v Michalovciach nevyšlo a tak prišla na rad ďalšia výmená, keď na lavičku Dukly prišiel renomovaný odborník Ján Faith. V Dukle sa tak v priebehu necelých dvoch sezón vymenilo už šesť trénerov. "Či je to veľa, to neviem povedať. Pozriete sa, ja chcem vidieť výsledky a tie teraz neboli. Ako som povedal, niečo sme urobiť museli," dodal prezident HK Dukla.  

Skončila aj trojica hráčov

Nepresvedčivé výkony sa preniesli aj do hráčskej šatne. V tíme totiž skončila hneď trojica hráčov, ktorá o svojich kvalitách vôbec nepresvedčila. "Dnešným dňom v tíme skončili obráncovia Penxa, Škrak a útočník Dobrý. Navyše družstvo opustí ešte jeden z trojice golmanov," spomenul zmeny v tíme prezident HK Dukla Ing. Milan Mráz, ktorý nevylúčil ani ďalšie odchody z kádra. "Podľa mňa máme tím na to, aby sme hrali o prvú štvorku. Momentálne však na ľade nepotvrdzujeme naše kvality a aj preto sa udiali tieto zmeny. Ak mám pravdu povedať, nie sme spokojní ani  s niekoľkými ďalšími hráčmi, ktorých teraz nechcem konkretizovať. Určite príde ešte k ďalšiemu pohybu v kádri, či už smerom von, alebo dnu," dodal prezident HK Dukla. Podľa najnovších informácii sa do Dukly má vrátiť Richard Šechný, ktorý síce sezónu začal v Michalovciach, no po niekoľkých odohratých zápasoch prestúpil do talianského EV Bozen.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 27.12.2011 16:57:35 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.