files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla si trúfa aj na Bardejov

Na hokejistov HK Dukla Michalovce po vyradení Liptovského Mikuláša (3:2 na zápasy) v semifinále play off I. hokejovej ligy čaká víťaz dlhodobej časti Bardejov. Zverenci trénera Vodilu, chcú potvrdiť svoj herný ako aj výsledkový progres aj v Zemplínsko-šarišskom derby. Podľa útočníka Rastislava Gašpara je favoritom série Bardejov a Dukla môže iba prekvapiť. Prvý zápas semifinálovej série je na programe už zajtra, čiže v stredu o 17.30 na ľade víťaza dlhodobej časti.

Verili až do konca

Hokejistom HK Dukla Michalovce sa podaril vo štvrťfinálovej sérii proti Liptovskému Mikulášu vynikajúci obrat, keď po dvoch zápasoch na ľade Mikuláša síce prehrávali po dvoch prehrách (0:2,2:3 po s.n.) 0:2 na zápasy, no troma víťazstvami v rade otočili sériu a postúpili do semifinále play off. „Bola to veľmi náročná séria. Najdôležitejšie bolo, že sme sa za žiadnej situácie nevzdávali. Nebolo to ani za stavu 1:4 v treťom stretnutí, keď nás už mnohí odpisovali. Dokázali sme tento zápas otočiť a to nás nakoplo aj k otočeniu série,“ skonštatoval útočník Dukly Rastislav Gašpar, ktorý do Michaloviec prišiel počas rozbehnutej sezóne z Trebišova.

Také niečo už dávno nevidel

Po dvoch víťazstvách na domácom ľade (6:5 po s.n. a 6:2) cestovali hráči Dukly na rozhodujúci zápas na Liptov s cieľom vyhrať a prerušiť tak víťazstvá domácich tímov v tejto sérii. To sa im po vynikajúcom kolektívnom výkone aj podarilo a po výhre 2:6 mohli oslavovať postup. „Veľmi dôležité bolo, že sme hneď na začiatku duelu skórovali. Domáci síce vyrovnali, ale my sme sa opäť dostali do vedenia a to sme už z rúk nepustili,“ uviedol strelec druhého gólu Dukly. Toho nevyviedlo z miery ani vyčíňanie domácich fanúšikov, ktorý na protest proti výkonu rozhodcu viackrát zahádzali ľad nedovolenými predmetmi. „Také niečo som už dávno nevidel. Diváci neuniesli prehru svojich miláčikov a všetko dávali za vinu rozhodcovi. Domáci hráči boli dosť nervózni a poriadne sa do nás navážali. Pravdepodobne sa už videli v ďalšom kole, no my sme im to prekazili.“

Vyhrať aspoň jeden zápas

Na hokejistov Dukly čaká po historickom postupe v semifinále play off víťaz dlhodobej časti, celok Bardejova. „Ide o kvalitný mančaft. V jeho radoch nastupuje aj viacero hráčov, ktorý obliekali dres Dukly, čo dodá tomuto súboju patričný náboj. Musíme si dať pozor hlavne na útočnú silu tohto tímu a takisto by sme sa mali vyhýbať zbytočným vylúčeniam, tak ako to bolo v našom poslednom stretnutí na ľade Liptovského Mikuláša,“ uviedol pred semifinálovými súbojmi Gašpar, podľa ktorého Dukla na ľad svojho súpera určite necestuje v porazeneckej nálade. „Favoritom je súper, no my chceme aj v tejto sérii niečo uhrať. Bol by som veľmi spokojný, keby sa nám podarilo vyhrať aspoň jeden zápas na ľade súpera. Vtedy by sme mali ideálnu šancu rozhodnúť doma,“ dodal najproduktívnejší hráč Dukly v dlhodobej časti I. ligy. My len dodajme, že Dukle bude v prvých dvoch zápasoch chýbať iba Milan Mach, ktorý utrpel v stretnutí proti Liptovskému Mikulášu otras mozgu. Ostatní hráči sú v poriadku, na ľade by sa mal objaviť aj útočník Jozef Čierny.

Program semifinálovej série:

1. zápas Streda 22.2. o 17.30 Bardejov - Michalovce. 2. zápas Štvrtok 23.2. o 17.30 Bardejov - Michalovce. Tretí zápas Nedeľa 26.2. o 17.00 Michalovce - Bardejov.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.02.2012 13:47:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.