files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miestne enviroprojekty zožali úspech v celoslovenskej súťaži



V celoslovenskej súťaži s názvom Hlavné mestá biodiverzity zožala úspech za rok 2011 aj samospráva Michaloviec. Prvenstvo v jednej zo súťažných kategórií si vybojovala realizáciou viacerých projektov zameraných na spoznávanie prírody a ochranu životného prostredia. 


      

Ako TASR informoval Pavol Fecák z odboru výstavy, životného prostredia a miestneho rozvoja Mestského úradu v Michalovciach, spomínaná súťaž prebiehala v roku 2011 v rámci medzinárodného projektu: Podpora ochrany prírody a biodiverzity v mestských oblastiach - Európska cena Hlavné mesto biodiverzity. Okrem Slovenska sa do nej na pôde iných štátov zapojili aj samosprávy v Nemecku, Francúzsku, Maďarsku alebo Španielsku.
      

V súvislosti s termínom biodiverzita Fecák poznamenal, že symbolizuje pestrosť rôznych foriem života. "Tento pojem zahŕňa rôznorodosť rastlín, živočíchov, mikroorganizmov a ich génových informácií. Ide teda aj o rozmanitosť krajiny a životného prostredia, kde žije samotný človek." 
      

Mesto Michalovce prezentovalo v rámci súťaže viacero zrealizovaných projektov, ktoré nadväzovali na vytýčené súťažné témy. Išlo napríklad o uzavretie a rekultiváciu skládky odpadov Lastomír, regeneráciu centrálnej mestskej zóny, prvú etapu výstavby verejného priestranstva na sídlisku Východ, rozšírenie separácie odpadov alebo napríklad zriadenie mestskej oddychovej zóny pri jazierku Baňa.
      

Michalovce prezentovalo aj niekoľko ďalších projektov zameraných v uplynulom období na praktické spoznávanie okolitej krajiny a výchovno-vzdelávaciu činnosť. Samospráva získala v súťaži Hlavné mestá biodiverzity 2011 prvenstvo vo svojej kategórii, a to v rámci miest s počtom 10.001 až 50.0000 obyvateľov. Súťaž vyhlásilo v minulom roku Regionálne environmentálne centrum Slovensko v spolupráci s Úniou miest Slovenska a Združením miest a obcí Slovenska. 

TASR



Uverejnené: 06.01.2012 12:00:32 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.