files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínčania si zatiaľ nezalyžujú

 

Lyžiarsku sezónu na Zemplíne pre nepriazeň počasia zatiaľ nespustilii 


Prevádzkovatelia lyžiarskych stredísk na Zemplíne sú sklamaní. Pre nepriazeň počasia zatiaľ nie sú schopní sprístupniť svoje zjazdovky lyžiarom z regiónu. Otvorenie zimnej sezóny v najbližších dňoch by mohli urýchliť mínusové teploty.
     

Skipark Chlmec

"Naše stredisko nezačalo zimnú sezónu v decembri po ôsmich rokoch. K dnešnému dátumu je stále zavreté," informoval TASR manažér lyžiarskeho strediska Skipark Chlmec Oliver Barinka. Ako dodal, lyžiarsky areál situovaný za obcou Chlmec v okrese Humenné doplatil v tejto súvislosti na teplotné výkyvy v uplynulých týždňoch, ktoré zapríčinili topenie umelého snehu na zjazdovke aj napriek intenzívnemu zasnežovaniu. Veľkú úlohu zohráva podľa jeho slov aj poloha strediska. Nachádza sa pomerne nízko, a to v nadmorskej výške 302 až 495 metrov.

Možno už o niekoľko dní

Barinka poznamenal, že stredisko Skipark Chlmec otvoria možno už o niekoľko dní, no všetko závisí od tohto, či sa poveternostné podmienky zmenia k lepšiemu. "Ideálne by bolo, keby nám okrem mínusových teplôt pomohol aj prírodný sneh. Tohtoročná zima jednoducho nie je taká, aká by mala byť," poznamenal.   

S podobnými problémami sa boria aj prevádzkovatelia ďalšieho strediska na Zemplíne, ktoré je situované za mestom Medzilaborce. Danovú tam plánovali otvoriť po dvojročnej prestávke medzi Vianocami a Novým rokom, no aktuálne poveternostné podmienky tomuto zámeru zatiaľ neprajú.

"Nefungujeme a pre nepriaznivé počasie sme zatiaľ nezačali ani s umelým zasnežovaním. Dúfame, že sa podmienky zmenia v najbližších dňoch k lepšiemu," informoval TASR zástupca prevádzkovateľov lyžiarskeho strediska Danová Miloš Kohut.



Uverejnené: 10.01.2012 09:36:59 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.