files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

M. Opatovský: V play off aspoň druhé kolo

V minulej sezóny bol až do doby, keď ho zastavil najprv zlomený palec a neskôr aj žltačka najproduktívnejším hráčom Dukly. Túto sezónu začal v Spišskej Novej Vsi, no teraz sa do Dukly znova vracia. Martin Opatovský by bol rád, keby sa s Michalovcami dostal minimálne do druhého kola play off.

Hovorí sa, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. Čo vás viedlo k tomu, aby ste do Dukly prišli po roku opäť?

"Rozhodla rýchla ponuka klubu, po mojom predčasnom ukončení angažmánu v Spišskej Novej Vsi."

Dalo by sa povedať, že ste v minulej sezóne nechali nedorobenú prácu a teraz ju chcete dokončiť?

"Dalo by sa aj tak povedať. Ostala tu po mne nedorobená práca, ktorú by som chcel v tejto sezóne dokončiť. Mužstvo sa síce výrazne obmenilo, aj tak tu je kvalita a myslím si, že máme nato, aby sme sa dostali na lepšie pozície, ako sme teraz."

Určite sa vám do Michaloviec prichádzalo ľahšie, ako keby ste tunajšie prostredie nepoznali?

"Je to tak. Toto prostredie som poznal ešte z minulej sezóny. Hral som tu síce len dva mesiace, no myslím si, že mi to celkom išlo a rád by som na tieto výkony nadviazal aj teraz."

Čo vás tu ťahalo najviac?

"Z môjho predchádzajúceho pôsobiska si pamätám, že v Michalovciach sú veľmi dobrí diváci. Nie je to ako v Spišskej, kde chodilo na hokej tristo divákov. Bola tam komorná atmosféra, kde som počul asi aj to, keď si niekto v hľadisku otvoril čipsy."

Vy ste s návratom do Dukly koketovali už pred začiatkom sezóny. Prečo nevyšiel váš prestup vtedy?

"Spišská Nová Ves mi dala lepšiu ponuku. Navyše som to mal bližšie domov, čo zavážili takisto. V Spišskej to však išlo dole vodou a pravdepodobne pre finančné problémy sa tam rozpredáva mužstvo. Za takýchto podmienok sme sa dohodli, že v tomto tíme skončím."

Z toho dedukujeme, že váš odchod sa zrodil hlavne pre finančné problémy klubu?

"Presne tak."

S akými cieľmi ste sem prišli?

"Chceme postúpiť do play off a v ňom postúpiť aspoň do druhého kola. K tomu sa však potrebujeme posunúť v tabuľke vyššie, ako sme teraz."

Čo hovoríte na kolektív, ktorý ste tu našli?

"Kabína je dobrá, dá sa povedať, že poznám skoro všetkých hráčov, pretože som s nimi hrával buď tu, alebo v iných družstvách."

Zatiaľ ste v drese Dukly odohrali dva zápasy. V prvom ste porazili Detvu (4:2,) v druhom ste zase nestačili na Liptovský Mikuláš (2:3), keď ste rozhodujúci gól inkasovali v posledných sekundách zápasu. Čo hovoríte na tieto dva zápasy?

"Je to obrovská škoda, že sme v závere stratili zápas s Liptovským Mikulášom. Myslím si však, že náš výkon nebol až taký zlý, zlyhali sme však v koncovke, kde sa momentálne trápime, jednoducho nám to tam nepadá."

Na akom umiestnení by ste chceli s Duklou skončiť po nadstavbovej časti?

"Tak myslím si, že najlepšie by bolo také umiestnenie, ktoré by nám zaručovalo šancu dostať sa minimálne do druhého kola play off. Dá sa to prejsť aj z ôsmej pozície, ale asi by bolo najlepšie, keby sme skončili do piateho miesta."

V útoku nastupujete spoločne s Igorom Majeským, ktorý s vami hral aj v Spišskej. Čo hovoríte na spolupráce s týmto útočníkom?

"S Igorom sa mi hrá celkom dobre, aj keď nám momentálne nedarí. Verím, že to v najbližšom čase zlomíme. Igor je veľmi dobrý útočník, ktorý má bohaté skúsenosti. Ja dúfam, že svoje skúsenosti zúročíme a družstvu našimi výkonmi pomôžeme k lepším výsledkom."

S akými pocitmi by ste nastupoval do play off, keby Dukla v play off narazila práve na Spišskú Novú Ves?

"Veľmi by som sa potešil, pretože by som mal o motiváciu navyše. Klub sa totiž ku mne, ako aj k ďalším hráčom nezachoval férovo a rád by som mu to aspoň takto vrátil."



Uverejnené: 13.01.2012 11:13:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.