files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v Piešťanoch na body nesiahla

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v zápase 16. kola nadstavbovej časti I. hokejovej ligy na ľade Piešťan 1:3. Zverenci trénera Vodilu síce od 11. minútu viedli po presnom zásahu Drotára, no domácim sa ešte pred koncom prvej časti podarilo vyrovnať a v ďalšej časti zápasu dvoma gólmi naklonili misky váh na svoju stranu. Hokejisti Dukly do konca nadstavbovej časti ešte odohrajú dva zápasy, keď v piatok 3.2. o 17.00 privítajú Spišskú Novú Ves a nadstavbu ukončia v nedeľu 5.2. na ľade Detvy.

O jediný presný zásah Dukly sa postaral Martin Drotár

Hokejisti Dukly nastúpili na dôležitý zápas na ľade druhých Piešťan bez Fajčáka, ale najmä bez chorého Kotvana. Toho musel v bráne zastúpiť Tomáš Petro, pre ktorého to bol krst ohňom. V prvej tretine sa hral vyrovnaný hokej. Najskôr mohla ísť do vedenia Dukla, ktorá v 7. minúte mala možnosť presilovej hry, vylúčenie obrancu Bokroša jej hráči nepotrestali. Aj napriek tomu, išli zverenci trénera Vodilu do vedenia v 11. minúte, keď prihrávku Muchu zúžitkoval na presný zásah Drotár. Domácim hráčom sa podarilo vyrovnať v 17. minúte, potom čo sa presadil Haring. Na úvod druhej tretiny dostali domáci od hlavného rozhodcu "darček" v podobe presilovky o dvoch hráčov, ktorú sa im gólom Hrušku podarilo využiť. Druhý tím tabuľky mohol svoje vedenie zvýšiť v 32. minúte, potom, čo Mucha fauloval Románka, no piešťanský kanonier trestné strieľanie nepremenil. V záverečnej tretine sa hostia snažili vyrovnať, ale vyloženú príležitosť si nevypracovali. V 58. minúte zaujala šarvátka medzi domácim Ručkayom a hosťujúcim Šechným, za ktorú boli obaja kohúti vylúčení na 2+2, navyše útočník Dukly dostal trest aj 2+10 za napadnutie hlavy a krku. Domáci hráči síce presilovku nevyužili, v záverečných sekunádch však strelili aj svoj tretí gól, pod ktorý sa podpísal opäť hlavný rozhodca. Strela domáceho hráča totiž zasiahla golmana Petra do masky, rozhodca však nechal tento moment nepovšimnutý a Haring v pohode doklepol puk do prázdnej bránky. Piešťany tak porazili Duklu na domácom ľade 3:1 a po závaháni Bardejova, ktorý prehral doma so Senicou (0:2) sa stali novými lídra I. prvej ligy.

Peter Tirpák, športový manažér HK Dukla: "V prvej tretine sa hral vyrovnaný hokej. Po presnom zásahu Drotára sme išli do vedenia, domácim sa ale podarilo v závere prvej tretiny vyrovnať. Na začiatku druhej časti rozhodca daroval domácim presilovku o dvoch hráčov, ktorú dokázali využiť na vedúci gól. Pred zápasom sme mali trochu obavy o brankársky post, no Tomáš Petro bol našim najlepším hráčom na ľade. Ukázal svoje kvality a v zápase nás výrazne podržal. V tretej tretine sme sa snažili vyrovnať, no nepodarilo sa nám to. Okolnosti v poslednej minúte radšej ani nechcem komentovať. Treba povedať, že proti Piešťanom sme nepodali taký výkon ako v domácom stretnutí proti Bardejovu."

ŠHK 37 Piešťany - HK Dukla Michalovce  3:1 (1:1,1:0,1:0)

Góly: 17.Haring (Románek, Peško), 23.Hruška (Románek), 60.Haring (Mertel, Jánoš) - 11.Drotár (Mucha, Gašpar)

Vylúčení: 10:11, navyše Šechný 10. min NAPHK. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valachovič - Vyoral, Mĺkvy. Divákov: 643.

ŠHK 37: Dzubina - Hruška, Bokroš, Macháč, Kolník, Filip, Schneider, Mrázik, Klčo - Jánoš, Mertel, Pupák - Románek, Peško, Haring - Chylo, Mišura, Ručkay - Lisoň, Ďuriš, Mihálik

Dukla: Petro - Boržik, Kovaľ, Kadlubiak, Mucha, Boltun, Chovan, Petruňa - Slovák, Šechný, Opatovský - Drotár, Gašpar, Majeský - Mach, Palovčík, Čierny - Králik, Pavličko.

Ďalší program Dukly v nadstavbovej časti:  

17.kolo: Piatok 3.2. o 17.00 Michalovce - Spišská Nová Ves.

18.kolo: Nedeľa 5.2. Detva - Michalovce.



Uverejnené: 31.01.2012 20:27:49 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.