files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladšie a staršie dorastenky Iuventy útočia na titul

Počas tohto víkendu skončí zápasmi posledného 19. kola základná časť najvyššej súťaže dorasteniek, kde má svoje želiezka v ohni aj Iuventa Michalovce. Už teraz je jasné, že oba tímy Iuventy, tak mladšie ako aj staršie dorastenky, skončia po základnej časti na prvom mieste svojej skupiny a do finálovej časti, kde sa bude bojovať o titul majstra Slovenska si prinesú po tri body. Do finálových bojov postupujú po tri najlepšie tímy z každej skupiny, ktoré majú bonifikáciu podľa umiestenia v základných skupinách 3 body za 1. miesto, 2 body za 2. miesto a 1 bod za 3. miesto. Boje vo finálových skupinách začínajú počas prvého marcového víkendu. Jej vyžrebovanie prinesieme začiatkom budúceho týždňa.

Mladšie dorastenky bez straty bodu

Mladšie dorastenky sa rozlúčili so základnou časťou hladkým domácim víťazstvom 34:21 nad Šaľou. Už pred týmto zápasom bolo jasné, že mladšie dorky skončia na prvom mieste skupiny B. Zverenky trénera Dušana Daniša v tejto skupine nenašli v dvanástich zápasoch ani raz premožiteľa, dokonca nestratili ani bod. Suverénne tak obsadili prvé miesto v skupine a do finálových bojov si preniesli tri body. „Som veľmi rád, že sme sa rozlúčili takýmto hladkým víťazstvom. Trochu som sa tej Šale obával, no tento tím odohral oveľa lepší zápas proti nám na domácej palubovke. Tam sme sa vtedy výrazne natrápili. Teší ma, že naše družstvo sa každým zápasom zlepšuje a dostáva lepšiu hernú fazónu,“ uviedol po poslednom domácom stretnutí tréner mladších dorasteniek Dušan Daniš, ktorý následne dodal, s čím je najviac spokojný. „Vychádzame z dobrej obrany, z ktorej prechádzame do rýchlych protiútokov. V celku spokojný som aj s poslednými výkonmi našich spojok. Myslím si, že pred finálovými zápasmi máme veľmi dobrú pozíciu na útok na najvyššie priečky, na ktoré podľa mňa toto družstvo určite má.“

Staršie dorky s jediným bodovým zaváhaním

Aj staršie dorastenky sa so základnou časťou rozlúčili výhrou, keď v dohrávke 15. kola porazili Šaľu 36:22. „Veľmi ma potešilo, že dievčatá aj napriek tomu, že sme už boli istými víťazmi základnej časti, pristúpili k tomuto zápasu veľmi zodpovedne. Verím, že sme sa týmto výsledkom dobre nabudili pred zápasmi finálovej časti, kde by sme chceli skončiť čo najlepšie,“ povedala po stretnutí trénerka tímu Marianna Nemčíková. Zverenky trénerskej dvojice Nemčíkova – Ujhely stratili v dvanástich zápasoch iba bod, keď v 3. kole doma remizovali s UDHK Nitra 28:28. V ostatných stretnutiach si na svoje konto  pripísali iba víťazstvá, keď dokonca presvedčivo zvíťazili aj na palubovke svojho najväčšieho súpera UDHK Nitra (26:32). V tabuľke tak skončili na prvom mieste a do finálovej časti si preniesli tri body. 

Útok na najvyššie priečky

Obidva dorastenecké tímy tak skončili po základnej časti na prvom mieste tabuľky a pred finálovými zápasmi sú horúcimi favoritmi na titul majstra Slovenska. „Som veľmi rád, že naše obidve dorastenecké družstvá skončili po základnej časti na prvom mieste. Musím poďakovať trénerom obidvoch celkov, že so svojimi tímami dosiahli takéto výsledky a dúfam, že aj v ďalšom priebehu sezóny budú tieto tímy hrať v dorasteneckých súťažiach prím. V zostávajúcej časti sezóny by som bol rád, keby obe tieto družstvá pokračovali v nastúpenom trende a na konci dosiahli nami stanovené ciele,“ skonštatoval na margo účinkovania dorasteneckých tímov v súťaži šéftrener Iuventy Michalovce Tomáš Hlavatý. Jeho spokojnosť marí len jediná vec. „Trošku ma mrzí zranenie Janky Špakovej, ktorá bola v obidvoch spomenutých tímoch ťahúňom. Bohužiaľ aj zranenia patria k športu,“ dodal Hlavatý, ktorý je okrem toho, že je šéftrénerom mládeže aj asistentom súčasného lodivoda Iuventy Jána Packu. My len dodajme, že obe dorastenecké tímy začínajú boje vo finálových skupinách počas prvého marcového víkendu. 

V nedeľu začínajú aj juniorky

Počas nasledujúceho víkendu začínajú odvetnú časť aj juniorky Iuventy, ktoré účinkujú v prvej hádzanárskej lige žien. Súperkami zvereniek trénerskej dvojice Ujhely – Nemčíková v prvom jarnom kole budú hráčky Topoľčian, ktoré v jeseni Iuventa zdolala 29:22. Stretnutie 12. kola sa uskutoční v nedeľu 26.2. o 13.00 a jeho dejiskom bude Chemkostav Aréna. Na záver dodajme, že juniorky sú po jesennej časti na piatom, s trojbodovou stratou na vedúci Inter Bratislava, ktorý však odohratý o jeden zápas viac.  

Peter Brendza



Uverejnené: 23.02.2012 17:41:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.