files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľom Dukly je zdramatizovanie série

Hokejisti HK Dukla Michalovce majú po dvoch tesných prehrách 0:2 a 2:3 po samostatných nájazdoch nôž na krku. Keď totiž nevyhrajú vo štvrtkovom treťom zápase štvrťfinále play off I. ligy nad Liptovským Mikulášom, sezóna sa pre nich skončí. Michalovčania tentoraz nastúpia na domácom ľade s jednoznačným cieľom zdramatizovať sériu. Podľa trénera Vodilu sa Dukla chce do Mikuláša ešte vrátiť. Tretí zápas je na programe vo štvrtok o 17.00.

O jeden z dvoch gólov v sieti Liptovského Mikuláša sa postaral Rastislav Gašpar

Nešťastné prehry

Dukla vstupovala do štvrťfinále play off zo šiesteho miesta a narazila tak na tretí Liptovský Mikuláš. Ten v dvojzápase na domácom ľade potvrdil svoje postavenie v tabuľke a po výhrach 2:0 a 3:2 po samostatných nájazdoch v sérii vedie 2:0. „Boli to dve nešťastné prehry. V prvom zápase bol hokej z obidvoch strán, taký nemastný-neslaný. O výhre domácich sa rozhodlo už v prvej časti, keď dosiahli dva góly, prvý hneď na začiatku, druhý z presilovky o dvoch hráčov. Druhý duel už bol hokejovejší, z našej strany určite lepší. Hlavne v druhej tretine sme si vypracovali niekoľko veľmi dobrých šancí, no využili sme iba jednu. Keby, sme si po tejto časti vypracovali náskok, som si istý, žeby sme ho do konca zápasu udržali,“ uviedol po prvých dvoch stretnutiach série tréner Michaloviec Ján Vodila. Ten nebol hlavne v prvom zápase spokojný s prístupom hráčov. „Do štvrťfinále sme vstupovali s cieľom vyhrať hneď prvý zápas. Bohužiaľ, naše predsavzatia ostali v šatni. Nezvládli sme prvú tretinu, ani v ďalších častiach stretnutia sme nehrali svoju hru. Nedali sme gól a bez nich sa nevyhráva. V druhom to už bolo trochu lepšie a domácim sme boli vyrovnaným súperom.“

Ničím ich neprekvapili

V obidvoch zápasoch mala Dukla dobré strelecké príležitosti, hlavne v druhom duely si ich vypracovala viac, ako domáci. Tretie mužstvo tabuľky hralo to, čo od nich tréner Vodila očakával. „Hrali svoju obvyklú hru. Mám toto mužstvo dobre zmapované, pretože aj v minulej sezóne, keď som pôsobil v Spišskej Novej Vsi sme hrali proti nim. Mikuláš nás v žiadnom prípade ničím neprekvapil. Hral to, čo som od neho očakával. Je vidno, že v tíme majú niekoľko šikovných chlapcov, ktorý vedia dať gól. V prvom stretnutí vynikol veterán Mravec, v druhom zase mladík Macík,“ uviedol na margo súpera lodivod Dukly.

Zdramatizovať sériu

Po dvoch stretnutiach na Liptove sa séria presúva do Michaloviec, Už zajtra, čiže vo štvrtok o 17.00 je na programe tretie stretnutie série. Každá ďalšia prípadná prehra Dukly znamená, že zverenci trénera Vodilu už túto sezónu môžu zabaliť. „Máme nôž na krku, musíme teda jednoznačne vyhrať. Pre výhru spravíme všetko, čo budeme môcť. Určite chceme sériu zdramatizovať a vrátiť sa do bojov o semifinále play off,“ podotkol Vodila, ktorý na domáci zápas proti Mikulášu hľadí s miernym optimizmom. „Keď zopakujeme výkony z našich posledných domácich stretnutí máme šancu. Myslím si, že ani v Mikuláši sme neboli oveľa horším tímom a hlavne v druhom zápase nám chýbal iba kúsok šťastia. Ja osobne a určite aj hráči sa chceme  do Mikuláša ešte vrátiť,“ dodal na záver v tejto sezóne už tretí kormidelník Dukly, podľa ktorého je v tíme zdravá bojová atmosféra a okrem dlhodobejšie zraneného Žembu má k dispozícii kompletný káder.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.02.2012 15:46:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.