files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla odvrátila aj druhý mečbal, rozhodne sa v nedeľu na Liptove

Hokejisti HK Dukla Michalovce vyhrali aj vo štvrtom stretnutí štvrťfinále play off I. hokejovej ligy nad Liptovským Mikulášom vysoko 6:2 a vyrovnali tak stav série na 2:2. O postupujúcom do semifinále sa tak rozhodne v nedeľu na ľade Liptákov. O presné zásahy Dukly sa postarali dvakrát Opatovský a po jednom presnom zásahu zaznamenali Slovák, Boltun, Mach a Kadlubiak.

Aj v druhom domácom zápase podala Dukla veľmi dobrý výkon, ktorý korunovala šiestimi gólmi v sieti súpera a keďže domáci golman Tomáš Petro inkasoval iba dvakrát, o postupujúcom sa rozhodne až v nedeľu na ľade Liptovského Mikuláša. Dukla sa veľmi rýchlo dostala do vedenia, keď už v druhej minúte Gašpar potiahol puk až pred bránu súpera, posunul ho Opatovskému a ten prestrelil Palka po prvýkrát v zápase. Dukla nepoľavila ani po góle a hostia si museli neraz pomáhať nedovolenými zákrokmi. V 5.minúte putoval na trestnú lavicu Staroň a jeho vylúčenie po krásnej prihrávke Drotára potrestal gólom Slovák. Hostia sa však nevzdávali a v 7.minúte premenili hneď svoju prvú šancu na kontaktný gól, keď sa presadil Ďurný. Boltun ale o dve minúty neskôr opäť poslal Duklu do dvojgólového vedenia, potom čo sa po Machovej aktivite dostal k puku, nedal brankárovi Liptákov šancu ani po tretíkrát. Palko v bráne Mikuláša po tomto presnom zásahu už nevydržal a na jeho miesto prišiel Šiarnik. Aj on však kapituloval, keď ho v 15.minúte v presilovej hre o dvoch hráčov prestrelil prudkou strelou od modrej Opatovský. Záver prvej tretiny, ktorá bola výdatne plodná na góly patril hosťom, ktorý v 19.minúte Plevom znížili na 4:2. 

Na začiatku druhej časti hostia zahrávali presilovku po vylúčení Boržíka a na jej konci mal kontaktný gól na hokejke Mravec. Následne mali ďalšie gólové možnosti Drotár a Mach, no brankár Šiarnik si s ich strelami poradil. V 25.minúte putoval na trestnú lavicu Majeský, ale hosťom presilovka vôbec nevyšla. Po hrubke obrancov sa dostal k úniku Mach a strelou popod golmana poslal Duklu do vedenia 5:2. O tri minúty neskôr mohol Slovák streliť už šiesty gól Dukly, no jeho strela len tesne minula bránku hostí. Čo sa nepodarilo jemu, to sa podarilo aj druhému odchovancovi mikulášskeho hokeja Jurajovi Kadlubiakovi, ktorý v presilovke prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a Dukla tak viedla 6:2. Po tomto góle sa brankári Mikuláša opäť vymenili a do brány sa vrátil Palko.

Domáci hráči, vedomí si štvorgólového náskoku v poslednej tretine už iba kontrolovali hru. Ich hlavným cieľom v záverečnej časti bolo ubrániť výsledok a zamerali sa na rýchle protiútoky. Jeden z nich mohol využiť Fajčák, no Palko tentoraz ostal neprekonaný. V nervóznom závere sa do pästnej výmeny názorov pustili domáci Mach s hosťujúcim Valáškom.

HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš  6:2  (4:2,2:0,0:0) - Stav série 2:2.

Góly: 2. Opatovský (Gašpar), 6. Slovák (Drotár, Paľovčík) pres/1, 9. Boltun (Mach, Paľovčík), 15. Opatovský (Šechný, Hančák) pres/2, 27. Mach oslab/1, 32. Kadlubiak (Slovák) pres/1 - 7. Ďurný (Holiga), 19. Pleva (Macík, Kuric).

Vylúčení: 6:10, navyše Lištika 10. min NESP_H. Presilovky: 3:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: 1500. Divákov: Grečko - Gavalier, Snašel.

Michalovce: Petro - Hančák, Chovan, Kadlubiak, Mucha, Šeliga, Boržík, Kovaľ - Slovák, Šechný, Drotár - Opatovský, Gašpar, Majeský - Boltun, Paľovčík, Mach - Králik, Fajčák, Pavličko.

Mikuláš: Palko (9.-32.Šiarnik) - Klepáč, Holiga, Lištiak, Devečka, Hyben - Bartík, Pleva, Macík - Valášek, Mravec, Ďurný - Kuric, Macejka, Kadura - Staroň, Paitka, Koniar.



Uverejnené: 17.02.2012 21:18:44
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.