files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sečovce chcú v sobotu zabodovať naplno

Prvé hádzanárske ligy mužov a žien sú už v plnom prúde. V mužskej časti sa v jarnej časti odohralo už päť kôl, v ženskej zatiaľ dve. V oboch súťažiach má zastúpenie aj zemplínsky región. V prvej lige mužov účinkuje družstvo HK Sečovce, ktoré v jarnej časti odohralo štyri zápasy s bilanciou dvoch výhier a dvoch prehier. Zverenci trénera Telekyho sa v sobotu predstavia doma, keď o 18.00 privítajú Martin. V prvej lige žien je na programe tretie jarné kolo a juniorky Iuventy Michalovce cestujú prvýkrát v tejto časti na palubovku súpera, keď v sobotu taktiež o 18.00 nastúpia v Močenku.

V jari s vyrovnanou bilanciou

Prvoligový nováčik v jarnej časti I. hádzanárskej ligy dosiaľ absolvoval štyri zápasy s vyrovnanou bilanciou, keď vyhral v Bojniciach 25:29, či doma s Dunajskou Stredou 39:23 a prehral v Pezinku 36:27 i v Šali 33:29. „V Bojniciach, či doma s Dunajskou Stredou sme dosiahli povinné víťazstvá, aj keď v Bojniciach sa náš triumf rodil strašne ťažko. Pri našich prehrách sme narazili na súperov z horných poschodí tabuľky. Navyše, Pezinok bol posilnený o viacerých hráčov bratislavského ŠKP, čo tomuto mužstvu dodáva ešte väčšiu silu. Najviac ma sklamala prehra v Šali, kde sme podľa mňa mohli dosiahnuť lepší výsledok, no vlastnými chybami sme sa oň obrali,“ uviedol tréner HK Vít Teleky, ktorému od začiatku jarnej časti pre zranenie nohy chýba „ostrostrelec“ a kľúčový hráč Miroslav Mandžák. „Hráč jeho kalibru by sa nám určite zišiel, no momentálne sa musíme zaobísť bez neho,“ podotkol tréner momentálne štvrtého tímu I. ligy, ktorému by okrem tejto ostrej spojky na sobotňajší zápas proti Martinu mal chýbať aj ďalší zranený hráč, pivot Dávid Köteles.

Ostrostrelec Mandžák proti Martinu určite nenastúpi

Spolieha sa aj na „hladných“ divákov

Družstvo HK Sečovce sa v sobotu po vyše mesiaci opäť predstaví na domácej palubovke, kde v rámci 17.kola privíta tím Martina. Tohto súpera zo stredného Slovenska hráči prvoligového nováčika v jeseni na jeho palubovke prekvapili, keď po dobrom výkone zvíťazili 31:25. Aj preto by chceli bodovať aj doma, no tréner HK Sečovce je vo svojich vyjadreniach opatrný. „Ide o stabilné prvoligové družstvo, ktoré sa v tejto lige pohybuje už viacero rokov. Čaká nás ťažký, vyzretý súper. My však takisto máme svoju silu a ja budem spokojný iba s dvoma bodmi,“ skonštatoval lodivod HK. Sečovčania naposledy odohrali domáci zápas pred vyše mesiacom, keď ešte 4.februára doma zdolali Dunajskú Stredu. Aj preto lodivod HK verí, že na stretnutie proti Martinu si do sečovskej Mestskej športovej haly nájde cestu viacero divákov, ktorí sú už hladní po majstrovskom zápase svojho obľúbeného tímu. „Už vyše mesiaca sme nehrali doma a tak dúfam, že nás prídu povzbudiť naši fanúšikovia. Tí sú už určite „hladní“ po hádzanej. Ich hlasivky v tomto stretnutí určite budeme potrebovať,“ dodal na záver Teleky.

Rozbehnuté juniorky prvýkrát vonku

Štrnástym kolom počas víkendu pokračuje aj prvá hádzanárska liga žien. Juniorky Iuventy Michalovce v ňom  v sobotu cestujú do Močenka. Zverenky trénerskej dvojica Marián Ujhely - Marianna Nemčíková, ktoré momentálne ťahajú štvorzápasovú víťaznú sériu, sú na druhom mieste tabuľky, keď za vedúcim Interom Bratislava zaostávajú o jediný bod. Keďže ženský tím Iuventy má počas víkendu voľno, je dosť možné, že juniorky posilní viacero jeho hráčok. Počas víkendu štartujú aj finálové skupiny mladších a starších dorasteniek. V prvom kole privítajú dorastenky Iuventy na vlastnej palubovke tímy ŠKP Bratislava. Zápas mladších dorasteniek je na programe v nedeľu o 13.00, staršie dorky nastúpia na svoj zápas o 15.00.

Program 17.kola 1.ligy mužov

10.3.: 18.00: Sečovce - Martin, Levoča - Považská Bystrica B, Malacky - Modra. 11.3. 16.00: Pezinok - Šaľa, Bojnice - Stupava.

Program 14.kola 1.ligy žien

10.3. 15.45: Banská Bystrica - Bytča. 18.00: Senica - Topoľčany, Močenok - Michalovce juniorky. 11.3. 14.00: Bernoláková Košice - Inter Bratislava. 17.00 Nesvady - Modra.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.03.2012 14:46:55 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.