files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nešťastná prehra Dukly, tá bude doma odvracať dva mečbaly

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali aj v druhom zápase štvrťfinále play off I. hokejovej ligy, keď na ľade Liptovského Mikuláša prehrali po samostatných nájazdoch 3:2. O obidve góly domácich sa postaral Macík, za Duklu kontrovali Gašpar a Opatvoský. Radoslav Macík sa stal hrdinom zápasu, keď bol úspešný aj v samostatných nájazdoch a svojim premeneným trestným strieľaním rozhodol o tom, že séria sa do Michaloviec bude sťahovať za stavu 2:0 pre Liptovský Mikuláš. Štvrťfinálová séria sa teraz presúva do Michaloviec, kedy si obe družstvá zmerajú sily v treťom zápase play off vo štvrtok 16.2. o 17.00.

 

Dukla nastúpila na dnešný zápas s podobnou zostavou ako deň predtým, čiže aj s Kotvanom v bráne. Prvá tretina sa niesla v znamení viacerých vylúčení na strane hostí. Skóre stretnutia mohol otvoriť v 3.minúte Staroň, ktorého tvrdú strelu michalovský golman v pohode kryl. V 10.minúte domáci získali šesťdesiattri sekundovú  presilovú hru o dvoch hráčov. Kotvan si však udržal čisté konto, aj keď musel čeliť tvrdým strelám od Klepáča a Mravca. Po návrate Gašpara z trestnej lavice prišlo ďalšie vylúčenie po faule Slováka a Kotvan už tentoraz neodolal. Po menšom zmätku pred bránou Dukly sa totiž k puku dostal Macík a ponad Kotvanovu lapačku otvoril skóre zápasu. Súboj domácich strelcov s brankárom Kotvanom pokračoval aj v ďalšej časti prvej tretiny, michalovský golman, ale už puk z bránky v tejto časti nevyťahoval.

Zaujímavý hokej priniesla aj druhá tretina. Hneď v prvých sekundách druhej časti sa rútil na bránku domácich sám Drotár, samostatný nájazd však nepremenil. Následne mohol skórovať aj domáci Mravec, ktorý sa natlačil až pred Kotvana, ale ani na dvakrát michalovského golmana neprekonal. V 23.minúte mal vyrovnávajúci gól na hokejke Boržík, jeho strela však za Palka neprešla. Rýchly hokej na oboch stranách pokračoval aj ďalej. V 34.minúte obišiel Majeský dvoch protihráčov, jeho strela z pomedzi kruhov Palka neprekonala. Hneď po tejto šanci sa do seba pustili Majeský s Klepáčom a obaja kohúti putovali na trestnú lavicu. O niekoľko sekúnd rozhodca Jura vylučoval opäť, keď za držanie išiel na trestnú lavicu Galko. Dukla tak mala možnosť presilovej hry. V nej sa najprv do šance dostal Opatovský, potom aj Slovák a Gašpar, no ani jeden z nich brankára Liptákov neprekonal. Michalovčania síce presilovku nevyužili, no niekoľko sekúnd po návrate Galka našiel Opatovský pred bránkou Gašpara a ten konečne prekonal Palka v bráne domácich.  V 39.minúte už mohla Dukla viesť, keď po chybe Macíka sa dostal k puku Paľovčík, jeho strelu však s námahou brankár domácich kryl.

Dukla mohla ísť do vedenia aj na začiatku tretej tretiny, keď na trestnú lavicu putoval Devečka. Presilovka však hosťom nevyšla a nakoniec v nej mohli aj inkasovať, keď sa až pred Kotvana dostal Kledrowetz a jeho bekhendovú strelu nedorazil do siete ani na dvakrát Bartík. V 50.minúte vnikol do útočného pásma Pleva, skúsenému útočníkovi vypichla obrana Dukly puk, no ten sa dostal k Macíkovi, ktorý sa otočil popri bránke a na dvakrát zasunul puk za bezmocného Kotvana. O niekoľko sekúnd mali domáci ideálnu možnosť zabiť klinec do rakvy Dukly, lenže nevyužili ani vyše stosekundovú presilovú hru o dvoch hráčov. Výhodu presilovej hry získala v 58.minúte aj Dukla, keď na trestnú lavicu putoval domáci Valášek. Tréner Vodila na to ihneď zareagoval oddychovým časom, ktorý jeho zverencom pomohol. Dukle sa totiž podarilo po niekoľkých sekundách využiť výhodu o jedného hráča, potom čo, Hančák od modrej prudko vypálil a jeho strelu ešte pred bránkou nechytateľne tečoval Opatovský, ktorý tak poslal druhý štvrťfinálový zápas do predĺženia.

„Náhlu smrť“ začali obe družstvá opatrne. Najprv poslal štipľavý pozdrav Kotvanovi Ďurný, potom ten istý hráč unikol aj s Kuricom, no tomu puk odskočil z hokejky. V 66.minúte putoval na trestnú lavicu Opatovský, no domáci jeho vylúčenie nepotrestali. Dukla mala v poslednej minúte po podrazení Bartíka takisto výhodu presilovej hry, no nevyužila ju a o víťazovi stretnutia tak museli rozhodnúť trestné strieľania. V nich v poslednej sérii rozhodol Macík a tak sa séria do Michaloviec sťahuje za stavu 2:0 pre Liptovský Mikuláš.

ŠTATISTIKA ZO ZÁPASU

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce  3:2 po s.n. (1:0,0:1,1:1,1-0 )

STAV SÉRIE 2:0

Góly: 14. Macík (Pleva) pres/1, 50. Macík, rozhodujúci sam. nájazd Macík - 37. Gašpar (Opatovský, Majeský), 58. Opatovský (Hančák, Paľovčík) pres/1.

História samostatných nájazdov: Mach nedal, Mravec 1:0, Opatovský nedal, Kuric nedal, Paľovčík 1:1, Macík 2:1.

Vylúčení: 8:10. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Jura - Grečko, Gajan. Divákov: 852.

Mikuláš: Palko - Holiga, Kledrowetz, Klepáč, Lištiak, Galko, Devečka, Kokavec, Hyben - Bartík, Piatka, Kadura - Kuric, Pleva, Macík - Valášek, Mravec, Ďurný - Staroň, Matejka, Pawelski.

Michalovce: Kotvan - Boržík, Šeliga, Kadlubiak, Mucha, Hančák, Chovan, Králik, Macejka - Slovák, Šechný, Opatovský - Drotár, Gašpar, Mach - Kovaľ, Paľovčík, Čierny - Pavličko, Fajčák, Majeský.

Súhrn výsledkov pondelkových druhých stretnutí štvrťfinále play-off I. hokejovej ligy (hrá sa na tri víťazstvá):

HK Spišská Nová Ves - Dukla Senica 2:4 (2:1, 0:1, 0:2) - stav série 0:2
Góly: 16. Lemešani, 16. Gonda - 18. Lelkeš, 38. Šúrek, 47. Hreus, 56. Vaškovič, 250 divákov

HC 46 Bardejov - HC Prešov 07 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) - stav série: 2:0
Góly: 38. Valentín, 54. Minčák - 42. M. Jonák

 ŠHK 37 Piešťany - HC 07 Detva 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) - stav série 2:0
Góly: 26. a 54. Mišura, 21. Jánoš, 43. Haring, 765 divákov

S



Uverejnené: 13.02.2012 20:10:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.