files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania vítali nový rok na rôznych miestach


Michalovčania oslavovali Silvester všade po okolí, ale aj odchodom z východu. Verní domovu začali Moussonovou vernisážou v Zemplínskom múzeu, pokračovali na námestí a večer mnohých zavialo do miestnych podnikov, mimo mesto, na Šíravu či do domáceho pohodlia s klasickým televízorom. Každý vítal nový rok po svojom. 

 

Silvester na námestí

V Michalovciach už od rána vrcholili silvestrovské prípravy. Mesto v tento deň oslávilo zároveň 19. výročie Oslavy štátnosti. Pre obyvateľov prichystalo bohatý večer plný prekvapení. Medzi tradičným programom nechýbala súťaž vo vystreľovaní zátok zo šampanského. Poslednú noc v roku 2011 spestrila hudobná skupina Návraty a občania mesta sa zohrievali nielen pri tanci, ale aj pri zapaľovaní vatry. Tesne pred polnocou bol naplánovaný prípitok a príhovor primátora mesta Viliama Zahorčaka. Údery vežových hodín na Námestí Osloboditeľov oznámili príchod nového roka 2012. Nasledoval veľkolepý ohňostroj a zábava do ranných hodín.

 

Ohňostroj medzi stromami

Na nový rok sa pripravovali poctivo tiež v miestnych podnikoch v centre mesta. Dostať voľné miesto v tento večer bolo nemožné. Všetky stoly boli už obsadené. Oslavovalo sa aj na chatách v okolí Zemplínskej Šíravy, či Vinného jazera. Zatiaľ čo sa v centre verejne popíjalo, tu boli všetci skrytý pred zrakom davu a v súkromí sa zabávali podľa vlastného programu. O polnoci medzi chatami zaznel rachot a každý si zapaľoval svoje vlastné delobuchy. Z vyšších miest bolo vidieť nie jeden, ale množstvo ohňostrojov aj v okolitých dedinkách. Na Šírave sa vítal nový rok nielen na chalupách, no aj v hoteloch, v súkromných izbách a na noblesných plesoch s milovníkmi tanca. Na druhý deň privítalo veľa z nich nový rok prechádzkou po lese, či pri brehoch Šíravy a Vinného jazera.

 

Riziká na cestách

Najviac si vytrpeli zvieratá. Nielen samozrejmí domáci miláčikovia, ale aj lesná zver. Mnohí vodiči mali na cestách problém s vybiehajúcou zverou, ktorá sa pravdepodobne vystrašila z veľkého rachotu a svetiel. Šoférovať na Silvester bolo náročne aj pre výtržníkov snažiacich sa ,,spríjemniť“ jazdu, či už nejakým druhom pyrotechniky alebo rozbitou fľašou v jazdnom pruhu. Nedostať defekt bolo umenie, ale napokon sa mnohým podarilo dôjsť do šťastne do cieľa a do roku 2012.

Veronika Cholewová

 

 

 



Uverejnené: 04.01.2012 21:59:34 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.