files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand sa v extralige zatiaľ nestratil

Hádzanári Hc winLand Michalovce si vo svojej prvej polovici extraligovej sezóny nepočínali vôbec zle. Extraligový nováčik skončil po základnej časti na peknom treťom mieste a v nadstavbovej časti je po polovici súťaže na štvrtej priečke. Navyše si zverenci trénera Jana vybojovali postup do štvrťfinále Slovenského pohára, v ktorom 28. januára o 18.30 privítajú jeho obhajcu, prešovský Tatran.

Impozantný vstup do súťaže

Extraligový nováčik mal vynikajúci vstup do sezóny. V prvých dvoch kolách zaznamenal výhry na palubovkách súperov. Najprv triumfoval v Považskej Bystrici (23:21) a potom aj v Topoľčanoch (23:20). Hneď nato si zverenci trénera Pavla Jana poradili doma s minuloročným finalistom Košicami, ktoré vyprevadili domov s vysokou výhrou 34:22. Tento zápas sa uskutočnil v zrekonštruovanej Mestskej športovej hale, ktorú sa podarilo pripraviť na extraligu až niekoľko dní pred týmto stretnutím. Hc winLand tak bol po troch výhrach spolu s Novými Zámkami na čele extraligového pelotónu. Potom však prišli na rad dve prehry, keď Michalovčania prehrali práve v Nových Zámkoch (29:33) a následne nestačili doma ani na Hlohovec (20:24).

Zrekonštruovaná Mestská športová hala

Po základnej časti na treťom mieste

Zverenci trénera Jana si po dvoch prehrách potrebovali napraviť chuť. To sa im podarilo v 6. kole, keď triumfovali po výsledku 37:28 na palubovke už neexistujúceho Bardejova, ktorý sa neskôr odhlásil zo súťaže. Následne na nich čakali tri domáce stretnutia. Najprv pokorili ŠKP Bratislavu (31:19), potom po boji aj Považskú Bystricu (27:23) a nakoniec aj Topoľčany (30:23). Po troch domácich výhrach si hráči winLandu na svoje konto pripísali remízu v Košiciach (22:22) a po najlepšom výkone v jesennej časti porazili doma Nové Zámky (31:30).

Pavol Jano bol najspokojnejší po výhre nad Novými Zámkami

V závere im došiel dych

Práve víťazstvo nad Novými Zámkami bolo vrcholom winLandu v jesennej časti. Po tomto zápase totiž tím zasiahli zranenia hráčov, keď pre rôzne ťažkosti nemohli nastupovať Sadovij, Holdoš, Huňady, Géci, či Urban. Družstvo prehralo v Hlohovci (38:29) a v poslednom kole po najslabšom výkone aj v Bratislave (25:36). Aj napriek posledným dvom prehrám skončili zverenci trénera Jana po základnej časti na treťom mieste a v nadstavbovej časti postúpili do skupiny A., kde sa okrem nich predstavili štyri najlepšie tímy po základnej časti, plus obhajca titulu prešovský Tatran. V nadstavbe sa im už tak nedarilo. Najskôr síce doma zdolali Košice (27:24), no potom do konca jesene prišli na rad tri prehry, keď winLand postupne prehral v Prešove (19:40), doma s Novými Zámkami (24:31) a v poslednom jesennom kole aj v Hlohovci (23:34). V posledných troch zápasoch už tímu nebol k dispozícii ukrajinský legionár Jevgenij Svyridovič, ktorý bol z kádra vyradený pre ustavičné porušovanie životosprávy. Po jeseni skončili zverenci trénera Pavla Jana na štvrtom mieste.

 

Počas rozbehnutej sezóny družstvo posilnil pivot Maroš Čorej, ktorý predtým pôsobil v Bardejove

Na obzore druhý ročník winLand cupu

Ešte pred úplným záverom jesennej časti zvládli michalovskí hádzanári ťažký zápas osemfinále Slovenského pohára, keď triumfovali v Zemplínskom derby na palubovke Sečoviec 25:13. Týmto stretnutím definitívne skončili úspešnú jesennú časť. Momentálne čerpajú zverenci trénera Jana posledné dní dovolenky, pretože zimnú prípravu začínajú už utorok 3. januára. Vyvrcholením tejto časti bude druhý ročník domáceho turnaja winLand Cup, na ktorom sa okrem winLandu Michalovce zúčastní aj Dukla Praha, poľský Stal Mielec a maďarská Tatabanya. Tento turnaj sa uskutoční v termíne 20-22.1. 2012. Jarnú časť začne extraligový nováčik 11. februára v Košiciach, ešte predtým, v sobotu 28. 1. privítajú hráči winLandu vo štvrťfinále Slovenského pohára Tatran Prešov.

Zaujalo:

- Vynikajúci vstup do súťaže, keď družstvo vyhralo v prvých dvoch kolách na súperových palubovkách a v treťom doma porazilo minuloročného finalistu Košice (34:22)

- Domáce víťazstvo nad Novými Zámkami (31:30)

- Výkony brankára Maroša Kolpaka

- Tretie miesto po základnej časti, čo znamenalo účasť v A. skupine nadstavbovej časti

Sklamalo:

- Vysoká prehra v poslednom kole základnej časti na palubovke bratislavského ŠKP

- Tri prehry v závere jesene

- Zranenia hráčov, keď v priebehu jesene winLandu chýbali Huňady, Holdoš, Sadovij, Géci, či Urban.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.12.2011 17:05:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.