files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Projekt prináša konkrétne výsledky

Už v dohľadnom čase budú spolupracovať ukrajinské podnikateľské subjekty so slovenskými partnermi.  Ide o súčasť projektu michalovského Centra prvého kontaktu (CPK).

Zatiaľ sú to tri projekty. Prostredníctvom vytypovaných slovenských obchodných zástupcov ukrajinská firma zabezpečí export hračiek do rôznych častí Európy. Ďalší ukrajinskí podnikatelia zrealizujú niečo podobné v kamiónovej preprave  rôznych komodít. Tretí projekt sa týka médií. Pomocnú ruku by chceli podať ukrajinskí počítačoví programátori. Hlavne pri tvorbe moderných webových stránok. Pripravené sú aj ďalšie formy spolupráce.  Súčasťou projektu sú tzv. tréningy. Na nich sa obe strany oboznamujú s fungovaním trhu v spomínaných štátoch. Nechýbajú ani stretnutia zástupcov podnikateľských subjektov z rovnakých odvetví priemyslu, obchodu a služieb. Ak nachádzajú spoločnú reč, podpisujú zmluvy. Na doterajších stretnutiach rokovali zástupcovia z viac ako stovky podnikateľských subjektov.

Uvedené aktivity sú súčasťou projektu vytvárania cezhraničných pracovných príležitostí. Financuje ho predovšetkým Európska únia. Vykrýva 95 % z celkového rozpočtového nákladu. Po päť percent uhradia štát a CPK. Obe krajiny ho realizujú viac ako rok. Potrvá do februára budúceho roku. V SR ho zabezpečujú uvedené Centrá. Michalovské sídli v mestskej budove na Námestí osloboditeľov (ide o budovu, v ktorej sa nachádza aj pobočka Sociálnej poisťovne). Na Slovensku je v súčasnosti päť CPK. Pomáhajú malým a stredným podnikateľom. Vznikli pred desiatimi rokmi.

                                                                                                                                  (jan)   

 



Uverejnené: 22.02.2012 09:51:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.