files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pohárová stopka pre winLand

Hádzanári Hc winLand Michalovce nestačili vo štvrťfinále Slovenského pohára na jeho obhajcu prešovský Tatran, ktorému podľahli 30:34. Zverenci trénera Jana síce ukázali herný progres, no hádzanársky suverén posledných rokoch bezpečne postúpil do semifinále Slovenského pohára, ktorý môže v tomto roku získať už po šiestykrát v rade.

Zapli, kedy potrebovali

Michalovčania si pred zápasom na suveréna posledných rokoch na slovenskej hádzanárskej scéne trúfali. Samotné stretnutie však ukázalo, že Prešov je pre mladý kolektív zatiaľ neprekonateľná latka. „Podľa môjho názoru diváci videli veľmi dobrý zápas. Súper hral to, čo sme od neho očakávali. My sme trochu nezachytili úvodnú desaťminútovku. Potom sme museli celý zápas súpera doťahovať. Je na škodu, že hosťom, keď potrebovali zapnúť, vždy zabrali hráči na dvojkách, ktorí musím povedať, že boli lepší ako naši a to podľa mňa rozhodlo,“ skonštatoval po stretnutí lodivod winLandu Pavol Jano, ktorého zverenci sa viackrát dotiahli na dvoj, či trojgólový rozdiel. „Chýbal nám vždy kúsok, o ktorý bol súper lepší. Proste vždy, keď sa lámal zápas, zapli na vyšší level a ukázali svoju silu. Súper vyhral zaslúžene a k postupu do semifinále Slovenského pohára mu gratulujem,“ podotkol po tesnej štvorgólovej prehre kormidelník winLandu.  Jeho zverenci budú môcť prehru Prešovu vrátiť už o týždeň, keď v stredu 8.2. v tradičnom čase o 18.30 privítajú obhajcu slovenského titulu v rámci siedmeho extraligového klubu opäť.

Zápas prehrali v obrane

V drese winLandu sa v stretnutí proti Prešovu objavilo až šesť hráčov, ktorí mali v minulosti niečo spoločné s týmto tímom. V ňom ešte v minulej sezóne pôsobil aj pivot Juraj Géci. „Proti favoritovi sme odohrali dobrý zápas. Veľká škoda našej obrany, ktorá nás obrala o lepší výsledok. Myslím si, že v útoku to bolo celkom dobre, ale na takého skúseného súpera ako je Prešov to bolo málo. Dúfam, že v najbližšom zápase ich potrápime ešte viac,“ uviedol po stretnutí odchovanec trebišovskej hádzanej, ktorý v Prešove pôsobil od svojho dorasteneckého veku. "Určite to bol pre mňa viac vyhecovanejší zápas, ako proti inému súperovi. Prešov je proste klub, kde som pôsobil niekoľko rokov a hrať proti nemu bude pre mňa vždy výnimočnejšie, ako proti ostatným tímom z našej extraligy."

WinLand v zápase proti Prešovu gólmi ťahal hlavne Tomáš Urban, ktorý zaznamenal trinásť presných zásahov

Fakty zo zápasu

Hc winLand Michalovce - Tatran Prešov 30:34 (17:19)

Pok. hody: 8/7-5/4. Vylúčení: 3-3. Rozhodovali: Vydra, Černý. Divákov: 1100. 

Michalovce: Bumbera, Popčák, Kolpak - Kučer 2, Pilník 1, Frajkor, Sadovyj 4, Kocák, Holdoš 2, Pylypenko 3, Babjak, Orlovský, Miňo 2, T.Urban 13/7, Tibulevyč 1, Géci 2.

Prešov: Krupa, Verkič - Mažár 1, Kopčo 3, Hrstka 9/4, M.Urban, Krok, Kristopans 9, Drobňák, Radčenko 4, Kukrika 4, Číp 2, Guzy 1, Pekár 1, Antl.

Najbližší program winLandu:

6. extraligové kolo: Sobota 4.2. Košice - Michalovce

7. extraligové kolo: Streda 8.2. o 18.30 Michalovce - Prešov

Peter Brendza



Uverejnené: 02.02.2012 20:20:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.