files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vodilovi sa premiéra vydarila

Hokejisti HK Dukla Michalovce si v zápase 9. kola nadstavbovej časti poradili na domácom ľade s Detvou a po výsledku 4:2 si na svoje konto pripísali tri body. O góly Dukly sa podelili kapitán tímu Ivan Boržík, ktorý sa presadil hneď dvakrát, po jednom presnom zásahu pridali Králik a Gašpar. Trénerovi Jánovi Vodilovi sa tak premiéra na lavičke Dukly vydarila. Dukla sa doma predstaví opäť v utorok, keď o 17.00 privíta ďalšieho suseda v tabuľke Liptovský Mikuláš.

Prvá tretina zápasu 9. kola nadstavbovej časti priniesla zaujímavý hokej. Hneď v jej úvode sa ukázal Kotvan, ktorý vynikajúcim semaforom zlikvidoval strelu Pacigu. Potom už dali o sebe vedieť predovšetkým domáci. Minčák vynikajúco vysunul Slováka, no ten svoj samostatný nájazd nepremenil. V 6. minúte už hostia zdvíhali ruky nad hlavu, no strela Mahdalíka skončila na žrdi. O dve minúty neskôr sa tešili domáci. Králik síce najprv svoju čistú šancu nepremenil, no dostal sa k odrazenému puku, ktorý zasunul popod bezmocného Lipnického. O niekoľko sekúnd mohol byť gólový rozdiel už dvojgólový, no Fajčák dlho váhal so svojou strelou. Potom si príležitosti na strelenie druhého gólu vypracovali Drotár, Gašpar, Majeský, či Slovák, no ani jeden hráč Dukly Lipnického neprekonal. Podarilo sa to až Boržíkovi, ktorému ideálne prihral z buly Paľovčík a michalovský kapitán trafil presne.

V druhej časti sa tempo hry trochu upokojilo. V 28. minúte si obrovskú šancu na strelenie ďalšieho gólu vypracoval novic v drese Dukly Opatovský, no tento útočník netrafil opustenú bránku. Čo sa nepodarilo jemu, podarilo sa o niekoľko sekúnd neskôr Gašparovi, ktorý sa presadil potom čo brankár Lipnický neudržal tvrdú strelu kanoniera domácich Minčáka. Po jeho presnom zásahu sa domáci upokojili a hneď prišiel trest. Pred Kotvanom sa znenazdajky ocitol Rehák a nedal domácemu golmanovi šancu. V 32. minúte bola na trestnej lavici dvojica domácich Majeský, Petruňa a hostia tak mali možnosť štyridsaťsedem sekundovej presilovky o dvoch hráčoch, ktorú však nedokázali využiť. Dukla dokonca mohla skórovať. V oslabovke o jedného hráča unikla dvojica Opatovský, Minčák a novic v drese Dukly netrafil opustenú bránku hostí. V záverečných sekundách sa mohlo meniť skóre na obidvoch stranách, no Drotár, ani Piperek nemierili presne.

V záverečnej časti sa hostia snažili čím skôr znížiť, čo sa im v 42. minúte aj podarilo. Nevyužili síce presilovku, ktorú si preniesli ešte z druhej tretiny, no hneď po jej skončení prestrelil Kotvana Koňa a upravil tak na 3:2. O niekoľko sekúnd neskôr mohol vyrovnať Zorvan, no gólu z jeho hokejky zabránil parádnym zákrokom Kotvan. O niekoľko sekúnd putoval na trestnú lavicu Drotár, hosťom sa však v presilovke vyrovnať nepodarilo. Mohli v nej dokonca inkasovať, keď unikol Opatovský, jeho strela však skončila na ľavej žŕdke Lipnického bránky. Nedáš - dostaneš sa potvrdilo na druhej strane. Po ubránení sa Dukla dostala do protiútoku a domáci kapitán Boržík svojím druhým gólom v zápase poslal svojich do dvojgólového vedenia. V závere sa ešte hostia pokúšali o power - play, ich snaha však ostala nevyužitá. Naopak mohli ešte inkasovať, potom čo bol Gašpar faulovaný v čistej šanci, hlavný rozhodca Bodák nariadil v poslednej sekunde zápasu trestné strieľanie, no Boržík svoj tretí gól v stretnutí nepridal. Dukla aj napriek tomu po výbornom výkone porazili Detvu 4:2, a tak sa trénerovi Vodilovi premiéra na lavičke Michaloviec vydarila na výbornú.

Štatistika:

HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva  4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Góly: 8. Králik (Mucha), 15. Boržík (Paľovčík), 29. Gašpar (Minčák, Mucha), 46. Boržík (Šeliga, Králik) - 30. Rehuš (Piperek), 42. Koňa (Haťaš, Dobrý)

Vylúčenia: 7:4. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bodák - Tornay, Gajdoš. Divákov: 800.

Michalovce: Kotvan - Boržík, Šeliga, Mucha, Hančák, Petruňa, Žmeba, Kadlubiak - Majeský, Paľovčík, Opatovský - Králik, Gašpar, Drotár - Minčák, Fajčák, Slovák - Pavličko, Mach, Kovaľ.

Detva: Lipnický - Nemček, Mačkovič, Dvořák, Penxa, Neumann, Hataš - Čanky, Piperek, Dobrý, Rehuš, Škvarka, Mahdalík, Zuzin, Koňa, Paciga, Zorvan.

Ďalší program Dukly: 10.kolo: Utorok 10.1. o 17.00 Michalovce - Liptovský Mikuláš. 11.kolo: Piatok 13.1. o 17.00 Michalovce - Trnava

Výsledky ďalších stretnutí:

Play off: Senica - Spišská Nová Ves 3:6 (2:0, 0:5, 1:1), Prešov - Piešťany 1:2 (0:2, 0:0, 1:0), Liptovský Mikuláš - Trnava 5:3 (2:2, 0:0, 3:1), Topoľčany - Bradejov 1:10 (0:1, 0:1, 1:8)

Play out: Považská Bystrica - Púchov 3:2 (0:2, 0:0, 3:0)



Uverejnené: 06.01.2012 21:17:35

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623