files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla chce v Mikuláši vyhrať aspoň jeden zápas

Na hokejistov HK Dukla Michalovce čaká po skončení nadstavbovej časti najdôležitejšia časť sezóny, play off. Súperom zverencov trénera Vodilu v prvom kole vyraďovacej časti bude Liptovský Mikuláš. Prvé dva zápasy sa odohrajú na ľade Liptákov v nedeľu 12.2 a pondelok 13.2. Zápasy proti tomuto súperovi budú špecifické hlavne pre dvojicu hráčov Dukly obrancu Juraja Kadlubiaka a útočníka Milana Macha, ktorí sú odchovancami práve tohto klubu.


Špecifická séria

Dukla po nadstavbovej časti skončila na šiestom mieste a jej súperom v prvom kole play off bude Liptovský Mikuláš. Ten skončil po prvej časti sezóny na treťom mieste a tak sa prvé dva zápasy odohrajú na jeho ľade. „Pred posledným kolom, keď sme boli na siedmom mieste, sme vedeli, že natrafíme buď na Piešťany alebo Liptovský Mikuláš. Vyšlo to na Mikuláš a tak sa musíme na tohto súpera dobre pripraviť,“ skonštatoval útočník Dukly Milan Mach, ktorý je odchovancom práve tohto klubu. „Určite to bude pre mňa špecifickejšia séria ako proti inému súperovi. Ja to, ale už takto neberiem. Predsa len, v Michalovciach som už tri roky a v Mikuláši sa od môjho odchodu dosť zmenilo. Teraz som hráčom Dukly a musím sa snažiť družstvu, čo najviac pomôcť,“ doplnil dvadsaťpäťročný Mach, pre ktorého to bude prvá takáto séria proti svojmu rodnému klubu

Cíti dôveru trénera

Dukla začína vyraďovaciu časť prvými dvoma zápasmi na ľade svojho súpera. Prvý je na programe v nedeľu 12.2. a druhý hneď následný deň. „Čaká nás ťažká séria. Predpokladám, že môže trvať aj na maximálny počet zápasov. Liptovský Mikuláš si v závere nadstavby udržiaval solídnu formu. Cestujeme tam s cieľom vyhrať aspoň jeden zápas. Bude to však veľmi ťažké, pretože ide o kvalitný celok. Aj preto očakávam dlhú sériu,“ podotkol útočník Dukly, podľa ktorého má Mikuláš rovnovážne vyvážený káder, kde sa skĺbuje skúsenosť s mladosťou. „Prím tam hrá skúsený Juraj Kledrowetz, ktorý je vynikajúcim obrancom. V družstve sú však aj ďalší skúsení hráči. V bránke nášho súpera je jednotkou Matúš Palko, ktorý je výborným golmanom, čo dokáže vychytať zápas, no niekedy je dosť psychicky labilný. To môže byť našou výhodu a keď sa nám ho podarí vyviesť z rovnováhy, vidím našu šancu na výhru oveľa reálnejšie,“ dodal Mach, ktorý sezónu začal v Michalovciach, no v decembri pre nedostatok príležitosti odišiel na mesačné hosťovanie do susedného Trebišova. Po návrate z hosťovania dostal Mach od trénera Vodilu šancu a útočník Dukly sa mu za to odvďačuje každý jeden zápas. Neúnavný bojovník, pre ktorého nie je stratený ani jeden puk rozhodol dvoma gólmi domáce stretnutie proti Spišskej Novej Vsi (3:2) a strelecky sa presadil aj v ďalších stretnutiach. „Po príchode trénera Vodilu sa moja situácia v tíme zmenila. Dostal som šancu a momentálne cítim dôveru, ktorú som na začiatku sezóny nepociťoval. Nemal som šancu ukázať svoje možnosti, na ľad som sa dostal iba na niekoľko striedaní,“ dodal na margo svojej súčasnej pozície v tíme hráč tretej útočnej formácie Dukly.

Program Dukly v play off:

Prvý zápas play off: Nedeľa 12.2. Liptovský Mikuláš - Michalovce. Druhý zápas play off: Pondelok 13.2. Liptovský Mikuláš - Michalovce. Tretí zápas play off: Štvrtok 16.2. Michalovce - Liptovský Mikuláš.

Dvojice štvrťfinále play-off I. ligy (termíny 12., 13., 16., resp. 17. a 19. februára):
Bardejov - Prešov, Piešťany - Detva, Liptovský Mikuláš - Michalovce, Spišská Nová Ves - Senica

Peter Brendza



Uverejnené: 09.02.2012 17:26:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.