files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tomáš Urban do Veszprému

Hádzanársky klub Hc winLand Michalovce opúšťa ďalšia opora. Po Lukášovi Gamrátovi, ktorý začiatkom roka odišiel do maďarského Mezokovesdu odchádza aj v súčasnosti najlepší strelec tímu Tomáš Urban. Ľavoruké pravé krídlo si to namierilo do jedného z najlepších celkov v Európe a v sezóne bude pokračovať v drese maďarského MBK Veszprém. Tento klub je momentálne lídrom Budapesť Bank Ligy a takisto účinkuje v Lige majstrov.


Stále je z toho v šoku

Dvadsaťdvaročný ľavoruký krídelník, ktorý je hráčom ďalšieho maďarského tímu Tatabayi a v Michalovciach bol na hosťovaní prestupuje do popredného európskeho tímu. "Ešte stále som z toho v šoku," citovala Urbana oficiálne astránka Slovenského hádzanárskeho zväzu. V špičkovom európskom klube nastal po majstrovstvách Európy v Srbsku problém. Na šampionáte sa totiž vážne zranil krídelník Tamás Iváncsik a tak v tíme, ktorý hrá aj Ligu majstrov, museli bleskovo zohnať adekvátnu náhradu. Voľba napokon padla na 22-ročného slovenského reprezentanta. „Som v rozpakoch, stále hľadám slová... Samozrejme, je to pre mňa vynikajúca správa. Ide nepochybne o krok správnym smerom, Veszprém patrí v Európe vysoko. Môže to byť aj dobrý odrazový mostík pre ďalší vývoj mojej kariéry. Ivancsik by mal kvôli roztrhnutému krížnemu väzu pauzovať až pol roka, dovtedy ho budem zastupovať.“

Nechceli mu brániť v posune

V tíme extraligového nováčika síce pred vyvrcholením sezóny neboli k odchodu opory tímu príliš naklonení, no predstavitelia klubu sami uznali, že pre tohto hráča je to výrazný posun v kariére a takisto jeho prestup do takéhoto tímu je dobrou reklamou pre klub. "Je pravda, že najskôr som z jeho prestupu nevyskakoval, no treba si uvedomiť, že ide o dobro hráča, ktorý má výraznú šancu presadiť sa v jednom z najlepších európskych tímov," povedal k prestupu dvadsaťdvaročného odchodvanca košickej hádzanej tréner winLandu Pavol Jano, podľa ktorého by mali Urbana nahradiť predovšetkým ďalší ľaváci Frajkor, Babjak, či mladý Kohút. "Tomáš svojím výkonmi na šampionáte ukázal, že môže hrať hádzanú aj v takomto vrcholovom klube. Dovolím si povedať, že jeho výkony na šampionáte ukázali dobrú pripravenosť hráča. Treba si uvedomiť aj to, v akom stave k nám prišiel a v akom od nás odchádza. Myslím si, že sme všetci odviedli vynikajúcu prácu a Tomáš môže odísť do lepšieho klubu, kde má vzhľadom na posledné skutočnosti výraznú šancu presadiť sa," podotkol Pavol Jano, ktorému bude Urban chýbať už v zajtrajšom zápase proti Prešovu. "Veszprém ho potreboval dopísať na súpisku Ligy majstrov a tak sme ho promptne uvoľnili. Ako som povedal, nechceme mu brániť v posune a prestup do Veszprému posun určite je," dodal kormidelník winLandu. My len dodajme, že práve dnes je posledný deň  na doplnenie súpisky pre najznámejšiu klubovú súťaž a Veszprém to teda stihol len tak-tak. 

Peter Brendza



Uverejnené: 07.02.2012 13:09:55 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.