files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná séria Iuventy trvá aj naďalej

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v 22.kole spoločnej slovensko-českej súťaže WHIL na domácej palubovke nad Olomoucom o sedem gólov 35:28. Týmto víťazstvom natiahli zverenky trénera Packu svoju víťaznú sériu na štyri zápasy, keď predtým zdolali doma Porubu (35:34) a zvíťazili aj na palubovkách Slavie Praha (26:35) a Šale (25:26). V ďalšom kole majú hráčky Iuventy voľno, najbližšie sa opäť predstavia doma, keď v stredu 14.3. o 17.30 privítajú na vlastnej palubovke ďalšieho českého účastníka WHIL Baník Most.

Nezachytili úvod

Úvod stretnutia vyšiel lepšie domácim, ktoré v 6.minúte viedli už 6:1. Hráčky Iuventy si viacgólový náskok udržiavali počas celého stretnutia a svojmu súperovi ani na chvíľu nedovolili pomyslieť na zvrat v zápase. „Ja by som chcel poblahoželať trénerovi domáceho tímu k víťazstvu. Ich triumf v tomto stretnutí bol absolútne zaslúžený. Myslím si, že o víťazstve domáceho tímu rozhodol úvod zápasu, ktorý sme nezachytili. Keď chceme uspieť proti tímu ako sú Michalovce, takýto výpadok sa nám nemôže stať. My sme sa síce v druhom polčase vrátili do zápasu, keď sme znížili na rozdiel štyroch gólov, no potom sme urobili niekoľko zbytočných chýb, ktoré skúsený súper potrestal,“ uviedol po stretnutí 22.kola kormidelník Zory Olomouc Libor Malínek. Jeho tím po tejto prehre klesol v tabuľke WHIL na siedme miesto, no čo je horšie v mini tabuľke českých tímov spadol na piate miesto a táto pozícia by mu nezabezpečila účasť v play off.  „Bohužiaľ, my už situáciu v našich rukách nemáme. Musíme čakať na potknutie našich priamych súperov ako sú Zlín a Písek. Keď si tieto tímy postrážia body, s vyraďovacou časťou sa môžeme rozlúčiť,“ dodal lodivod Olomouca, ktorý narážal aj na ťažké vyžrebovanie jeho zvereniek v posledných štyroch kolách, keď jeho hráčky postupne nastúpia doma proti Šali, na ihrisku Slavie Praha a v poslednom kole privítajú Most.

Súpera mali prečítaného

Tréner Iuventy Ján Packa priznal, že pred stretnutím mal mierne obavy zo súpera a takisto aj z priebehu zápasu. „Pred zápasom som mal mierne obavy zo súpera, keďže podľa videí, ktoré sme mali k dispozícii som videl, že tento tím má svoju silu. Myslím si, že sme sa na Olomouc veľmi dobre pripravili. Mali sme ho dobre prečítaného. Chceli sme im vrátiť prehru z jesennej časti, čo sa nám podarilo,“ začal hodnotenie zápasu lodivod Iuventy Ján Packa, ktorého zverenky v jesennej časti na Morave prehrali taktiež o sedem gólov 29:36. „Z tohto zápasu sa dievčatá poučili. Vyšiel nám úvod stretnutia. Je len na škodu, že takýto úsek nedokážeme dotiahnuť viac vo svoj prospech,“ skonštatoval kormidelník Iuventy. Ten nebol celkom spokojný s výkonom svojich zvereniek, keď poukazoval hlavne na chyby v obrane. „V našej defenzíve sme mali opäť nejaké okienka. Treba si ale uvedomiť, že momentálne hráme s osemnásťročnou brankárkou Sašou Krebsovou. Takisto sme opäť urobili veľa technických chýb, ktoré by sa nám nemali stávať. Na druhej strane je vidno, že sa už dostávame do tej fazóny, ktorú by som rád videl,“ doplnil lodivod Iuventy Ján Packa, ktorého zverenky natiahli svoju víťaznú sériu na štyri zápasy a v tabuľke WHIL si postrážili prvé miesto, hoci len o skóre pred druhým Veselím.

Juniorky už na druhom mieste

Víťazný víkend Iuventy potvrdili aj jej juniorky, ktoré účinkujú v prvej lige. Zverenky trénerskej dvojice Marián Ujhely - Marianna Nemčíková si na domácej palubovke poradili s tímom Bernoláková Košice. Tú porazili o jedenásť gólov 34:23 a na svoje konto si pripísali štvrtú výhru v rade. Týmto víťazstvom poskočili na druhé miesto v tabuľke, keď za vedúcim Interom zaostávajú iba o jeden bod. Juniorky sa najbližšie predstavia na palubovke tretieho Močenku, kde odohrajú zápas v sobotu 10. marca o 18.00.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.03.2012 16:11:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.