files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Deti sa premenili na obrovské srdce

V stredu na Základnej škole Pavla Horova v Michalovciach deti vytvorili srdce na znak priateľstva. Okolo dvesto detí sa na školskom dvore rozostúpili do tvaru srdca. Dôvodom bol Medzinárodný týždeň priateľstva.

 

Magický dátum

Autorom myšlienky bola Mária Namešová s Radkou Polákovou. Stredu si vybrali práve pre magický dátum 22.2.2012. ,,Chceli sme vytvoriť niečo na snehu a hneď z toho vzišiel nápad srdce ako znak priateľstva.“ Vychovávateľky školského klubu detí sa počas medzinárodného týždňa priateľstva zamerali na diskusie o kamarátoch, citáty, básničky, robili náramky priateľstva a ďalšie poučné hry, ktorými podporili i detskú tvorivosť.

 

Deti vedia o priateľstve viac než dospelí

Akcie počas celého týždňa robili pre tých najmenších, 1.- 4.ročník. ,,Aj keď sú to malé deti, tak vedia, že priateľstvo narúša klamstvo, podvod, bitka a naopak vedia, čo ho posilňuje,“ povedala Namešová. Deti sa na znak priateľstva objali alebo si podali ruku. Mnohí dospelí by sa od nich mali čo učiť. Vedenie školy si spoluprácu učiteľov a vychovávateľov pochvaľuje. ,,Sústredíme sa na to, aby sa naše deti cítili na škole dobre, aby nielen deti, ale aj pedagógovia pracovali na škole s úsmevom a láskou,“ vyjadrila sa zástupkyňa školy Ingrid Balogová. Pokračuje, že celý týždeň sa niesol v duchu lásky a v duchu priateľstva.

 

Čo znamená priateľstvo pre Michalovčanov?

Posledný februárový týždeň patrí každoročne Medzinárodnému týždňu priateľstva. Michalovčania to neprežívali ako školáci. Mnohí dospelí už na priateľstva neveria. Čím sú starší tým, majú naňho negatívnejší pohľad. Priateľov si však všetci vážia, pretože tých skutočných je podľa nich málo.

Katarína  (22): Kamaráti majú v mojom srdce veľké miesto, vždy mi pomôžu a ja im tiež.

Dušan  (27): Nevedel som, že je tento sviatok, ale svojich priateľov si vážim stále, nepotrebujem na to medzinárodný týždeň.

Peter (41): Neviem nič o tomto týždni, ale kamarátov mám už od škôlky. Len sa časom stratili a ostalo z nich len pár. Stále sa strácajú lebo nie je čas. Kamarát je už vzácnosťou.

 

Anna (55): Myslím si, že dnes ešte existujú aj správni priatelia, ale je ťažké ich nájsť. Po rokoch vás veľa z nich sklame alebo opustí.

Veronika Cholewová


 



Uverejnené: 02.03.2012 14:41:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.